Επιτέλους! Υπογράφτηκε η σύμβαση αποκομιδής απορριμμάτων μεταξύ Δήμου Κω και εργολήπτριας εταιρείας |Μετά από δικαστική ταλαιπωρία 5 μηνών και δικαίωση του δήμου

23
12687

Μετά από δικαστική ταλαιπωρία 5 μηνών και δικαίωση του δήμου Κω

Υπέγραψε την σύμβαση για την καθαριότητα ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς

 

Επτά (7) απορριμματοφόρα οχήματα θα ενισχύσουν άμεσα το έργο του Δήμου Κω για την βελτίωση της καθαριότητας του νησιού, με την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και την εργολήπτρια εταιρεία «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» που ανέλαβε το έργο.

Η συνεργασία του Δήμου με τον ιδιώτη ξεκινά από σήμερα, μετά από έναν πολύ δύσκολο και μεγάλο αγώνα για την «δικαστική» απεμπλοκή της διαγωνιστικής διαδικασίας, που προκάλεσαν ενστάσεις κατά του διαγωνισμού από ανταγωνίστριες εταιρείες.

Οι χρονοβόρες διαδικασίες είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης, παρότι ο σχετικός διαγωνισμός είχε ξεκινήσει από πέρυσι το φθινόπωρο.

Πρόκειται για την μίσθωση επτά απορριμματοφόρων οχημάτων με προσωπικό, που θα ενισχύσουν επί εξάμηνο την αποκομιδή αστικών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Κω, συνολικής δαπάνης 1.355.211€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 17%).

Ο ανάδοχος, με το προσωπικό του, αναλαμβάνει το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων σε συγκεκριμένες διαδρομές των τριών Δ.Ε. του Δήμου Κω, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας στην αποκομιδή των αστικών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από τουριστικά καταλύματα (Ξενοδοχεία), επιχειρήσεις και κατοικίες και μεταφορά τους στο Χ.Υ.Τ.Α..

Για την εκτέλεση των εργασιών θα διατεθούν δύο (2) απορριμματοφόρα οχήματα ωφέλιμης χωρητικότητας ίσης και μεγαλύτερης των 16  κυβικών μέτρων και πέντε (5) απορριμματοφόρα οχήματα ωφέλιμης χωρητικότητας ίσης και μεγαλύτερης των 20 κυβικών μέτρων, με σύστημα συμπίεσης τύπου πρέσας και μηχανισμό ανύψωσης κάδων 240lt, 660lt και 1100 lt, με κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

 

Γραφείο Τύπου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23 ΣΧΟΛΙΑ

    • αυτή η κακία και η περιέργεια για θα σας πάει,,,@αντί να πείτε ότι ο άνθρωπος προσπαθεί να κάνει τα πάντα για το καλύτερο για το νησί μας θέλετε να μάθετε και ποιοι είναι???? τι σας νοιάζει εσάς ποιος είναι και ποιοι είναι ???οι σημασία είναι ότι επιτέλους κάποια πράγματα μπαίνουν σιγά-σιγά σε θέση τους********

      • σοβαρά;;; Περιέργεια το έτοιμα για διαφάνεια ;
        Αλήθεια τα λες και τα πιστεύεις αυτά;
        Κατ αρχας κάτσε να φτιάξει η κατάσταση γιατί πολλά θα θα θα και υπογραφές και η κατασταση χειροτερεύει . Κατά δευτερον ναι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ να λειτουργούν αξιοκρατικά και με διαφάνεια. και ΟΧΙ δεν ειναι περιέργεια ειναι περίεργος όμως ο δικός σου τρόπος σκέψης. ΠΟΛΥ ΠΕΡΊΕΡΓΟΣ
        Φίλε είτε τρώς είτε πετάς στα συννεφα και στις δυο περιπτώσεις εισαι επικίνδυνος κυρίως για τους συνδημότες σου.
        Παρ το αλλιώς γιατί θα τα φας τα μουτρα σου

  1. Άντε λοιπόν, ωραία, δικαιώθηκε ο δήμος! Για να δούμε τώρα θα έρθει και η δικαίωση για όλους αυτούς τους πολίτες που ζητούν αποκομιδή των απορριμάτων σε όλο το νησί??? Δεν έχει να κάνει με προσωπικές εμπάθειες ή πολιτικές αντιπαλότητες. Η βρωμιά και η δυσοσμία που επικρατεί σε όλο το νησί είναι πρωτοφανής. Εγώ προσωπικά έχω πάρει τηλέφωνο στον δήμο και με ενημερώνουν για αποκομιδή σκουπιδιών μόνο από τους κεντρικούς δρόμους ανά 4 ή 5 ημέρες και πάντοτε ακατάστατα, χωρίς πρόγραμμα.

  2. 2,3 εκατομμύρια ρωτάτε Νικηταρά καμπουρακη.Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; ο διαγωνισμός 2,3 εκατομμύρια για την καθαριότητα ακυρώθηκε. εγιναν πρόσφυγες γιατί ο Δήμος Ρόδου με διαγωνισμό εκμισθωσε αποριμματοφορα με 25.000 ευρώ τον μήνα το όχημα και ο δήμος Κω με 60.000 ευρώ τον μήνα!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177

  3. κοιτνε να γεμισουν βρε κακομοιρη.σιγα που νοιαστηκαν για την καθαριοτητα,

  4. Το 2023 και το 2024 δόθηκαν από το Δήμο στην ΚΩΑΝ Α.Ε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.μεγαλες αρπαχτες μεγάλες μάσες….στηκαν οι τεμπέληδες για το νησί.μονο η τσέπη.

  5. μπράβο δήμαρχε μπορεί να τελειώνει το καλοκαίρι σε 2 μήνες αλλά εμείς τον χειμώνα θα έχουμε απορριματωφορα χαχαχαχα είστε για γέλια

  6. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

    • Ούτε τουρίστες θα δούμε έτσι όπως πάνε τα πράγματα φέτος…
      Συνάδελφος στην Γερμανία που επέστρεψε από Κω πριν μερικές μέρες είχε να πει τα χειρότερα για την καθαριότητα και για τους δρόμους στο νησί.
      Όλα στον αυτόματο…

  7. και τους δρόμους με τους λάκκους ανά τρία μέτρα, ειδικά Εθνικής Αντιστάσεως, ποτε θα συμφωνήσετε ανόητοι ;;;

  8. Κυριτση γύρνα πίσω.Δεν περίμενα ποτέ να το πω αυτό.Περίμενα να μάθουν κάτι.Είναι 5 χρόνια δημοτική αρχή και αυτοί κάθε χρόνο γίνονται χειρότεροι.

  9. Η σύμβαση είναι για 6 μήνες και αρχίζει από σήμερα οπότε ισχύει μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Το απορριμματοφόρο δεν σταματάει και χρειάζεται 3 ανθρώπους σε κάθε βάρδια οπότε 12 άτομα συνολικά. Θα πάρουμε 7 απορριμματοφόρα άρα 7Χ12 μας κάνουν 84 άτομα με κόστος γύρω στις 2200 (είναι και βαρέα, είναι και Κυριακές κλπ) οπότε 168.000 τον μήνα για μισθούς χ 7 μήνες (έχουμε και άδειες και δώρα) φτάνουμε στα 1,18 εκατομμύρια. Μαζί με το κόστος των αυτοκινήτων, τα καύσιμα, την συντήρηση κλπ νομίζω ότι τον βάζουμε μέσα τον άνθρωπο γιατί πρέπει από το ποσό να βγάλουμε και το ΦΠΑ.

    • Στα μαθηματικά μάλλον δεν παρακολουθούσες έτσι?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ