ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η εορτή και λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου Κω στην φερώνυμη Ιερά μονή Κω

0
7189


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην φερώνυμη ιερά μονή της Κω. Στον Όρθρο χοροστάτησε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος προεξήρχε και της Θείας λειτουργίας με συλλειτουργούς τον Άγιο Καθηγούμενο της ιεράς μονής των Ιβήρων π. Ναθαναήλ, τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο και τον Διάκονο π. Περικλή.

Έψαλλε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη-καθηγητή Γιώργο Σακέλλη, Τρύφων Γεωργίου, Αντώνης Κρητικός, Νίκος Παπαθωμάς και Γιάννης Κιάρης.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και του τεμαχίου του Αγίου λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, αφού ευλογήθηκε το καθιερωμένο εθιμοτυπικό ‘κόλλυβο’.

Η λιτάνευση έγινε, στον εσωτερικό χώρο του Μοναστηριού με στάση για Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού, Μητροπολίτου Ναθαναήλ Α’ Δικαίου, του ιδρυτή της ιεράς μονής.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών και Απογόνων Ματθαίος Καζαμίας και πολλοί προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του έκανε μια πολύ παραστατική αναφορά τόσο στον μακαριστό Ναθαναήλ τον Α΄όσο και στην μακαριστή γερόντισσα Μαριάμ. Επίσης μίλησε με θερμά λόγια για τον Καθηγούμενο της ΙΜ Ιβήρων π. Ναθαναήλ, την  Ηγουμένη της ΙΜ του Αγίου Νεκταρίου Κω γερόντισσα Ευπραξία και τη συνοδεία της, και τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Χάσικο που έχει σήμερα τα ονομαστήρια του δίνοντας τους τις ευχές του.

Ο Καθηγούμενος της ΙΜ Ιβήρων π. Ναθαναήλ αναφέρθηκε επίσης με συγκίνηση στον μακαριστό Ναθαναήλ τον Α’ και την γερόντισσα Μαριάμ, ενθυμούμενος τα παιδικά του χρόνια που ως πεντάχρονο παιδί παρακολουθούσε από τους Ιερού βήματος τα εγκαίνια του Ιερού Ναού το 1971.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ