Υπό έλεγχο η φωτιά στην Καρδάμαινα, επέστρεψαν στα ξενοδοχεία οι τουρίστες

30
28197
Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στην Καρδάμαινα. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα επιχειρούν και πάλι και η φωτιά είναι υπό έλεγχο, ενώ οι τουρίστες επιστρέφουν σιγά σιγά στα ξενοδοχεία τους.
To ίδιο συμβαίνει και με τους κατοίκους του χωριού που απ’ το πρωί επιστρέφουν στην βάση τους.
Συγκλονιστική η συμπαράσταση του κόσμου, των απλών πολιτών και των εθελοντών αφού άμεσα συγκεντρώθηκαν, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και νερά για τους χιλιάδες ανθρώπους που φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο της Αντιμάχειας, και στα σχολεία της Αντιμάχειας όπως και στο πολιτιστικό κέντρο Πυλίου, στο Νηπιαγωγείο Πυλίου και στο Κλειστό γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης».

Γ. Μαυρίδης :Σε επιφυλακή η Κως για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της φωτιάς!

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά στην Κω έχει σβηστεί από νωρίς το πρωί, αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω και Ρόδο, όπως και στελέχη της πολιτικής προστασίας, βρίσκονται για προληπτικούς λόγους στο σημείο  για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της φωτιάς!
Την όλη επιχείρηση συντονίζει  ο αντιστράτηγος Θανάσης Μπαλάφας , Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.  Περισσότερα  για το επιχειρησιακό σχέδιο έκανε αναφορά ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας  Κω, Γρηγόρης Μαυρίδης.

Περίπου 300 άτομα φιλοξενήθηκαν στο δημοτικό κλειστό γήπεδο Κω «Δημήτρης Παππούλης»

Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα της φωτιάς, οι μόνιμοι κάτοικοι της Καρδάμαινας ( μεταφέρθηκαν κυρίως σε φιλικά σπίτια)  και οι επισκέπτες έχουν σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους.
Ένας από αυτούς τους χώρους, είναι το δημοτικό κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Παππούλης», ο οποίος φιλοξενεί απόψε περίπου 300 άτομα (έξι λεωφορεία) ανάμεσα τους μικρά παιδιά τα οποία θέλησαν να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν, με τη βοήθεια των εθελοντών που φρόντισαν να διαθέσουν ιματισμό για να ξαπλώσουν.
Εθελοντές και δημοτικοί υπάλληλοι βρίσκονται επί ποδός, με τον κόσμο να μεταφέρει φαγητά, είδη προσωπικής καθαριότητας  και  κλινοσκεπάσματα, ενώ  γίνεται έκκληση για περισσότερες κουβέρτες, σεντόνια και μαξιλάρια για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Άνοιξε ο παιδικός σταθμός, το νηπιαγωγείο και το πολιτιστικό κέντρο »Γαληνός Φλάσκος΄΄ στο Πυλί για να φιλοξενήσει κόσμο

Ο παιδικός σταθμός,το νηπιαγωγείο στο Πυλί και το πολιτιστικό κέντρο »Γαληνός Φλάσκος΄΄  άνοιξαν για να φιλοξενήσουν  κόσμο.
Στους χώρους βρέθηκε η αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη η οποία επέβλεψε τις προετοιμασίες των χώρων για να μπορεί όσο γίνεται περισσότερος κόσμος να φιλοξενηθεί και να ξεκουραστεί, ενώ αρκετοί είναι οι εθελοντές οι οποίοι μάζεψαν τρόφιμα και νερά για να διαθέσουν σε όλους.

Πηγή:  Kos TV – Δημοτική Τηλεόραση Κω

Βίντεο από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Κω:

Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με μέριμνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε σχολικές μονάδες, στο γήπεδο της περιοχής καθώς και στο πολιτιστικό κέντρο, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδύνευσε κανένα άτομο.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος στο γήπεδο της Αντιμάχειας:

 

kos01
kos02
kos03
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ορισμένοι έλεγαν ότι ήρθε το τέλος του κόσμου.
    τέλος καλό , όλα καλά.Αυτα αρέσουν στους τουρίστες μας.
    έπρεπε να έδινε μερικές κυραλοιφές ο Βελόπουλος και θα ήταν τέλεια.
    Κρίμα που δεν δοκίμασα ακόμα την Βαζελίνη που βγάζει το Φαρμακείο …..όλο παπούτσια αγοράζω από εκεί όταν περνώ, ξεχνιέμαι.

    • Τα δάση θα ξαναζωντανέψουν σε λίγες δεκαετίες.
      Εσείς θα ψοφησετε και δεν θα ξαναδείτε άσπρη μέρα.
      Η κλιματική κρίση είναι η άμυνα μου απέναντι στον χειροτερο εχθρό μου.
      Τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
      Θα σας συντρίψω για να επιβιώσω και να γίνω όπως παλιά.
      Γη…

    • ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ,ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΗΤΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΕΝΟΥΣ ΜΠΙΦΤΕΚΑΔΕΣ.

    • δεν πειράζει θα έρθει ο Κούλης σου θα μοιράσει καθρεφτακια και κολιέ δες και θα τρέχετε στις κάλπες πάλι ζωντανα

      • Σε ποιον απαντάς βλακακο;Αν δεν ξέρεις ποιος μιλάει ποτέ μιλάει μην ασχολησαι με το Ίντερνετ.Μου θες και σχόλια τρομάρα σου.

        • άξεστο ανορθόγραφο πλάσμα σε σένα απαντώ.Οσο για το βλακακο παίζει ναι η μόνη (και εύκολη)λέξη ορθογραφίας που έγραψες σωστά.Βοδι που θα σχολιάζεις και τα πάντα.

  2. Χίλια ευχαριστώ στους συμπολίτες μας που μας στέγασαν στα μέρη τους! Χίλια ευχαριστώ στους πυροσβέστες, εθελοντές και όσους βοήθησαν άμεσα ή έμμεσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς! Αλλά ελπίζω να διενεργηθεί ΕΔΕ για αυτούς που έδωσαν την εντολή χθες νωρίς το απόγευμα για να φύγουν τα εναέρια μέσα γιατί η φωτιά ήταν »υπό έλεγχο» και καταλήξαμε σχεδόν να καούμε ζωντανοί.

  3. Άλλο Κλιματική Αλλαγή κι άλλο η Σκοπίμως καλλιεργημένη Κλιματική Υστερία

    ..Αγγίζουν τα όρια μιας ακραίας περιβαλλοντικής τρομοκρατίας.
    Άλλο Κλιματική Αλλαγή κι άλλο η Σκοπίμως καλλιεργημένη Κλιματική Υστερία
    Πολλοί επιστήμονες, πανεπιστημιακοί και πολλοί άλλοι ερευνητές σε όλο τον κόσμο έχουν σοβαρούς λόγους να θεωρούν ότι η παγκόσμια αλλαγή του κλίματος έχει φυσικές αιτίες, αλλά υπάρχει μια περιορισμένη ή και ίσως ανύπαρκτη συζήτηση πάνω σε αυτή την άποψη. Ο λόγος είναι ότι η αλλαγή κλίματος αποτελεί τώρα ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα, και δεν αποτελεί πλέον μια ανοικτή επιστημονική αντιπαράθεση.Έρευνα–σοκ από το ΜΙΤ: Η απάτη της κλιματικής αλλαγής και οι πράσινες πολιτικές θα φέρουν το τέλος του σύγχρονου πολιτισμού https://www.proionta-tis-fisis.com/allo-anthropogenis-periballontiki-katastrofi-kai-allo-klimatiki-allagi/

    • Κάτι σαν εσένα και το υποπτότατσ ΜΙΤ τα έχετε κάτι σκ@τ@.
      Ρε ενώ ψήνεται η μισή Ιταλία, σε ορεινό χωριό έχει δύο μέτρα χιόνι.
      Στο Ντουμπαι και στο Λας Βέγκας πνίγονται που δεν ξέρουν τι σημαίνει σταγόνα βροχής.
      Στην Σιβηρία καίγονται δάση.
      Στον Καναδά επί μήνες καίγονται τα δάση και
      παντου αλαλούμ.
      Κάτσε εσύ και άκου τον κάθε ….άρα.
      (ρίξε μια ματιά στο airtraffic)

  4. Μπραβο στον δημο,στουσ πολιτες,στους πυροσβεστες,πλην αυτου που εκανε το κακο.Ψακτειτε εκει στον δημο για σκοπιμοτητες [για εξουσιες]

  5. δεν πειράζει θα έρθει ο Κούλης σου θα μοιράσει καθρεφτακια και κολιέ δες και θα τρέχετε στις κάλπες πάλι ζωντανα

  6. Α ρε Κούλη δεν άφησες τίποτε όρθιο,έχεις ισωπεδωσει τα πάντα.Ελπιζω απ’ το Πάπιγκο που κανείς τις διακοπουλες σου να μην έχουμε κι εκεί λαμπάδες.

  7. Οι καπνοί με τα σωματίδια και τις τοξίνες στην ατμόσφαιρα έγινε θέμα

    καλό θα ήταν να δώσει οδηγίες σε πληθυσμό.
    Υπάρχουν άνθρωποι με αλλεργίες και άλλα προβλήματα.
    Δεν βλέπω καμιά οδηγία ακόμα και υπάρχουν και τουρίστες μεγάλοι σε ηλικία και ντόπιοι.

  8. Να ευχαριστήσουν την θαυματουργή Παναγία της Καρδαμαινας που σταμάτησε το κακο. κάηκαν όλα εκτός από το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Φιλιππου. ακόμη ο Κύριος δείχνει την ανοχή και τη συμπόνια του μπροστά στην απιστία την ασέβεια την αμαρτία που κυκλώνει τον τόπο μας.

  9. ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του δημου που συμμετείχαν εθελοντικά μετά την βάρδια τους στα απορριμματοφόρα και σε όλους τους υπολοίπους.. προς Miranto τώρα άκου φίλε κομπλεξικε καλό είναι να πάρεις τον …..ο από το νησί μας και να πας να μείνεις στην Τουρκία αν δεν σου αρέσει εδώ γιατί πολύ τον εξυπνακια κάνεις και θασ….. καμιά ωρα

  10. λάθος διαχείριση από την αρχή ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα καλά όσο για σένα Θεοδοση αξιολύπητος και ποταπός για φωτό κανεις μόνο ποσο λυπάμαι και σε ψήφισα κιόλας ..ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν και δεν κάηκε το χωριό μας

  11. Ωραία, όλα καλά γλυτώσαμε την καταστροφή.
    Θα μας πεί τώρα κάποιος υπεύθυνος η Πυροσβεστική, ο Δήμος, η Έπαρχος και η Αστυνομία, η Δασική Υπηρεσία, μετά από έλεγχο, ανάκριση, κλπ βεβαίως, ποιός έβαλε την φωτιά;
    Τυχαίο, βλακεία, αποτσίγαρο, εμπρησμός από βλαμένο, σαμποτάζ, ξερά χόστα, καλώδια ΔΕΗ, ο φούφουτος;
    Και αν βρεθεί, ποιά θα είναι η τιμωρία του; Συνήθως, αυτά διαβάζουμε, γράψε 100 φορές δεν θα το ξανακάνω;

  12. Πάει αυτό.Ολοι περιμένουμε τη νέα ανάρτηση του Σακη.Οχι του Ρούβα,του δικού μας.Σακη είσαι καλά;Τόσες μέρες μας έχεις χωρίς ανάρτηση,δεν μας λυπάσαι;

  13. η επόμενη φωτιά θα δείτε ότι θα είναι στο φάρο και όλα τα στενά από πίσω 100% τα χόρτα είναι κατακίτρινα ξερά κατά ξερα μπράβο συνεχίστε να μην κόβεται τα χόρτα τα καλάμια εκεί στη στροφή έχουν φτάσει στο θεό δεν βλέπουμε να στρίψουμε τέρμα του φάρου ξυπνάτε όργια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ