Η σύζυγός Λύτρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, εκτιμά ο Άρειος Πάγος| Πήγε και εγκατέστησε σήμερα το panic button

25
3887

Το σκεπτικό πίσω από την εντολή για επίσπευση της κύριας ανάκρισης και της δίκης για τον γνωστό ποινικολόγο

lytras-perioristikoi-oroi-1

Το σκεπτικό πίσω από την διαταγή για την επίσπευση της κύριας ανάκρισης και της δίκης για τον Απόστολο Λύτρα όσον αφορά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του εξηγούν κύκλοι του Αρείου Πάγου οι οποίοι σημειώνουν ότι η γυναίκα του εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με κύκλους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η σημερινή παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη για επίσπευση της ανάκρισης και ταχεία εισαγωγή της υπόθεσης του ποινικολόγου στο ακροατήριο, πέραν του ότι είναι μια συνήθης διαδικασία στα εισαγγελικά δρώμενα, έγινε καθώς εκτιμάται ότι το θύμα και σύζυγός του, εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση κινδύνου.

Και αυτό γιατί οι ιατρικές γνωματεύσεις, η σκληρότητα της βίας σε βάρος της συζύγου του, η υποχρέωσή του κ. Λύτρα να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του, δεν εξασφαλίζουν ότι έχει εξαλειφθεί η επικινδυνότητά του και ότι αποκλείεται η επανάληψη της ανάλογης συμπεριφοράς.

Η διαταγή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Σε δεύτερη παρέμβαση για την υπόθεση Λύτρα, νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, διέταξε την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα λόγω της σοβαρότητας της κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.

Με την ίδια παραγγελία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά κατά προτεραιοτητα να εισαχθεί η υπόθεση και στο ακροατήριο.

Η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη έχει ως εξής:

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο. ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

 

areios_pagos_anakoinwsi

Η πρώτη παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Είχε προηγηθεί χθες, Δευτέρα, η παρέμβαση τόσο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα όσο και της κυρίας Αδειλίνη για το ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ειδικότερα, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας στην υπόθεση του δικηγόρου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Η παρέμβαση των δύο ανωτάτων δικαστών έγινε, καθώς ο Απόστολός Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η πρόεδρος και η εισαγγελέας ζητούν να ερευνηθεί εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος της ανακρίτριας και της εισαγγελέως που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ ομολογία τέλεσε.

Λύτρας: Το panic button πήγε και εγκατέστησε σήμερα η σύζυγός του μετά τον ξυλοδαρμό της

Το πρωί η Σοφία Πολυζωγοπούλου πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και αξιωματικοί του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας της εγκατέστησαν το κουμπί πανικού στο τηλέφωνό της – Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ – Η κατάθεσή της για τα όσα έζησε

zeugos_lytra_mk

Το κουμπί πανικού (panic button) εγκατέστησε σήμερα το πρωί η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και μετά το γεγονός ότι ο γνωστός ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη, θέλησε να έχει στο κινητό της το κουμπί πανικού, προκειμένου να μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές σε περίπτωση κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το απόγευμα της Δευτέρας (17/6) η σύζυγος του δικηγόρου επικοινώνησε με ανώτατο αξιωματικό της Ασφάλειας προκειμένου να ενημερωθεί εκ νέου για το κουμπί πανικού. Έτσι σήμερα το πρωί η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και αξιωματικοί του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας,  της εγκατέστησαν την εφαρμογή. Η αναφορά που είχε κάνει στην αρχική της κατάθεση ότι ήθελε να χτυπήσει το Panic button την ώρα της επίθεσης από τον σύζυγό της, σχετίζεται με το κουμπί του συναγερμού.

Η γυναίκα εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοκ μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε από τον ποινικολόγο τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με τους αστυνομικούς, το βράδυ της Δευτέρας, πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα τους εκμυστηρεύτηκε πως μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον σύζυγό της φοβήθηκε ότι θα πεθάνει και ότι δεν θα την πήγαινε στο νοσοκομείο.

Από τη φωνή της ακουγόταν πολύ ταραγμένη ενώ, αναφερόμενη στην πρώτη της κατάθεση που έκανε λόγο για πτώση από τις σκάλες, σημείωσε ότι το είπε αυτό γιατί φοβόταν τον δικηγόρο προσθέτοντας ότι δέχθηκε το κουμπί πανικού προκειμένου να περάσει το μήνυμα στους αστυνομικούς ότι είχε κακοποιηθεί. Εξήγησε δηλαδή ότι μπορεί να είπε λόγω φόβου ότι έπεσε από σκάλα, αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε την επιθυμία για κουμπί πανικού ώστε να καταλάβουν οι αστυνομικοί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την κατάθεση του γιατρού και που τελικά παραδέχθηκε χθες δημόσια και ο ίδιος ο δικηγόρος μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να δώσει εξήγηση» για αυτό που έγινε και προσθέτοντας ότι θα αναζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθεσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Συνεχίζοντας ο ποινικολόγος είπε ότι «η πράξη που έγινε είναι κάτι που για μένα είναι αδιανόητο. Θα αναζητήσω ψυχολογική βοήθεια, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Κανείς να μην βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και για τον ίδιο μου τον εαυτό».

Δηλώσεις Απόστολου Λύτρα

«Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, από τη Σοφία και τις κόρες μας και από εκεί και μετά θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» κατέληξε στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Η κατάθεση της συζύγου

Στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια η 37χρονη δικηγόρος, περιέγραψε με λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ τον εφιάλτη που βίωσε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

«Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε και συνεργάτες στο γραφείο. Χθες 15/06/2024 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη στα νότια προάστια με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε, πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας» κατέθεσε στην ανακρίτρια η δικηγόρος και συνεχίζοντας περιέγραψε:

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με τη μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί. Εγώ επειδή τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλο τον ακολούθησα και φύγαμε για να μην εκτεθούμε μπροστά σε φίλους μας και στον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά. Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι».

Στη συνέχεια της κατάθεσής της η 37χρονη δικηγόρος περιέγραψε στην ανακρίτρια: «Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ! Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα. Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου. Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε … Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. (…) Σημειωτέον ότι αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω. Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου».

Δείτε βίντεο: Σύζυγος Λύτρα: «Φοβήθηκα ότι πεθαίνω και δεν θα με πάει στο νοσοκομείο» – Πως προσπάθησε να ειδοποιήσει την αστυνομία

Σύζυγος Λύτρα: «Φοβήθηκα ότι πεθαίνω και δεν θα με πάει στο νοσοκομείο»

Φοβήθηκα ότι πεθαίνω και δεν θα με πάει νοσοκομείο, είπε η σύζυγος Λύτρα – Πώς προσπάθησε να ειδοποιήσει την αστυνομία

Κούγιας: Κακοποιητής 100% ο Λύτρας, αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά – Υπερβολική η δίωξη για κακούργημα, κακές στιγμές έχουν όλοι

Από κατήγορος, κατηγορούμενος: Τι έλεγε ο Λύτρας όταν υπερασπιζόταν γυναίκες – Ο εκβιασμός στη σύζυγό του με το νοσοκομείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν μια κοινωνια και η θρησκεία της θέλουν τη γυναίκα δουλα και σούζα, τι να σου κάνει ενα νεοταξικό πανικ μπατον??? Στο τέλος πάλι στο μπατον της κουζίνας της θα την βάλουν (όπως ορίζει πατριαρχεια και θρησκεία). Όπως και την άλλη αιμόφυρτη σύζυγο που έφαγε μπουνιά στο πρόσωπο, ή την άλλη που την πάτησε με αυτοκίνητο ο (μέχρι τώρα) τρίτος μάγκας αυτής της εβδομάδας. Κάθε παραδοσιακή χριστιανική οικογένεια και ένας μάγκας οικογενειάρχης.

    • Τι δουλειά έχει ο αλμπάν με τον χριστιανισμό μας?
      Γιατί κανείς επίθεση στους σωστούς χριστιανούς?
      Γιατί τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι?
      ΕΣΥ παλιο/////δεν προσβάλεις την Ελλάδα και τους Έλληνες με τις μακακίες που ξερνάς?
      Βόδι ανώμαλε…

      • Και για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα μας, τα καθημερινά περιστατικά φρίκης, φταίνε πάλι πι μαύροι οι Αλβανοί και τα ξενα κέντρα (όπως ομοϊδεάτης σου είπε για την οικονομία);

        Αν είναι όλοι οι ελληνες χριστιανοί είναι σεμνοί και ευγενικοί σαν και εσένα, τότε ναι, δεν φταίει ο Έλληνας για τη βία, φταίνε όλοι οι παραπάνω.

        • Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι έχει εγκαθιδρυθεί μια χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας

        • Κουγια κατέβα από το βάθρο σου και σταματα να υποστηρίζεις οικογενειάρχες που κακοποιούν γυναίκες. ίσως αλλάξεις εντυπώσεις για ανθρώπους που δεν επηρεάζουν καθόλου τη ζωή σου, και αρχίσεις να κατακρίνεις εγκληματίες.

    • Υπάρχουν στο νησί δήθεν Χριστιανοί που με έμφαση λένε ότι παρηγορούν

      απελπισμένες ξένες γριές και ορκίζονται ενώ κοιμούνται μαζί,ότι δεν έκαναν σεξ..
      Υποκριτές, αμόρφωτοι,πάνε και για μετάδοση για το καλό που έκαναν σε άτομα που τα αποκαλούν και τρελές με ψυχολογικά προβλήματα.
      έχει γνώση ο Δεσπότης τι εννοώ.
      τέτοιοι ψευτο-χριστιανοί έφεραν πίσω τον μεσαίωνα.
      ‘σαν καλός χριστιανός πάω και την ποφτωνω λίγο για παρηγοριά.’
      ανήθικοι, άτιμοι και αντιχριστοι,για αυτό.κοσμος δεν πατάει εκκλησία, επειδή στους κόλπους της αγκαλιάζει τους πιο διεστραμμένους.
      ο Θεός όμως έχει άλλη γνώμη και ο πέλεκυς έρχεται.
      θα έρθει η ώρα που θα γράψω άρθρο.
      Τέτοιοι άνθρωποι θέλουν να σώσουν την κοινωνία.

  2. Πως γίνεται σε κάθε άρθρο για κακοποιήσεις και βία κατά των γυναικών και άλλων παρακμιακων γεγονότων, αποτελέσματα του εγχώριου Ταλιμπανισμου, υπάρχουν μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες αναγνώσεις, ενώ στα αλλά υπέροχα άρθρα υπάρχουν 3-4 χιλιάδες αναγνώσεις μέσα σε λίγα λεπτα ή μερικές ώρες; Πως εξηγείται αυτό το περίεργο φαινόμενο;

  3. Σε καμμια γυναίκα και σε καμμια μανούλα δεν αξίζει να έχει τέτοιο άντρα δίπλα της.
    Ένας σωστός Χριστιανός σύζυγος στέκεται δίπλα στη γυναίκα του με πολλή αγάπη, σεβασμό και ταπείνωση. Έχετε μπερδέψει αγαπητέ μου την θρησκεία και τη χριστιανοσυνη με τον εγωισμό, τη βιαιοτητα και τον αυταρχισμο. Σωπαστε και κοιτάξτε λίγο να μάθετε τον εαυτό σας. Γιατί στο τέλος αυτός που φταίει για κάθε πράξη που κάνει είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

    • Όταν ο θεός μας λέει η γυναίκα να φοβάται τον άντρα, όπως και όλες οι θεούσες εδώ μέσα αλλά και στην κοινωνία μας, τότε αγαπητέ μου πρέπει να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα στη ζωή σας. Εσείς τον εαυτό σας τον ξέρετε ή κάνετε και εδώ τα στραβά μάτια;

  4. Σίχαμα εδώ μέσα έγραψε

    « ψιτ που εισαι η επαναστατρια….παμε και αλλιως τωρα ποσες ξενοπηδιεστε και σας ταιζουν σαν μαλακες??? ποσες παντρευεστε αντρεσ για το χρημα να εξασφαλισετε μια «καλη» ζωη? ποσοι αντρεσ μεγαλωνουν παιδια αλλον ανδρων για τα δικα σας ξενοπερπατηματα???? αν βγει ενα ανδρας και πει με δερνει η γυναικα μου ποσοι θα τον βοηθεισουν και ποσοι θα τον χλεβασουν???αν ομως μια γυναικα πει με δερνει ο αντρας μου ΧΑΜΟΣ μεσα τηλεωρασεις….και πολλες φορες ειναι ψεμα για να αποσπασουν χρηματα η για να εκβιασουν….!!!
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ Η ΝΑ ΣΤΑ ΞΑΝΑΠΩ !!!!!!!!»

    Και μετά πέφτουμε από τα σύννεφα για την παρακμή που ζούμε καθημερινά.

  5. στη νέα Ελλάδα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είτε είσαι ρομά βιαστής ανηλικων, είτε ηγέτης εγκληματικής οργάνωσης, είτε τραμπούκος μεγαλοδικηγόρος θα βρεθεί ένας δικαστής να σε αφήσει να κυκλοφορείς ελεύθερος. Αν Ελληνας νοικοκυραίος ομως την πατησες, θα πας μεσα

    • Ο Αρχηγός σου ο Κασιδιάρης κτυπισε γυναίκα ζωντανά στη τηλεόραση και μετά κλείστηκε στη τουαλέτα και τη γλύτωσε.ΤΩΡΑ εσυ ποιον υποστηρίζεις;Το κόμμα σου(η ότι λέει ο Κασιδιάρης)η τις γυναίκες;

    • Σύμφωνα με τους ομοϊδεάτες σου, είμαστε η Ανατολή των Ταλιμπάν. Μακάρι να ήμασταν Βαλκάνια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ