Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στο Γιαπυλί Κω | Κατασβέστηκε λίγο πριν τις 8μμ | Επιχείρησαν σύσσωμες οι δυνάμεις της ΠΥ Κω, της Πολιτικής Προστασίας, 3 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο πυροσβεστικό με προσωπικό από Ρόδο

44
32771

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά επεκτάθηκε από κάποιον που έκαιγε ξερόχορτα στην περιοχή…

Φωτιά στο Γιαπυλί απέναντι από το Λοφάκι κοντά σε σπίτια ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας γύρω στις 5μμ. Τα πρώτα πυροσβεστικά ήρθαν έπειτα από ειδοποίηση των κατοίκων γύρω στις 5 και 20.

Η κατάσβεση λόγω του δύσβατου της περιοχής και της ραγδαίας εξάπλωσης με τη βοήθεια του ανέμου ήταν δύσκολη κι έτσι κλήθηκαν κι έφτασαν μετά τις 6μμ τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα από Ρόδο και ένα ελικόπτερο πυροσβεστικό με δασοκομάντος.

Στην περιοχή επιχειρούν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Κω και της Πολιτικής υπηρεσίας με πυροσβεστικά οχήματα, προσωπικό, σκαφτικά μηχανήματα βαρέως τύπου και εθελοντές.

Έχει πλησιάσει πολύ κοντά σε σπίτια, έχει κάψει δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας , του Στρατού,  της Αστυνομίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η Έπαρχος Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου,  ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Σταμάτης Καμπουράκης και οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Χατζηχριστοφής και Αλέξανδρος Χρυσόπουλος.
Σε δηλώσεις ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Γρηγόρης Μαυρίδης, ανέφερε πως κάηκαν περίπου 200 στρέμματα,  ενώ στην καλή και άμεση συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς,  ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, ο Διοικητής της 80ΑΔΤΕ Παύλος Ανδρικόπουλος, η Έπαρχος Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Καζαμίας.

5

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. προκύπτει η άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών στο νησί για την προστασία των δασών.Άλλοι δήμοι αιτούνται και τους δίδονται επιχορηγήσεις για καθαρισμούς των δασών και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
    Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Καμπουράκης Σταμάτης αφού πρώτα συνεργαστεί με το Δασαρχείο και το Επαρχείο Κω να υποβάλλει μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εμπεριστατωμένη αίτηση για χρηματοδότηση με σκοπό τον καθαρισμό των δασών και την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί.
    Στην Ρόδο το 2023 έγινε τεράστια καταστροφή γιατί δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες και δεν είχαν καθαριστεί έγκαιρα τα δάση.
    Αναλυτικά όλες οι τεχνικές οδηγίες για αντιπυρικές ζώνες κλπ περιλαμβάνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:
    1)https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2020/07/61247_2789_2020.pdf?fbclid=IwAR05YqeyizDsZadF5mb4aHaFLrxmXU3lSVGdtyHv_CX70MxRzCY-LVatr6U
    2)https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/513207/anagnostis-dimarche-antipyrikes-zones-tora/

    • Η ΠΑΝΑΓΙΑ μαζι μας.
      Απο που θα τρεξουμε που θα μπλοκαρουμε χωρις δρομο διαφυγης?

    • εσυ καλα τα λες. αλλα καποτε ο δημος ζητησε να διανοιξει δρομους πυροσβεσης στο δασος της ζιας και δεν ανταποκριθηκε η δασικη υπηρεσια. αυτο μπορεις να το διασταυρωσεις.

  2. το γεγονός πρέπει να ξυπνήσει τους αρμόδιους φορείς ότι τα πράγματα ειναι σοβαρά . ελπίζω τώρα να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες να κλείσουν δρόμους που οδηγούν προς τα δάση. Ολοις μας θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να διαφυλαξουμε το νησί μας

  3. Μπράβο στη Κυβέρνηση.Σε χρόνο ρεκόρ 3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.Εσεις συνεχίσετε να βρίζετε μπάσκετ και πάρετε καμία ψήφο.Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.Μπροστα,σταθερά,δυνατά.Ακολουθιστε αν θέλετε να συνεχίσετε να υπάρχετε.

    • Εντάξει λογικό να προσπαθείς να κοροιδέψεις τον εαυτό σου ότι δεν ζεις σε τρίτο κόσμο γιατί αλλιώς θα πέσεις σε κατάθλιψη. Σταθερά μπροστά με αναρχία, τσαπατσουλιά, γυφτιά, βρωμιά, ανοργανωσιά σε όλα τα επίπεδα. Μην ξεχάσεις να πάρεις την ευχή απο τον πνευματικό σου ώστε να φορτωθούν τα λάθη σου στον φανταστικό σου φίλο.

  4. Με το που έφτασε ο δημαρχος με το ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ-ΤV έκανε τον αγχωμένο μάχιμο. Ποσο πιο κάτω να πέσει αυτός ο τύπος.

  5. ΠΕΡΙΕΡΓΟ…..ΕΙΧΑΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΑ ΚΑΝΑΝΤΕΡ???? ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΜΗΝΑΝΕ!!!! ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΣΥΣΩΜΑΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΒΙΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ….ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

    • Φάουλ ο καμπουρακης που απομάκρυνε ττον πλέον έμπειρο και το έκανε κ στην μούγκα.
      Ας βγει να πει τον λόγο του.
      Τωρα ποιά είναι η ομάδα του Νίκου δεν κατάλαβα…

    • ναι σιγα την απουσια ρε μεγαλε!!!! ……….εν τον ειδσμε να μπροβαλει ομως με την » εμπειρια » του

  6. 2,3 εκατομμύρια ρωτάτε Νικηταρά καμπουρακη.Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; ο διαγωνισμός 2,3 εκατομμύρια για την καθαριότητα ακυρώθηκε. εγιναν πρόσφυγες γιατί ο Δήμος Ρόδου με διαγωνισμό εκμισθωσε αποριμματοφορα με 25.000 ευρώ τον μήνα το όχημα και ο δήμος Κω με 60.000 ευρώ τον μήνα!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177

  7. Που ήταν τα 2 φορντάκια του τόνου της πολιτικής προστασίας;;;
    Που ήταν το πράσινο 10τονο;;;

  8. πραγματικα ομως δεν εισται με τα καλα σας πλεον,

    καποιος εκαιγε ξεροχορτα μεσα στο καλοκαιρι
    και σας φταιει ο δημος και σε αυτο για την βλακεια του.

    νταξ……………

  9. προς μιραντα...την ερωτηση περισ ασχετοσυνης .ηθελημενης πυρκαγιας ..και ομαδας...συμφεροντων

    πρεπει να την κανει στον πρωθυπουργο..που εκαψε περυσι 3 εκκαμυρια στρεμματα….
    μετα σκεφτηκε..να αγορασει canadair….
    ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…εδω δεν υπαρχουν συμφεροντα..για τα 200 ψωροστρεματα..το πλανο της κυβερνησης δεν προυποθετει ανεμογενητριες σε αυτην την περιοχη…γιαυτο ηρθαν γρηγορα με τις συντονισμενε προσπαθειες του ΔΗΜΑΡΧΟΥ. και μονο ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΗ ΟΧΙ ΤΟΥ ελλεινου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..ΗΛΙΘΙΑ

  10. συγχαρητηρια σε ολους. η καλη συνεργασια του δημαρχου με την πυροσβεστικη την πολιτικη προστασια, τους ιδιωτες και τους εθελοντες, εφεραν αποτελεσμα!!

  11. Παρόλα αυτά, 2 ώρες μετά ένας αναίσθητος που έμενε εκεί παρακάτω έριξε κανονικά τα πυροτεχνήματά του. Και καλά έκανε, αφού ξέρει σε τι τριτοκοσμικό κράτος ζει και κάνει ότι γουστάρει. Τρανή απόδειξη της αντίληψης των ρωμιών για τους συμπολίτες και για τη χώρα τους.

  12. πια είναι αυτή ρε παιδιά?Ο βασικός ήρωας μας Δασοκομαντο της καθημερινότητας των σεισμοπαθών της ξηρασίας της ασύμμετρης απειλής που είναι γιατί τον απομακρύνετε και πήγε η πολιτική προστασίας μετά από 1 ώρα ενώ πήγενε σε 5 λεπτά???????????????

  13. Η απουσία του Νίκο ήταν μεγάλη και φάνηκε απαράδεκτη η πολιτική προστασίας του Δήμου αργά σαν μηχανιμα έργου.

  14. δυστυχώς η πολιτική προστασίας ήταν απών τίποτα δεν είναι ήταν όπως με τον
    .Νίκο που ήταν παρών για όλο το νησί παρών για τους κωους παρών για τους επισκέπτες παρών για αυτό το ξεχασμένο τόπο

  15. Η πολιτική προστασία δεν ξέρει καλά καλά τους δρόμους πως θα πάει άλλο το ότι δεν είναι πλέον έμπειρο προσωπικό Ε ρε Νίκο και που είσαι ! Κάντε κάτι για την ζια ξυπνήστε προχθές πάλι φρακαραν τα πάντα για 40 Λεπτά άχρηστοι θα μας κάψετε αφήστε τις κάμερες και κάντε κάτι έστω και αργά είναι θέμα ζωής και θανάτου !!

  16. Χάρη στην άμεση και σωστή τους επέμβαση κατάφεραν, να θέσουν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο.Παρ΄όλο που φυσούσε αέρας την έσβησαν πριν φτάσει στο κοντινό δάσος και πριν να φανούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

  17. Απαράδεκτη η πολιτική απόφαση του δημάρχου Κω για την απομάκρυνση του Νίκου της πολιτικής προστασίας Κω Ελλάδας θα πληρώσουν το πολιτικό κόστος που έρχεται.

  18. είχαμε έναν εργάτη της πρώτης γραμμής και το απομακρύνε ο δήμαρχος Κω και τώρα είμαστε έρμαια των συνεπειών

  19. ………. δείτε το βίντεο στην φωτιά πάνω από τον άγιο βασίλειο ποιος κάθεται έξω στο δρόμο και μέσα είναι τα αμάξια του τόνου.

  20. ΤΗΝ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΛΟΑΤΚΗΔΕΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΑΡΟΚΑΣΕΛΛΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

  21. ….. μπράβο στον καμπουρακη που έστω και αργά ….. αλλά όση έξω από τόν χορό ξέρουν πολλά τραγούδια

  22. Όταν θα θρηνησουμε θύματα, θα λέτε είναι η κακία η τύχη, εγώ όμως θα σας πω ότι είναι η υπεροψία και η έλλειψη γνώσεων.
    μπαίνετε όλοι μέσα στη φωτιά λες και είναι ο φούρνος να πάρετε ψωμί.

  23. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑΝΤΙΣ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.

  24. ο Νικηταράς πρέπει να πάρει πίσω την απομάκρυνση του Νίκου Κ γιατί το νησί θα την πληρώσει στο τέλος και όχι το βαιπερ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ