ΚΚΕ: Για το δικαίωμα του λαού της Κω σε δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις | “Δυο γάιδαροι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”

0
13

Τομεακή Επιτροπη Β Δωδ/σου ΚΚΕ

 

Για το δικαίωμα του λαού της Κω σε δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις

 

“Δυο γαϊδαροι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) μαλώνανε  σε ξένο αχυρώνα”

Ανταλλάσσουν ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ για το χρόνιο και απαράδεκτο  πρόβλημα αποκλεισμού όλου του λαού της Κω απο το δικαίωμα σε δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις λόγω της διακοπής σύμβασης των εργαστηρίων της Κω με τον ΕΟΠΠΥ

Λες και  το  ζήτημα και η λύση του αφορά πόσοι ιδιώτες γιατροί θα συμβληθούν σε αυτόν ή όχι.

Αυτό που και τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν για χρόνια μαζί ή χώρια,δεν βάζουν  στην κουβέντα είναι οτι η πολιτική που και τα δυο εφαρμόζουν εμπορευματοποιεί το δικαίωμα της Υγείας του Λαού. Αυτή η πολιτική είναι που αναγκάζει να ξοδεύονται τεράστια ποσά απο τις τσέπες του λαού για να βρει την γιατρειά του σε ιδιωτικές δομές . Η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας είναι που οδηγεί στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος. Ότι απέμεινε απο το ΕΣΥ υπάρχει και λειτουργεί ακόμα χάρη  στην προσπάθεια του λιγοστού ιατρικού -νοσηλευτικού-διοικητικού του προσωπικού.

Το σύστημα με τα clowback και rebate που και τα δυο κόμματα ,με την αποδοχή και των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων εφαρμόζουν εδώ και χρόνια τους μόνους  που ωφελεί είναι οι φαρμακοβιομήχανοι και τα μονοπώλια υγείας,ενώ αυτοαπασχολούμενοι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και ασθενείς είναι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο ακριβά.

Είναι τεράστιο το πρόβλημα στο νησί μας και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει την λύση σήμερα.

Το ΚΚΕ είναι πάγια αντίθετο με τους πολύμορφους «κόφτες» των εργαστηριακών εξετάσεων, που στερούν τους ασθενείς από τις αναγκαίες εξετάσεις, γενικά από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αντιπαλεύει την λογική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, που βάζει την υγεία των ασθενών στην ζυγαριά  κόστους και οφέλους. Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την εφαρμογή του “clawback”, που κινείται στην ρότα της συγκέντρωσης της «αγοράς» των εργαστηριακών εξετάσεων σε λίγα μεγάλα εργαστηριακά κέντρα – επιχειρήσεις.

Αρκετά με τις καθυστερήσεις, τις υποσχέσεις και τις δήθεν παρεμβάσεις “άνωθεν”

Τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.

Να ενισχυθεί  τεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου.

Καλούμε τον λαό της Κω να διεκδικήσει αγωνιστικά την μοναδική  πρόταση που πρόκειται να δώσει λύση στα προβλήματά του δλδ την θωράκιση του  αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και της καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο υγείας .

 

Μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα  οι επιστημονικές υπηρεσίες όλων των εργαστηριακών γιατρών προσφέρονται  με αξιοπρεπή αμοιβή  και σίγουρα σε αναβαθμισμένες εργασιακές συνθήκες . 14/5/26

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ