Ελεύθερη… Πτώση και με μήνυμα για ΝΔ, κάτω από τον πήχη ο ΣΥΡΙΖΑ, στάσιμο το ΠΑΣΟΚ και αποχή – τέρας

62
12755

Πρωτιά της ΝΔ, αλλά με μεγάλη πτώση στα πολύ χαμηλά, με ποσοστό καθαρά κάτω από το 30% (έκλεισε στις 12 μονάδες τη ψαλίδα με ΣΥΡΙΖΑ) , αλλά και τις χαμηλές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που κρατά τη δεύτερη θέση λόγω των συνεχιζόμενων χαμηλών πτήσεων του ΠΑΣΟΚ στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καταγράφηκε στην ευρωκάλπη. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που προέκυψε από την ιστορικά χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων, που δεν φτάνει στο 40%.  

 

Αποχή και μηνύματα

Το κυβερνών κόμμα κάνει double score στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μένει καθαρά κάτω από τον πήχη του 33% των ευρωεκλογών του 2019 – ένα αποτέλεσμα που προέρχεται καθαρά από τη μικρή συμμετοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη μένει καθαρά πίσω από το ποσοστό του 17,8% που είχε λάβει ο Αλέξης Τσίπρας στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου και καταγράφεται ως τρίτο κόμμα σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες, ενώ δεν είναι πρώτο κόμμα σε καμία από τις εκλογικές περιφέρειες.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει τον στόχο της τρίτης θέσης, παρά την μικρή αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές και την πρωτιά που διεκδικεί σε Ηράκλειο και Λασήθι, καθώς για άλλη μία φορά καταγράφεται ως κόμμα της περιφέρειας, χωρίς αξιόλογες δυνάμεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου παραμένει τέταρτο ή πέμπτο κόμμα.

Η χαμηλή συμμετοχή φέρνει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς περί το 18% , με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης που βρίσκεται στην τέταρτη θέση να παίρνει τη δεύτερη θέση σε κάποιες από τις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.

Δείτε τη ροή αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών:

Πώς «διαβάζει» το αποτέλεσμα το κυβερνητικό στρατόπεδο

Με σοβαρό προβληματισμό για το ιστορικό ρεκόρ της αποχής, αλλά και τα μηνύματα δυσαρέσκειας των πολιτών που εκφράστηκαν της χαμηλής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, «διαβάζουν» το κατά τα άλλα νικηφόρο για τη ΝΔ αποτέλεσμα της ευρωκάλπης στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς.

Η επίδοση της Νέα Δημοκρατίας κυμαίνεται μεν κάτω από το 33,12% των προηγούμενων ευρωεκλογών που αποτελούσε τον στόχο της κυβερνητικής παράταξης, πλην, όμως, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, το τελικό ποσοστό που φαίνεται ότι θα κυμανθεί στην περιοχή του 28% διατηρεί το γαλάζιο προβάδισμα το οποίο, συγκριτικά με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στα όρια του double score.

Στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου εκτιμούν ότι οι πολίτες έδειξαν ότι εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά, επισημαίνουν ταυτόχρονα, ότι έστειλαν μήνυμα ότι «έχουν αυστηρές απαιτήσεις για να τρέξει πιο γρήγορα το κυβερνητικό έργο και να διορθωθούν λάθη και αστοχίες.

Είναι, όπως λένε, δεδομένο ότι πρέπει να ακούσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα και στις προσδοκίες τους». Επισημαίνουν ότι την ίδια ώρα τα περισσότερα κυβερνώντα κόμματα καταρρέουν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ κοινή συνισταμένη της αναμέτρησης είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς.

Σημειώνουν επίσης η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2019 μέχρι σήμερα σημειώνει την 5η συνεχόμενη νίκη για τη ΝΔ σε εθνική κάλπη.

Για την αυξημένη αποχή σημειώνουν ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται διαχρονικά στις ευρωεκλογές. Πολύ περισσότερο που οι σημερινές ευρωκάλπες είναι οι πρώτες μετά το 2009 που δεν συνέπεσαν ταυτόχρονα με αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υποστηρίζουν, τέλος, ότι η ΝΔ ψήφισε μόνη της την επιστολική ψήφο που αποτέλεσε ένα σημαντικό όπλο κατά της αποχής και γι΄αυτό, καταλήγουν «ας μην κλαίνε οι υπόλοιποι πάνω από το χυμένο γάλα κατόπιν εορτής».

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχόλιο για το exit poll – «Ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση»

Για «ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» και μια «σαφή αποδοκιμασία των πολιτικών του» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τo exit poll που ανακοινώθηκε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 9/6, αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Όπως υποστηρίζουν, «ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται ως η πρωταγωνιστική δύναμη της ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μέχρι πρότινος προέβλεπαν την κατάρρευσή του» και τονίζοντας πως «είναι σαφές ότι είναι πλέον στο χέρι του να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου».

Τρίτη θέση με «στάσιμα» ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ – Γιατί δεν κατάφερε να κάνει το «άλμα»

Η τρίτη θέση με «στάσιμα» ποσοστά είναι το εκλογικό αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές 2024, αφού δεν καταφέρνει να κάνει το «άλμα» αυξάνοντας σημαντικά τις δυνάμεις του σε σχέση με τις επιδόσεις του στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023.

Από μια πρώτη «ματιά» των ποσοστών που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα φαίνεται ότι ότι κινείται με αντιφάσεις και ως κόμμα …επαρχίας, αφού ανεβάζει δυνάμεις σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας, είναι πρώτο κόμμα στο Ηράκλειο και στο Λασίθι, συνεχίζει τις πολύ χαμηλές πτήσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής (πίσω από το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση), όπως και σε άλλα αστικά κέντρα, ενώ δημιουργεί ισχυρές νησίδες στην Πελοπόννησο.
Στο Ηράκλειο Κρήτης συγκεκριμένα προηγείται, με βάση την πρώτη ενσωμάτωση, με 28% και πλέον, ενώ η κυβερνητική παράταξη ακολουθεί και την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο Λασίθι καταγράφει ποσοστό της τάξεως του 34,36 (με ενσωμάτωση 14,01%), στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, όπου προηγείται η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα. Στην Α’ Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ στην Ηλεία και στην Αρκαδία είναι δεύτερο κόμμα (περίπου δύο μονάδες κάτω από τη Νέα Δημοκρατία). «Στην Κρήτη ο χάρτης αρχίζει πάλι και βάφεται πράσινος», λέει στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη και επιμένει ότι όταν έχουμε το τελικό αποτέλεσμα τότε θα φανεί η σοβαρή κάμψη των δυνάμεων της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και «οι διάσπαρτες πράσινες νίκες στην περιφέρεια».

Η σημερινή μάχη είναι αναμφίβολα καθοριστικής σημασίας για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η δεύτερη θέση θα σήμαινε ισχυροποίηση του ρόλου του και ευκαιρία ανοίγματος στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Η τρίτη θέση συνδέεται αναπόδραστα και με σενάρια εσωκομματικών συγκρούσεων, ακόμη και αν το ποσοστό (σίγουρα πάνω από 12,5%) επιτρέπει πιο ευέλικτες κινήσεις για τον περιορισμό των αντιδράσεων και των πιθανών εσωκομματικών αντιπαραθέσεων. Υπάρχει βέβαια μια σειρά στελεχών με φιλοδοξίες που αναζητεί συμμαχίες και ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις για την άμεση προσφυγή στη βάση του κόμματος- αν και κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί με πρωτοβουλία του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Άλλοι θεωρούν ότι κατάλληλος χρόνος για αξιολογικές κρίσεις από τη βάση είναι αυτός που προσιδορίζει το καταστατικό- δηλαδή το φθινόπωρο του 2025.

Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει από την επομένη να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων στον χώρο της κεντροαριστεράς, με το Νίκο Ανδρουλάκη να παίρνει πρωτοβουλίες διαλόγου με τη Νέα Αριστερά και ίσως τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το σενάριο παραμονής γύρω στο 12 -13 % δεν είναι φυσικά για το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ ιδανικό που ούτως ή άλλως έχει μπροστά του τη διαχείριση της στασιμότητας στη τρίτη θέση. «Οι εξελίξεις δεν θα είναι ευθύγραμμες», πρόβλεπαν στελέχη αναλύοντας όλα τα σενάρια στα κομματικά «πηγαδάκια» την περασμένη εβδομάδα. Το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πρόσφατα από την Κρήτη ότι η τρίτη θέση θα είναι αποτυχία αποτελεί εν τω μεταξύ μια καθαρή δήλωση για όσους προσανατολίζονται σε γοργές και ευθύβολες κινήσεις . Μάλιστα έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημείωνε ότι αν η ήττα δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμη ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα μείνει σε πρωτοβουλίες του τύπου «ανασχηματισμός στο κόμμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα» αλλά θα κάνει το βήμα και θα θέσει εαυτόν στη κρίση της βάσης του κόμματος. Ο ένας λόγος είναι ότι έτσι θα πετάξει το γάντι σε άλλα στελέχη έτοιμα να το σηκώσουν και να αντιπαρατεθούν μαζί του. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι αισθάνεται οργανωτικά ισχυρότερος όσον αφορά στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ κι ότι οι πιθανοί αντίπαλοί του δεν διαθέτουν ικανές δυνάμεις για να συγκρουστούν μαζί του και να κερδίσουν. Επιπλέον – όπως συμπληρώνει το έμπειρο στέλεχος- ποντάρει στο ότι τα πρόσωπα που ακούγεται ότι μπορεί να διεκδικήσουν την ηγεσία δύσκολα θα βρουν το κλειδί των συμμαχιών και της συγκρότησης ενός ισχυρού μπλοκ δυνάμεων απέναντι στον Ανδρουλάκη.

«Δεν μπορεί να μείνουν κλειστά τα στόματα μετά από τις εκλογές», είχε δε, σπεύσει να «στοιχηματίσει» έμπειρος κοινοβουλευτικός προβλέποντας πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας, όπως στην Κρήτη και τη Βόρεια να κάνει την έκπληξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Δεν πιάσαμε τον στόχο, οι πολίτες μας είπαν «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο», νέα διαδρομή από σήμερα

Δεν έχει σημασία ότι η διαφορά μας από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

397
Στέφανος Κασσελάκης: Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει, ο λαός μου έδωσε τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική πρόταση

Δεν έχω τύψεις για τίποτα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των ευ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

62 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την επόμενη φορά η ΝΔ να κάνει εκλογές… μόνο στο εξωτερικό! Θα τα πάει περίφημα! (αφού απευθύνεται σε κόσμο που μικρή επαφή έχει με τα καθημερινά ζητήματα εντός Ελλάδος).
    η Αποχή είναι το πιο καθαρό χαστούκι.
    Τίναξε τους μικρούς, αυτό το ανέκδοτο με την διασύνδεση των POS,οι συνεχείς απειλές της ΑΑΔΕ και κτηματικής,τα φιρμάνια εποχής Αλή Πασά και Σουλτανίνας,η ακρίβεια και βέβαια ο Ναρκισσισμός.. Αυτός και αν πληρώνει στο νεκροταφείο

    • Τουλάχιστον ο κόσμος αρχίζει να αφυπνίζεται σιγά σιγά
      Ουδείς εξ αυτών των πολιτικών δεν νοιάζεται για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας.
      Το ζούμε καθημερινά βλέποντας τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ μας, την ΠΑΙΔΕΙΑ μας, την ΑΚΡΙΒΙΑ στα ραφια, την κουλτούρα των ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΓΑΜΩΝ, τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ από επενδυτές, την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ από οικονομικά σκάνδαλα των πολιτικων, και πολλά άλλα που ο κόσμος τους ΣΙΧΑΘΗΚΕ όλους αυτούς τους ΣΩΤΗΡΕΣ της …τσέπης τους.
      Δείτε τι γίνεται στο εκλογοδικείο. Εάν ισοψηφισουν δύο της ίδιας παράταξης ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ γιατί θα χάσουν όχι την ευκαιρία να σώσουν την πατρίδα, αλλά τα χρηματα από κάθε πηγή και τα αξιώματα που απορρέουν από την εκλογή τους στην θέση του ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ μαζί με τα άλλα 299 λαμόγια.
      Όποιος έχει αντίρρηση ας παραθέσει τις διαφωνίες του.

      • Παραθέτω τη συμφωνία ότι οι ακροδεξιές σας τάσεις οφείλονται σε μια μέτρια και αποτυχημένη (τουλάχιστον επαγγελματική) ζωή. Δε χρειάζεται να μολύνετε και τον κόσμο με την πίκρα σας. Δεν είναι πολύ χριστιανικό. Ya?

  2. Βαρέθηκα με το παραμύθι της ακροδεξιας.
    Δεν είναι ακροδεξια να θες να είσαι ασφαλής στη χώρα σου, να μην κινδυνεύεις να σε βιάσει ο κάθε λάθρο ΠακιστανοΑφρικανους και να ζεις ανθρώπινα ξέροντας ποιος μένει δίπλα σου.
    Αυτό το παραμύθι πάει. Δεν το ακουει κανένας νορμαλ πια

  3. Τι σημαίνει ότι πήραν το μήνυμα;
    Θα παραδεχθούν ότι ένα παιδάκι χρειάζεται μητέρα και πατέρα και όχι δυο μαντράχαλους;
    Θα φτιάξουν κλειστά κέντρα για τους λαθρο;
    Θα σταματήσουν να πολεμάνε το νατιβισμό;
    Θα είναι κατά της πολυπολιτισμικότητας;
    Θα σταματήσουν επιτέλους την εγκληματικότητα των Ρομα;

  4. Αν πάρουμε υπόιψη την επιστολική ψήφο και τις λαμογιές της κουμπάρας Σίνγκιουλαρ που την πριμοδοτεί πάντα με 2-3 μονάδες από τα αζήτητα ο γδούπος του Κουλού πρέπει να ήταν γύρω στο 25%. Οποιοσδήποτε με τσίπα θα είχε παραιτηθεί και θα είχε πάει σπίτι του.

  5. το μήνυμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε!!!!
    περισσότερη πτώση για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…ίσως τους έδινε ένα ηχηροτερο μήνυμα και τους ταρακουνουσε περισσότερο…όλους..

  6. Ειναι δυνατον να ερχοντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές στην κω να συναντιούνται με τον τον πασόκο δήμαρχο και να μην κανουν περιοδια στον κοσμο;να μην τους ξερει ανθρωπος;πως θα τους ψηφίσει;περιμενω απαντησεις

  7. Επιτέλους!!!!!
    Τα ΖΩΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.
    ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΆΔΟΣ:
    Γιώργος Αυτιάς
    Βαγγέλης Μεϊμαράκης
    Φρέντι Μπελέρης
    Μανώλης Κεφαλογιάννης
    Ελίζα Βόζενμπεργκ
    Δημήτρης Τσιόδρας
    Ελεωνόρα Μελέτη
    Τίνα (Κωνσταντίνα) Σπάθη
    Κων/ντίνος Γκουσγκούνης
    Τομ και Τζέρι .

  8. Επιτέλους!!!!!
    Τα ΖΩΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.
    ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΆΔΟΣ:
    Γιώργος Αυτιάς
    Βαγγέλης Μεϊμαράκης
    Φρέντι Μπελέρης
    Μανώλης Κεφαλογιάννης
    Ελίζα Βόζενμπεργκ
    Δημήτρης Τσιόδρας
    Ελεωνόρα Μελέτη
    Τίνα (Κωνσταντίνα) Σπάθη
    Κων/ντίνος Γκουσγκούνης
    Τομ και Τζέρι .

  9. Απλά μαθηματικά.Τα κόμματα δεξιά της ΝΔ πήραν στις εθνικές εκλογές το 2023,Σπαρτιάτες,Βελόπουλος,Νίκη.Λατινοπουλου,690884 ψήφους.Μετρημένα κουκιά.Εχθές τα κόμματα δεξιά της ΝΔ ,σε εκλογές χαλαρές ευρωεκλογεσ,που προσφέρονται για τα μικρά κόμματα να ανεβάσουν ποσοστά,τι πήραν;664054 ψήφους.Δεν το λες και άνοδο ,πολύ περισσότερο ότι ο κόσμος πήγε σε αυτά.

  10. Άλλη μια ΤΣ…. με διαφορά.Οσο ποσοστό έχετε οι δύο μαζί έχει η ΝΔ μόνη.Οσον αφορά τον Μητσοτάκη, για 5η εκλογική αναμέτρηση βγαίνει νικητής.Προτιμω μια κυβέρνηση που κάνει λάθη, από μια κυβέρνηση λάθος.Αντε στα λαγούμια σας αριστεροστροφος,πασοκια, και κηραλοιφες ( μην ξεχάσετε να πάρετε το 3000€ ,το μακρύτερο).Το 2027 τα ξαναλέμε……

    • Νικητής μεγάλος φασισταρά μου είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Έχετε την ψυχρή περιφρόνηση και το ΦΤΥΣΙΜΟ των 7,5 από τους 10 Έλληνες. Μπες εσύ σε ένα σπίτι που οι 7 στους 10 δεν σε θέλουνε και σου γυρνάνε την πλάτη και πες ότι είμαι ο αρχηγός του σπιτιού. ΟΥΣΤ κοπρόσκυλο

    • που τα παιδιά σου θα ντρέπονται..ότι έταζαν σαν αντιπολίτευση,έκαναν τ αντίθετα.. Σκοπιανό, καταστροφές, ακρίβεια,εμφύλια ζευγάρια και γάμος, διαχείριση Πανδημίας,αλληλομαχαιρωματα,έφιππη αστυνομία, παιδεία, υγεία, καμμένη η μισή χώρα,σόου με τα ράφια,σπρώξιμο συγκεκριμένων συντεχνιών και επαγγελμάτων,μη έλεγχος δράσης πολυεθνικών στην ίδια σου την χώρα.πεντε χρόνια έπεσε το βιοτικό επίπεδο,χάθηκαν κεκτημένα μισού αιώνα,άνοιξε τα σύνορα και στα ξενοδοχεία δουλεύουν ξένοι,σήκωσαν μπαϊράκι οι Πακιστανοί..
      τι άλλο να πεις παρά ΟΥΣΤ μαντρόσκυλο.
      η ώρα της αποστασίας έφτασε πάλι

  11. Circo Medrano η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ…. και μετα ψαχνετε γιατι δεν προχωράει η ευρωπαϊκή ιδέα ? με ποιούς? Μόνο η Τουνη λείπει και ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ για ευρωβουλευτή!!!

  12. βρε τσανακογλυφτη παιδοβουβαλο ξέρεις κάποιο κράτος που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία μετά από οποία εκλογική αναμέτρηση με δύναμη εκλογής το 28% ? Μόνο στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν υποστηρικτές σαν του λόγου σου. Εκλογές τώρα παιδοβουβαλο

    • Που…., ξύδι και καλό ταξίδι κουκλίτσα μου……Το 41% σου λέει κάτι στις εθνικές εκλογές;Το 2027 τα ξαναλέμε….. ΟΥΣΤ κ@πρ@ΣΚ@Λ@….

      • Έτσι μιλάς στις γυναίκες βρε νεοχρυσαύγουλο ούνα φάτσα ούνα ράτσα??? Φαντάζομαι πόσες κουτουλιές τρώς στην πόρτα μέχρι να μπεις στο σπίτι. Γυμναστή….. έχετε??? Από που είναι???

  13. Κάποιοι έχουν χάσει το μάθημα αριθμητικής.Το 28% είναι μεγαλύτερο η το 15% ;μήπως το 8-9%;Εχετε καταλάβει ότι πρώτος είναι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο οποίος πέρνει το μεγαλύτερο ποσοστό ;Ότι μήλα,πορτοκάλια και αχλάδια δεν προστίθενται μεταξύ τους;

    • Όταν έλεγε για την Πύρρειο νίκη δηλαδή ότι στις επόμενες πάτε για βρούβες, ο δάσκαλος στο δημοτικό εσύ τι έκανες? Τραβούσες τις τρίχες από τα μαλλιά της μπροστινής για είχες χώσει την καυκάλα μέσα στη τσάντα να δαγκάσεις το σάντουιτς?

  14. Ναι η ΝΔ έχασε από τον εαυτό της.Το ότι δεν κατάφερε να πισει τον κόσμο να πάει να ψηφίσει.Οι άλλοι τι ακριβώς πέτυχαν;Ο δεύτερος έπιασε το μισό ποσοστό της.Μήπως οι Εθνικιστές (Ναζιστες για εμένα.Αυτή είναι η μετάφραση στα αγγλικά)κέρδισαν;Προσθέστε τους ψήφους που είχαν στις εθνικές εκλογές,Βελόπουλος,Σπαρτιάτες,Νίκη,Λατινοπουλου και αυτούς που πήραν στις ευρωεκλογές θα δείτε είναι μείον οι ψήφοι τους.Μην τρελαθούμε στο Τέλος

  15. Ακύρωσε το ταξίδι στην Ιορδαανεία, δεν θέλει να βλέπει άνθρωπος ο κουλός. Σ….νιώνει το τέλος του

  16. Οι Αμερικανοι τον πηρανε χαμπαρι οτι εκτος απο κουλος ειναι και αχρηστος και πανε να τον φουνταρουνε να βαλουνε τον Δενδια

  17. ΤΕΤΟΙΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΔΕΝΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

  18. Χάσαμε και τη Μιράντα έπεσε σε κατάθλιψη. Άφησε τα μπισκότα και το ριξε στις σοκολάτες γαλάτως

  19. Ο κηραλειφόπουλος διπλασίασε, η νίκη έβαλε τον αναδιώτη, η λατινοπούλου μπήκε μόνη της τα λοιπά εκτός βουλής 15% κι αυτόνε τον φτύνουνε 8 στους 10 φτου και απο μενα μην τον ματιασω

  20. ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ. Μίλησε το αποτέλεσμα-Πάγωσε ο Παπαδάκης

    Oι αποδείξεις, τα στοιχεία και οι ενδείξεις που δείχνουν ότι έγινε νοθεία, όπως είπε ο Βελόπουλος στον Παπαδάκη αφήνοντας τον με ανοιχτό το στόμα. Η απίστευτη περίπτωση όπου ψήφισαν ΝΔ με ποσοστό πάνω από 92%.

  21. Έχω μπερδευτεί.Ποιος κέρδισε στις εκλογές;ποιος έβγαλε 7 ευρωβουλευτές;Ποιος 4,ποιος 3 ,ποιος 2και ποιος 1;Κάποιοι χαίρονται επειδή δεν έβγαλε 8;Δεν πειράζει έβγαλε ο Βελόπουλος την κρεοπώλη 76 χρόνων να μας σώσει.Εβγαλε και τον άλλο απλά επειδή έχει το ίδιο όνομα με τον στρατηγό Φράγκο.

  22. Έβλεπε την κατηφόρα που έρχεται και έβαλε μόνος του πήχη 33% ενώ είχε 41% πριν έναν χρόνο. Είχε μαζι του ΜΜΕ, την τελευταία βδομάδα μιλούσαν όλοι για το πόθεν έσχες του Κασσελακη αντί για Τέμπη – Ακρίβεια Βόρειο Μακεδονία. Και παρόλο αυτά πήρε μόνο 28%.Και θα έπαιρνε ακόμη πιο κάτω αν είχε παραπάνω συμμετοχή. Πάντως αυτός ήθελε να φύγει για Ευρώπη και να έλεγε κοιτάξτε τι σας άφησα. Τώρα αφήνει πίσω του καμμένη γη. Ο Δενδιας θα παραλάβει ένα κόμμα που δεν θα μπορούν να βγουν έξω στην ελληνική κοινωνία σε 3 χρόνια από τώρα και θα χάσει. Ας πρόσεχε και αυτός γιατί με τις υποκλοπές που μπορούσαν να τον ρίξουν δεν έκαναν καμία κίνηση.

  23. αλοζονας δεν βαζει μυαλο. Φταινε οι βουλευτες και οι υπουργοι και οχι αυτος. το ψαρι βρωμα απο τη κεφαλη κυριακο. απετυχες σε ψηφισε το 11% του εκλογικου σωματος. συνεχισε να δινεις δισεκατομυρια στους ολιγαρχες, διυλιστηρια, τραπεζες, παροχους ενεργειας και καθε λογης παρασιτο που εχει αδειασει τη τσεπη ολων των πολιτων και το 5% ειναι κοντα.

  24. Απτή στιγμή που βγηκε και απολογείται σαν κλαμενο

    Καταλαβαίνεις ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

  25. Ο Κυριάκος μόλις κατάλαβε και του επιβεβαίωσαν και οι ξένοι ότι πριν λήξει η θητεία του

    …έχει σίγουρη θέση για Ευρώπη οπου απλα πριν λήξει η θητεία θα την κάνει και θα αφήσει στο πόδι του τον Δένδια ,απλά τα παράτησε. Να σας πω εγώ τι έγινε. Οι εντολές που είχε πάρει από την Ευρώπη είναι να βάλει πλάτη για Ουκρανία Ισραήλ, (και ας μην πήραμε τίποτα διπλωματικά σαν χώρα) να λυθεί το θέμα με γατιά-σκύλους-λοάτκι γιατί αυτό μόνο μοιάζει την ευρώπη αυτές τις μέρες μαζί με τους λαθρό, να ισορροπήσει λίγο το δημοσιονομικό παρά το τιτάνιο χρέος, μέχρι το 32 που μας έχουν δώσει πριν μπούμε σε επόμενο Μνημόνιο, να κάνει τα στραβά μάτια στην Αλβανία και τα Σκόπια, και να διατηρηθεί μια υποτυπώδη ησυχία λίγο με την Τουρκία μέχρι να τα βρούνε και για τα πετρέλαια. Τα έκανε, τέλος. Αυτή είναι η αλήθεια όποιος δεν θέλει να την καταλάβει δικό του πρόβλημα. Μην περιμένετε τίποτα από τον Κυριάκο πλέον,έχει δέσει το γαϊδαρό του και το παιδί του

  26. Θα τον Συνέφεραν οι πρόωρες και μάλιστα οι Άμεσες Εθνικές Εκλογές! Τώρα, όσο καθυστερεί τις Εθνικές Εκλογές, η δυσφορία του κόσμου θα λάβει χαρακτήρα χιονοστιβάδας! Δεν θα γυρίζει πλέον το ποτάμι πίσω με τίποτα! Δηλαδή και τώρα ΔΕΝ γυρίζει πίσω, αλλά με τις Άμεσες εκλογές περισώζει κάποια «πράγματα»!

  27. Παντα για τον Μητσοτάκη κάποιοι άλλοι φταίνε και όχι αυτός. Εάν είχε πάρει ο Μητσοτάκης 33% τη θα ακούγαμε σημερα. Τεράστιο το έργο του το αναγνωρίζει ο λαός, ο θεοσταλτος και το θεαραστο έργο, το αναγνώρισε ο λαός και του έδωσε ένα 33%.κτλ Τώρα όμως που πήρε 28% Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από ψηλά το 41% καιρός είναι να το δουν από χαμηλά… Και η απορία. Μα καλά τοσο καιρό δεν το έβλεπε; Που ήταν;; Τον λαό περίμενε να του πει αν κάποιοι κοιτούσαν από ψηλά 41%….Και προφανώς τώρα μιλάει για ανασχηματισμό. Μα τα πρόσωπα δεν φταίνε. Οι υπουργοί δεν φταίνε. Ο Μητσοτάκης φτάσει. Την πολική Μητσοτάκη εφαρμόζαν οι υπουργοι, υφυπουργοί. Την τεράστια λοιπόν ευθύνη για αυτήν την κατάσταση της χώρας την έχει ο Μητσοτάκης. Για τον Μητσοτάκη λοιπόν με αυτό το 28% αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, έρχεται η ολοκληρωτική κατάρευση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ