Εκοιμήθη ο π. Σταύρος Διακοπαναγιώτης

21
66505

Εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 65 ετών, ο πολύ αγαπητός πατήρ Σταύρος Διακοπαναγιώτης επί χρόνια Ιερέας του ΙΝ Αγίου Παύλου Κω, κατά σάρκα αδελφός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ καθώς και του Γενικού Αρχιερατικού Πρωτοπρεσβύτερου, π. Ιωάννη Διακοπαναγιώτη.

Ένας ιδιαίτερα καλόκαρδος, πρόσχαρος, προσφιλής, Άνθρωπος και Κληρικός, πάντα με το γλυκό ζεστό του χαμόγελο.

Γόνος ευσεβούς πολύτεκνης Ιερατικής οικογένειας. Γεννήθηκε στην Αντιμάχεια το 1957 και μεγάλωσε σε Αμανιού και Αντιμάχεια στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου που επίσης υπηρέτησε επί πολλά χρόνια ο αξέχαστος πατέρας του π. Στέφανος Διακοπαναγιώτης.

Μεγαλωμένος στην εκκλησία, από μικρο παιδί βοηθούσε τον Ιερέα πατέρα του ως παπαδάκι αλλά και ως ψάλτης.

Ιερέας χειροτονήθηκε τον Νοέμβριο του 2003 (αρχικά Διάκονος στον εσπερινό των Εισοδίων στην Κέφαλο και έπειτα από μια εβδομάδα χειροτονήθηκε Ιεράς στην Κοίμηση από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Αιμιλιανό.

Διορίστηκε Ιερέας στην ενορία που ήταν ο πατέρας του π. Στέφανος συνεχίζοντας το Ιερατικό έργο. Και από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα, ανέλαβε Ιερέας στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω (σε πάντα αρμονική συνύπαρξη με τον π. Περικλή με τον οποίο τους συνέδεε αδελφική αγάπη και ήταν ο τελευταίος με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο λίγο πριν την κοίμησή του).

Με μεράκι και αγάπη, λάτρης του βαρέως ήχου, ξεχώριζε για την μελωδικότητα της βελούδινης φωνής του είτε στην απαγγελία του Ευαγγελίου, των Χαιρετισμών της Θεοτόκου κλπ είτε στις εκφωνήσεις στην Θεία λατρεία.

Θα μείνουν αξέχαστες οι συζητήσεις μας για τα παλιά καλά χρόνια, με τους αγνούς μερακλήδες ανθρώπους τους ευλαβείς Ιερείς και Ιεροψάλτες των χωριών μας με την άδολη  αγάπη και φιλία αλλά και τη σύνδεση της παραδοσιακής μας μουσικής με τα ψαλτικά ακούσματα.

Φιλούμε με αγάπη και ευλάβεια το χέρι σου παπά Σταύρο μας, να έχουμε την ευχούλα σου. Έχε μας στις προσευχές σου στο Άνω Θυσιαστήριο. Καλό Παράδεισο.

Το σκήνωμα του π. Σταύρου θα βρίσκεται προς προσκύνηση αύριο Τρίτη 04/03/2023 από τις 10πμ στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 2μμ στον ίδιο ναό και ο ενταφιασμός θα γίνει στο Νέο Κοιμητήριο.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ. Ναθανήλ, στον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη, στην αγαπητή αδελφή του κ. Αργυρώ, στα πολύ αξιόλογα παιδιά του, Στέφανο και Δήμητρα, στα εγγόνια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.

(Γ’ στάση των Χαιρετισμών 29 Μαρτίου 2019 στον ΙΝ Αγ. Πάντων Κω με τη συμπλήρωση 10χρόνων Αρχιερατίας του κ. Ναθαναήλ – επιστήθιος Σταυρό στον π. Σταύρο Διακοπαναγιώτη)

Στον Β’ κατανυκτικό εσπερινό στις 5 Μαρτίου ο π. Σταύρος μαζί με τον Σεβασμιώτατο, τον Γενικό Αρχιερατικό, τον π. Ιωακείμ και τον π. Περικλή:

Β’ Κατανυκτικός εσπερινός κ. Ναθαναήλ στον Άγιο Παύλο Κω: Είναι μικρόψυχο και βλάσφημο να κρίνουμε τον Θεό για το κακό που προξενεί ο ίδιος ο άνθρωπος που έχει απομακρυνθεί απ΄ αυτόν

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλο παραδεισσο αγαπημενε μας πατερ Σταυρο!!!Αγαπητος ιερεας ,με καλοσυνη και αγαπη για το συνανθρωπο!!!Αιωνια η μνημη!!!!!

  2. Έφυγε στην παραδείσια Εκκλησία να ιερουργεί με τον αείμνηστο μακαριστό πατέρα του παπά Στεφανή ο αξιοσέβαστος παπά Σταύρος. Άξιοι λριτουργοί της Εκκλησίας υπηρέτησαν με ζήλο και σεβασμό την Ορθοδοξία . Θα μας λείψει η ταπεινότητα και η καλοσύνη του. Θα τον θυμόμαστε με πολύ σεβασμό και Χριστιανική αγάπη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους τους αγαπητούς συγγενείς του.

  3. Καλό παράδεισο αγαπητέ μας πάτερ Σταύρο! Θερμά συλλυπητήρια στα πολύ αξιόλογα παιδιά σου και σε όλη την οικογένεια σου! Παντα θα σε θυμόμαστε με το χαμόγελο και την αγάπη που μας είχες!

  4. Έφυγε από κοντά μας για το ουράνιο θυσιαστήριο ο αιδεσιμότατος πατέρας Σταύρος Διακοπαναγιώτης ο οποίος υπηρέτησε την εκκλησία με πραότητα και αγάπη!!Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του ως ιεροψάλτης στον Απόστολο Παύλο από το 2012 όπου υπηρετούσε ως εφημέριος!Είμαι συγκλονισμένος γιατί έχασα ένα καλό άνθρωπο,φίλο και συνεργάτη!
    Θερμά Συλλυπητήρια στον Σεβασμιώτατο κ.Ναθαναήλ και τους οικείους του!

  5. Καλό σου ταξίδι και καλό παράδεισο, αγαπητέ μας παπαΣταύρο!!!
    Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του!!
    Μας συνέδεσαν πολλά, καλά και ωραία στα νιάτα μας!!!
    Με αγάπη αδελφική και εμπιστοσύνη, κάναμε τα πρώτα μας βήματα ενηλικίωσης!
    Ζούσαμε μακριά αλλά οι θύμησες παρέμεναν ζωντανές!
    Έχω μόνο ευχάριστα να θυμάμαι από τον ίδιο και όλη την οικογένεια!

  6. Αδελφέ αγαπητέ κ φίλε εν Κυρίω, καλό παράδεισο,κ καλή αντάμωση στο Επουράνιο θυσιαστήριο

  7. Καλό παράδεισο αγαπητέ Παπα Σταύρο. Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
    Πάντα θα σε θυμάμαι για την ευγένεια σου , την πραότητα σου και την καλοσύνη σου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου.

  8. Αιωνία σου η μνήμη. Καλό παράδεισο πάτερ μου.Την ευχή σου να έχουμε. Πάντα με το καλό λόγο, πάντα με το χιούμορ,με το χαμόγελο, και μια αγκαλιά που χωρούσε μέσα τους πάντες. Μόνο καλά λόγια μπορούμε να πούμε για τον πάτερ Σταύρο. Τόσα χρόνια ποτέ δεν άκουσα από τα χείλη του να πει για κανέναν τίποτα. Το ευχαριστώ ήταν πάντα στα χείλη του ότι και να του έκανες ένα μεγάλο ευχαριστώ το συνόδευε. Πάντα ο καλός συν εφημέριος ο πατήρ Περικλής ήταν ένα βήμα μπροστά του για να καλύψει κάθε του ανάγκη, και έλεγε με το χαμόγελο του, αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια. Σεβασμιώτατε φιλώ το χέρι σας.

  9. Καλό σου ταξίδι Σταυράκη μου έτσι σου άρεσε να σε λέω εκεί ψιλά που πας . Να μου χαιρετάς το πάτερ Στεφανο θα σε θυμάμαι καλό παράδεισο παπά Σταύρο τα θερμά συλλυπητήρια στου οικείους σου . Σεβασμιώτατε τα συλλυπητήρια από εμένα και από την οικογένεια μου

  10. Ψαλιδι καλό παράδεισο πάτερ Σταύρο μας καλή ανάπαυση στον επουράνιο θεό τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αιώνια σου η μνήμη πάτερ μου

  11. Παπα Σταυρο καλο σου ταξιδι… Να μου φιλας τον συλλειτουργό σου… Θα σου πει νωρίς ήρθες… Θα σε θυμαμαι καλλιφωνο με χαμογελο και αγαπη… Θερμα Συλλυπητήρια Σεβασμιότατε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ