Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον Γιώργο Ν. Πασσανικολάκη | Κώστας Καΐσερλης: «Λίρα εκατό»

1
37959

Ήταν όλοι εκεί. Συγγενείς, φίλοι, δικοί του άνθρωποι, συντοπίτες, συγκεντρώθηκαν απόψε στον ιερό κοιμητηριακό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου για να πουν τον ύστατο αποχαιρετισμό και να αποτίσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που έφυγε τόσο απρόσμενα από κοντά μας, που δημιούργησε και πρόσφερε με αγάπη, μεράκι και μέσα από την καρδιά του στην πόλη και την οικογένειά του.

Αρχικά ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου Κω μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος βρίσκεται από χτες ως συνοδικός στο Φανάρι, στην συνέχεια εκ μέρους του Δήμου της Κω ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου Σταμάτης Καμπουράκης διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, συγκλονισμένος ο πρ. Δήμαρχος και στενός φίλος και συνεργάτης του Γιώργου, μίλησε από καρδιάς για τη γνωριμία τους πριν 26χρόνια όταν πρωτοπήγε σπίτι του και του ζήτησε να κατέβει μαζί του υποψήφιος βλέποντας με την πρώτη συνάντηση που είχε μαζί του ότι τον άνθρωπο αυτό δεν έπρεπε να τον χάσει ο δήμος και ο τόπος μας.

Αναφέρθηκε στον άνθρωπο, το έργο και τον τρόπο σκέψης του, λέγοντας ότι «έβλεπε πολύ μπροστά για την εποχή του. Πριν από 13 χρόνια είχε προβλέψει και μου το είπε: Δήμαρχε θα μας πάρουν την ΔΕΥΑΚ…» Και από τότε αρχίσαμε να ψαχνόμαστε για το πως θα δημιουργήσουμε μια εταιρεία λαϊκής βάσης για να την κρατήσουμε», πρόσθεσε ο Κ. Καΐσερλης.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ειλικρινή απάντησή του όταν μετά από 25χρόνια αποφάσισε να μην ξανά ασχοληθεί λέγοντάς του «Δήμαρχε αγαπώ την οικογένειά μου, τον Νικόλα, τον Αναστάση, την Ειρήνη».

Ο Κ. Καΐσερλης τόνισε με νόημα ότι μόλις πληροφορήθηκε το ξαφνικό φευγιό του Γιώργου έψαχνε να βρει τις λέξης, το ακριβές επίθετο για τον άνθρωπο και είπε «λίρα εκατό» Και όχι κρυμμένη στο σεντούκι αλλα τοποθετημένη ψηλά για να βλέπει ο κόσμος και τις δύο όψεις». (Η έκφραση «λίρα εκατό» προέρχεται από την τουρκοκρατία και αναφέρεται στην χρυσή τούρκικη λίρα η οποία ήταν ίση με 100 γρόσια. Οτιδήποτε λιγότερο την καθιστούσε λειψή και ελαττωματική. Σε αντίθεση και αντιπαραβολή με την «κάλπικη λίρα»).

Αιωνία σου η μνήμη και καλό παράδεισο Γιώργο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ