Στην παράδοση σε κυκλοφορία του νέου κυκλικού κόμβου στη Μαρίνα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς,
κάνοντας λόγο για μια σημαντική στιγμή δικαίωσης για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου.
Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα έργο με έντονο αναπτυξιακό και λειτουργικό αποτύπωμα, το οποίο αντικαθιστά τους φωτεινούς σηματοδότες με έναν σύγχρονο κυκλικό κόμβο ανεμπόδιστης ροής, πρακτική που εφαρμόζεται ευρέως σε ευρωπαϊκές πόλεις εδώ και δεκαετίες.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι, παρότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως και εκκρεμεί η τελική σήμανση, η κυκλοφορία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα, με τους οδηγούς να προσαρμόζονται άμεσα στα νέα δεδομένα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην «υπερβατική ζώνη» του κόμβου, εξηγώντας ότι πρόκειται για τμήμα του οδοστρώματος που μπορεί να χρησιμοποιείται από μεγάλα οχήματα, όπως λεωφορεία και φορτηγά, προκειμένου να διευκολύνονται οι ελιγμοί τους.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι αρχικές επιφυλάξεις και οι προβληματισμοί που είχαν εκφραστεί το προηγούμενο διάστημα ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενοι, ωστόσο –όπως ανέφερε– η λειτουργία του έργου στην πράξη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής.
Ο κ. Νικηταράς χαρακτήρισε το έργο «παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές», τονίζοντας ότι εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό για μια πιο ασφαλή και σύγχρονη πόλη,
ενώ προανήγγειλε αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία, όπως στην περιοχή της Eurobank και στο νέο Δικαστικό Μέγαρο.
Κλείνοντας, ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τους συγκοινωνιολόγους που συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια και αποδίδεται πλέον στους πολίτες.
Πηγη: https://www.kostv.gr/













Ζηπαρι η μαρίνα;
Τέτοια τσαπατσοδουλεια ούτε στην Αλβανία δεν γίνεται
…Και το κερασάκι του 2025! Το γλυκό έδεσε μετά από είκοσι χρόνια μαγείρεμα! Το χωράφι της Κάζα Ρομάνα μάθαμε ότι το νοικιάσαμε! Τζάμπα! 180 χιλιάρικα το χρόνο! Ούτε τσίπα δεν έμεινε χρονιάρες μέρες.
Κ. Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω
https://aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/604390/polla-kai-diafora-kai-min-choloskate-pou-tha-paei-neos-chronos-tha-nai-kalyteros-tou-kosta-ka%ce%90serli/
…….Τελικά το ηθικό, οικονομικό, αναπτυξιακό και πολιτικό έγκλημα σε βάρος της Κω πραγματοποιήθηκε με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου να ενοικιάσει με 180 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο τα χωράφια δίπλα στην Κάζα Ρομάνο για την δημιουργία πάρκινγκ.
Ακεραία την ηθική ευθύνη του εγκλήματος την φέρει ο κ. Νικηταράς γιατί είναι γνώστης του παρασκηνίου και εν τέλει συμμετείχε. Οι υπόλοιποι τρεις της δημοτικής αρχής και δύο της δύναμης αλλαγής που ομόφωνα το αποφάσισαν δυστυχώς είναι τα πειθήνια και άβουλα πιόνια του ίδιου συστήματος….. Κ. Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/613715/parkingk-kaza-romana-kataptosi-tis-ithikis-odigei-marasmo-tis-koinonies-tou-kosta-ka%ce%90serli/
Πάμε και στην πραγματικότητα που είναι αμείλικτη. Η νταλίκα όπως βλέπετε στην φωτογραφία πατάει πάνω στα σημάδια διαγράμμισης οριοθέτησης των ρευμάτων κυκλοφορίας και έχει μπει και καταλαμβάνει το μισό αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αν εκεί έχει στο στοπ 4 αυτοκίνητα την ώρα αιχμής που συνήθως είναι όταν σχολάνε οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων ποιος θα κάνει στην άκρη για να μην συγκρουστούν με την νταλίκα??? https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/619728/anagnostis-lathos-kyklikos-komvos-stin-marina/