Εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση κόσμου στον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αμανιού της Κω

11
9440


Εντυπωσιακά μεγάλη ήταν και φέτος η συνεχής προσέλευση προσκυνητών από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής  του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που ανήγειρε η οικογένεια Νεκτάριου και Άννας Καραγιάννη -Χατζησεβαστού, σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία, στο Αμανιού Κω.

Τον εσπερινό τέλεσαν ο π. Αναστάσιος Τσουκνιάς και ο π. Ιωάννης Καραγιάννης τηε ενορίας Εισοδίων Θεοτόκου Αμανιού, όπου υπάγεται το Ιερό Παρεκκλήσιο, συμπροσευχομένου και του π. Νικόλαου Γρύλλη, ενώ λίγο πριν την αρτοκλασία έφυασε και ο Σεβασμιώτατος που μόλις είχε τελειώσει τον εσπερινό και το θείο κήρυγμα στην Παναγία Τριχερούσα Πυλίου.

Τον χορό των Ιεροψαλτών διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης Καθηγητής και Πρόεδρος των Ιεροψαλτών Κω Γιώργος Σακέλλης, τον οποίο πλαισίωναν οι: Μιχάλης Ανδρέου, Τρύφων Γεωργίου, Σεβαστιανός Παναγιώτου, Αναστάσιος Γιακουμής, Γιώργος Κανδύλης, Θέμος Κουκούλας και Γιάννης Κιάρης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια του Νεκτάριου και της Άννας Χατζησεβαστού για τη δυνατότητα να έχουμε ναό του Αγίου Παϊσίου στην περιοχή μας,   μίλησε για τον Άγιο γέροντας Παϊσιο και την μεγάλη του αγάπη προς την Παναγία αναφερόμενος σε μια θαυμαστή επέμβασή της σώζοντας μοναχούς από βέβαιο θάνατο.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη, και πολλοί προσκυνητές απ’ όλο το νησί, μεταξύ των οποίων και αρκετοί απόδημοι Κώοι.

Σε όλους τους προσκυνητές μοιράστηκαν μαζί με τον άρτο, ευλογία  -όπως κάθε χρόνο- πλούσια κεράσματα, εδέσματα γλυκίσματα, καρπούζι και αναψυκτικά, από την οικογένεια Χατζησεβαστού.

Τα γλυκίσματα (γαλακτομπούρεκο) ήταν προσφορά του ζαχαροπλάστη Λευτέρη Λυμπέρη που όπως ανέφερε ο παππούς του κ. Πιζάνια είχε βιώσει κι αυτός ένα συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Παΐσίου.

Το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία της εορτής.

 

Βιογραφία

Παΐσιε τοῦ ὄρους Ἄθωνος δένδρον,
πολύκαρπον ὁσιώτατε ἐδείχθης.

Δεκάτῃ τε καὶ δευτέρᾳ Παΐσιος θάνε.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η υποκρισία κάποιων δήθεν καλών Χριστιανών είναι να εξομολογείται

    να δηλώνουν μετάνοια για τις αμαρτίες και συμπεριφορές τος και μετά να τις επαναλαμβάνουν.
    κρύβονται πίσω απ’ την συγχώρεση και πιστεύουν ότι μια ζωή έτσι θα επιβιώνουν.
    Μόνο που κάποια στιγμή εξαντλείται και η ..υπομονή του Υψίστου..

  2. που κοροϊδεύουν φίλους τους, αδέλφια τους, γνωστούς τους,η βιβλιογραφία του Αγ.Παΐσιου,η πνευματική παρακαταθήκη του δίνουν μπόνους λίγα χρόνια.
    αν διαβάσετε τις συνεντεύξεις και τα βιβλία,τις εξομολογήσεις του..όλοι καταλαβαίνουν ότι θα έρθει και η σειρά τους.

  3. όλα εδώ πληρώνονται, διαβάστε τις συνεντεύξεις και τα βιβλία περί Παϊσίου,την μεταφυσική και πνευματική του κληρονομιά.
    ότι έκανες,θα το βρεις μπροστά σου κατά ένα περίεργο λόγο.
    Αμόρφωτοι Χριστιανοταλιμπάν που κάνουν τον σταυρό τους, αυτούς να φοβάσαι περισσότερο.
    αυτοί που υποστηρίξουν όλα θα μας συγχωρέσει επειδή δείξαμε συγγνώμη,δεν αρκεί..
    οι μεταφράσεις των θαυμάτων και ρήσεων του Αγίου κατά το δοκούν, είναι ήπιο μεγάλη υποκρισία.
    πιστεύω στην Αγία του Θεού Σοφία και ότι όλα εδώ πληρώνονται.
    ανθρωπάκια.Δεν.πα να πηγαίνεις εκκλησία κάθε μέρα Δημιουργός βλέπει αλλά και κυριότερο τα ψέματα,τους ψεύτικους όρκους,το δούλεμα,την στάση του Ισκαριώτη,του δήθεν αναμάρτητου,.
    Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, οΘεοε μπορεί να αργεί,αλλά δεν ξεχνά τους υποκριτές.
    την ετυμηγορία της του Θεού Αγίας Σοφίας,της θείας δικαιοσύνης,θα την υποστείς.
    καλημέρα στους κατά φαντασίαν Χριστιανούς.

  4. Ο Παϊσιος εξομολογούταν ότι «εγώ θα προσεύχομαι για ‘σένα» και ζητούσε από αυτόν που είχε απέναντί του να κάνει κι εκείνος με τη σειρά του κάτι μικρό, ανάλογα με τις δυνάμεις του. Έτσι, ο συνομιλητής του Παϊσίου έφτανε στο σημείο να αρνηθεί το πάθος του ως καρκίνωμα. Κι αυτό το πετύχαινε χωρίς να ασκεί στείρα κριτική σ’ εκείνον.
    Αν θέλετε να σας απαντήσω θεολογικά, γι’ αυτό που σήμερα η κοινωνία ονομάζει σήμερα «διαφορετικό», θα σας πω ότι στην Εκκλησία δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την έννοια του διαφορετικού επί ίσοις όροις, πέρα από τον άνδρα και τη γυναίκα. «Ο Θεός εποίησε άρρεν και θήλυ», δεν εποίησε άλλο φίλο. Αυτό είναι μία αρρώστια που έχει τις αιτίες και τις εξαρτήσεις της».

  5. Το παράδειγμα με τους λογισμούς του Παϊσίου μας έδειχνε πως ακριβώς είναι να κάθεται κάποιος με έναν φαρμακόγλωσσο στην παρέα, ο οποίος έχει να πει για όλα κάτι κακό. Απεναντίας είναι ευχάριστο να βλέπεις κάποιον ακόμα και σε μία κακή ενέργεια κάποιου, να βρίσκει ελαφρυντικά.Ο Παϊσιος έφερνε το παράδειγμα ενός παιδιού, το οποίο πετούσε μία πέτρα και έσπαγε μία βιτρίνα. Και συνέχιζε, τονίζοντας ότι δεν είναι καλό πράγμα να κατακρίνουμε τους άλλους για μία συγκεκριμένη πράξη. “Μπορείς να σχηματίσεις έναν πόνο και μία συμπάθεια γι’ αυτόν και να θεωρήσεις τον εαυτό σου ότι είσαι χειρότερος από αυτόν που το κάνει”, μου είπε την πρώτη μέρα που τον γνώρισα.

    • η ουσία είναι ότι κάποιοι βρίσκουν πάτημα σε αλληγορίες για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες του.
      Το σημαντικότερο όλων είναι ότι πληρώνουμε ότι κάνουμε.

    • πόσοι πάνε σε εξομολογητή ή ψυχίατρο και δεν λένε την Αλήθεια για τις αιτίες των αμαρτιών και παραστράτημα των τους.
      το χειρότερο είναι η υποκρισία, διπλό προσωπεία και η κοροϊδία του ίδιου τους του εαυτού.
      Η Αγία του Θεού Σοφία,το Άγιον Πνεύμα μπορούν και διαβάζουν τα ενδότερα μας για αυτό και υπάρχει η Θεία Δίκη σ αυτήν την Ζωή.
      Το τεφτέρι γράφει και ζυγαριά μετρά..τα γνωστά τάλαντα της Αγίας Γραφής..

    • ένα παιδί πετά πέτρα και σπάει μια βιτρίνα...είναι το ίδιο με το ένας φίλος σε πουλάει

      και.παει με την γυναίκα σου;που για μερικά….ξεχνά την φιλία και το παίζει δικαστής και κριτής,ακουγοντας μόνο την μια πλευρά;
      δυστυχώς τέτοια άτομα έφεραν την εκκλησία αιώνες πίσω, μεσαίωνα.
      Μπράβοι της ηθικής και αμόρφωτοι, ημιμαθείς,δεν βλέπουν γύρω τους τι γίνεται και φι αυτό θα πληρώσουν.Ο Χριστός όταν καταλάβει ότι είσαι ο ίδιος και δεν αλλάζεις σε αφήνει στην μοίρα σου.

    • για κατά συρροή ψευδή, ατιμίες,ανηθικότητες και ανέντιμες πράξεις, πέφτει ο πέλεκυς…

  6. πόσοι υποκριτές σήμερα θα πάνε να εκκλησιαστούν,όταν καταφέρονται

    λεκτικά και έμπρακτα κατά συμπολιτών τους για μερικές ξεπέτες.
    Το σύμπαν και η Θεία Δίκη όμως έχουν το Θείο Βλέμμα και βλέπουν τις παρωδίες.
    Τους ονομασίας χριστιανο-ταλιμπάν και δεν έχουν άδικο..καθώς δρουν με την συγκάλυψη της δήθεν πίστης τους.
    Ναι όλα εδώ πληρώνονται αμόρφωτοι φανατισμένοι και αυτοαποκαλούμενοι Καλοί Χριστιανοί.
    ο Θεός όλα τα βλέπει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ