Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κω, με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece, παρουσία εκπροσώπων των επαγγελματικών Φορέων

28
9136


Συνάντηση εργασίας με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece Γιώργο Βήλο Γενικό διευθυντή Ανάπτυξης και την διευθύντρια Marketing & Development Manager Κατερίνα Πολλάτου είχε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κω, ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, παρουσία της επάρχου Κω Νισύρου κ.Ντίνας Σβύνου, της αντιδημάρχου Τουρισμού κ.Ματίνας Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, του προέδρου του ΕΒΕΔ Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου και του διευθυντή του ΚΩΑΝ Πέτρου Πικιώνη.
Το παρόν έδωσαν οι φορείς: Ένωση Ξενοδόχων Κω κ.Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρος του ΤΕΕ Κω Γιώργος Χρυσουλάκης, Πρόεδρος τουριστικού τμήματος ΕΒΕΔ Δωδ/σου Δημήτρης Σαράντης, Γ.Γ Εμπορικού συλλόγου Κω Δημήτρης Κώστογλου, εκπρόσωπος των ταξί Κω κ. Τρουμούχης, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Αριστείδης Μαραγκός, ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων Κώστας Κουρούνης και ο Στέφανος Γραμμένος Πρόεδρος του Σωματείου Εκμισθωμένων Οχημάτων Δωδεκανήσου.
Στην συνάντηση , η κ.Πολλάτου, παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη έρευνα σε δείγμα 8.000 επιβατών, που αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική του αεροδρομίου της Κω, τις προκλήσεις νέων αγορών που συμπεριλαμβάνουν άμεσα ή έμμεσα, την συνεργασία με τους Φορείς του νησιού.
Μεταξύ άλλων, ο κος Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, σημείωσε πως η άνοδος των αφίξεων αντανακλά την ανταγωνιστικότητα της Κω ως τουριστικό προορισμό και ανέφερε: «η Κως έχει υψηλές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης και απαιτείται να μπει μια δέσμη μέτρων που θα οδηγήσουν την Κω ψηλότερα , με ενέργειες , ανταλλαγή στατιστικών στοιχείων και κοινές δράσεις . Επισήμανε πως η fraport επιδιώκει πάντα ευρεία συνάντηση των φορέων και αναφορικά με την Κω, επισήμανε πως υπήρξε σύμπνοια απόψεων. Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Άννα Σαρηγιάννη αν θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, ο κ. Βήλος επισήμανε πως ναι θα υπάρξουν.
Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, τόνισε πως η συνάντηση εργασίας ήταν παραγωγική, θα υπάρξει ποιοτική σύγκριση των δεδομένων που παρουσιάστηκαν στην έρευνα από την κ.Πολλάτου και υπογράμμισε πως η συνεργασία με την Fraport ξεκίνησε από την ανάληψη των καθηκόντων του και ίσως είναι ο μόνος δήμαρχος όπως του επισημάνθηκε από τα στελέχη της εταιρείας ,που επισκέφθηκε τα γραφεία της Αθήνας για συνάντηση με τα στελέχη. Σημείωσε πως η η συναντήσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι δύο. Μια απολογιστική τον Οκτώβριο και μία πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Στις δηλώσεις του επισήμανε« κρατάμε από την συνάντηση εργασίας την συνεργασία, την ομοιογένεια και τη θετική διάθεση που λειτουργούν ως υπεραξία στην επιχειρηματικότητα και στην τοπική αυτοδιοίκηση» . Αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας, τόνισε πως αυτά θα αξιολογηθούν ποιοτικά και θα ληφθούν αποφάσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης , οι φορείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να θέσουν αιτήματα προς επίλυση, να κάνουν αναφορές σχετικά με τη διαχείριση της τουριστικής ζήτησης ,τις νέες τάσεις, αλλά και τις προκλήσεις, της επόμενης ημέρας.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τώρα μας «πουλάνε» ανάπτυξη μέχρι αυτή να μας «πνίξει» ως νησί και να αφήσει τους ντόπιους σε ένα τελικά άχρηστεμένο τόπο, εξαθλιωμένο απο την εκπόρνευση του……

  2. Kyrie dimarxe thelo na sas doso sixaritiria,giati eiste o monos dimarxos poy endiaferete pragmatika gia ton toyrismo.ase na skoyzoyn ths antipolitiysis.Esena tha ypostiriksoyme kai pali.

  3. 1.το αεροδρόμιο για να έχει περισσότερες αφίξεις θέλει Κ μεγαλύτερες υποδομές.
    2.οι εκπρόσωποι του τουρισμού τι είπαν που ενώ έχουν γκισέ στο αεροδρόμιο σε μερες καύσωνα η fraport δεν τους παρέχει τον εσωτερικό χώρο για να μην πάθουν κάτι
    3.ο εκπρόσωπος των ταξί είπε ότι ενώ έχουν προτείνει να μπει στέγαστρο στο χώρο αναμονής ταξί η fraport αρνείται να το δεχτεί
    4.αναφέρθηκε κάποιος στην προσωπικότητα του μάνατζερ του αεροδρομίου ο οποίος φέρεται μερικές φορές με αναγωγο και απαξιωτικό τρόπο.
    5.αναφέρθηκε κάποιος στο ότι στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτές Κ αν τύχει κάτι σοβαρό μέχρι να έρθει ο αγροτικός γιατρός μπορεί να έχει περάσει πολύτιμη ώρα.
    6.που μπορεί να παρκάρει κάποιος όταν είναι να παραλάβει καποιον;Γιατί το μισό παρκιγκ η fraport τον έχει ενοικίαση στα car rentals και για θέσεις υπαλλήλων της.

  4. 7.Στην αίθουσα αναμονής των οδηγών για τα transfer που υπάρχουν μόνο μια σειρά καρέκλες μίλησε καποιος;
    8.το παρκιγκ λεωφορείων Κ μίνι βαν τις μέρες με πολλές αφίξεις δεν υπάρχει χώρος.το ανέφερε καποιος;
    9.το ότι θέλουμε και άλλες αφίξεις Κ ο τουρίστας Σάββατο βράδυ περιμένει 2 με 2.5 ώρες για αποσκευές αναφερθηκε;
    10.το ότι φτιάχτηκε VIP και όχι νέο gate για εξυπηρέτηση αναφερθηκε;
    11.το ότι φτιάχνει η fraport δίπλα από αφίξεις χώρο για σκουπίδια αντί να φτιάξει άλλους 2 ιμάντες για αποσκευές αναφερθηκε;
    συμπερασματικά το αεροδρόμιο δεν έχει προδιαγραφές για τόσο κόσμο και η διοίκηση του πρέπει να αλλάξει.Φτανουν πια οι συμπεριφορες αλλων εποχων και η απρεπης συμπεριφορές του μάνατζερ.
    εύχομαι σε καλύτερες μέρες αεροδρομιου

    • Σε ποσά αεροδρομεια έχεις πάει,σε όλο το κόσμο και που καταστάσεις της Κω;Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις γιατί εγώ μόνο ευχαριστημένους επισκευτες ακούω και ειδικά οι παλιοί είναι εντυπωσιασμένοι.Το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι τα ακριβά ταξί και η έλλειψη συγκοινωνίας.Τα μόνα που δεν αναφέρεις.

      • δεν θα διαφωνήσω για συγκοινωνίες.οσο για κόστος ταξί δεν γνωρίζω.υοηρξε μια ανανέωση του κτιρίου με πολλά προβλήματα που βγαίνουν μην ξεχνάμε όταν βρέχει σε σημεία στάζουν οι οροφές.εγω κάνω αναφορά σε θέματα που έχω διαβάσει σε ομάδες κ έχω ακούσει.

      • https://www.airlinequality.com/airport-reviews/kos-airport/
        όχι απλά υπάρχουν παράπονα,αλλά φρικτά παράπονα.
        Βέβαια δεν αναφέρεις το πεπαλαιωμένο σύστημα του Πύργου ελέγχου που έγινε ειδική μνεία στα κανάλια,μετά την τραγωδία των Τεμπών.
        απορώ με κάποιους πόσο τσακωμένοι είναι με την αλήθεια…
        θυμάμαι πέρσι έναν χαρτιγιακά τον Φεβρουάριο,που έριχνε στο αεροδρόμιο στα Σπάτα κάτι καντήλια σε καθαρίστρια στο τέρμα κάτω.Επειδημαζευτηκε κόσμος έκλεισε την πόρτα της τουαλέτας και ακούγονταν οι στριγγλιές του και τα κλάματα της γυναίκας.
        βίντεο έχει αναρτηθεί σε αυλό ταξιδιωτικό φόρουμ.
        με τον κορονοιό και τις μάσκες εκεί να δεις.

    • Φαίνεται ότι πραγματικά έχετε γνώση καταστάσεων… Απλά δεν θέλουν πολλοί να παραδεχτούν προβλήματα και δυνατότητες αναβάθμισης, ίσως γιατί τους συμφέρει…. Αλλά τουλάχιστον είναι παρήγορο να ακούγονται μερικά πράγματα

  5. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ.ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΚΩ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

    • για πες ένα
      εσυ όταν καλείς κόσμο σπίτι σου το αφήνεις ρημαδιό και απλά καλείς ή το συμμαζεύεις πριν
      γιατί εδώ είναι ολα στον αυτόματο και αυτός παίζει με τα λέγκο του

  6. η τρέλλα ΚΑΝΤΑΡΙΑ
    αντί να πιάσει το νοσοκομείο και λύσει το μέγιστο πρόβλημα προτιμά να μιλά με ιδιωτικές εταιρίες για τον τουρισμό Αφού κάπως πρέπει να βρει και αντικείμενο απασχόλησής για τον κομματικό του κανακάρη και παράλληλα να γραπώσει και καμιά δουλίτσα…
    Αλλά ξέχασα…τα έκαναν και οι προ προηγουμενοι αυτά άρα ασ τα κάνει και αυτός με το προσωπείο του καλού παιδιού
    ΠΡΟΤΙΜΏ ΝΑ ΨΗΦΊΣΩ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑ ΕΣΕΝΑ

  7. Θα έπρεπε να ντρέπεστε όλοι εσείς που βρίσκεστε σε αυτές τις ανούσιες συνεδριάσεις , λόγια λόγια και σαχλαμάρες ,, το νησί βουλιάζει ουστ

  8. Απρεπή συμπεριφορά πρέπει να τον αντικαταστησουν άμεσα. Επίσης το αεροδρόμιο που το θεωρούν κτήμα τους και έχουν κάνει χρησικτησία οι Κεφαλιανοι έπρεπε από χθες να βρίσκονται εκτός αεροδρομίου. Τέλος το καινούργιο αεροδρόμιο είναι κούκλα έξω και από μέσα πολύ μέσα όμως πανούκλα. Χίλιες φορές το παλιό αεροδρόμιο επί ΥΠΑ.

  9. Σοβαρά μιλάω! Πότε θα αναλάβει η Fraport και το λιμάνι της Σένγκεν ???Ευχή μας σύντομα! Διότι τώρα το έχουν αναλάβει κάτι ανθρωπάκια που Προσπαθούν να δείξουν Μπόι (νάνοι)!!!Να ξεβρο μισή και η περιοχή!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ