Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βολκάνια στην Κέφαλο

8
7046

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βολκάνια στην Κέφαλο γύρω στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι.
Υπάλληλος του Δήμου που βρισκόταν στην περιοχή για εργασίες με το φορτωτή, αντιλήφθηκε έγκαιρα τη φωτιά και κατάφερε να την περιορίσει μέχρι να καταφθάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω.
Δηλώσεις στην κάμερα του Kos tv, έκαναν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω Γρηγόρης Μαυρίδης και ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω Σταμάτης Καμπουράκης.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. προκύπτει η άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών στο νησί για την προστασία των δασών.
    Άλλοι δήμοι αιτούνται και τους δίδονται επιχορηγήσεις για καθαρισμούς των δασών και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
    Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Καμπουράκης Σταμάτης αφού πρώτα συνεργαστεί με το Δασαρχείο και το Επαρχείο Κω να υποβάλλει μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εμπεριστατωμένη αίτηση για χρηματοδότηση με σκοπό τον καθαρισμό των δασών και την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί.
    Στην Ρόδο το 2023 έγινε τεράστια καταστροφή γιατί δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες και δεν είχαν καθαριστεί έγκαιρα τα δάση.
    Αναλυτικά όλες οι τεχνικές οδηγίες για αντιπυρικές ζώνες κλπ περιλαμβάνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:
    https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2020/07/61247_2789_2020.pdf?fbclid=IwAR05YqeyizDsZadF5mb4aHaFLrxmXU3lSVGdtyHv_CX70MxRzCY-LVatr6U https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/513207/anagnostis-dimarche-antipyrikes-zones-tora/

  2. Ο Αντιδήμαρχος πυροσβέστης όλα τα λεφτά ****
    Άσχετα αν δεν ξέρει που πάει, τι κάνει, και τι λέει δεν παίζεται ο τύπος ****
    Εκτός τόπου και χρόνου χειρότερος από τον Δήμαρχο του τον εχει ξεπεράσει ****

  3. πρίν λίγους μηνες ψηφίσανε ασφαλτόστρωση εκει πέρα και τώρα έπιασε φωτιά.
    Κάηκε πολύ ; ή δεν τα καταφέρανε ;

  4. Όλοι πρέπει να βοηθάμε με τον εθελοντισμό το νησί μας, δεν πρέπει να βλέπουμε μπλε ροζ πράσινα κόκκινα χρώματα πάμε να βοηθήσουμε και μόνο και τίποτα άλλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ