Με την πρέπουσα επισημότητα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ασφενδιού για την μας 78η επέτειο της 7ης Μαρτίου , με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, παρουσία του τοπικού κλήρου, εκπροσώπων των αρχών, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Χόνδρος, Διονυσία Γιαννούλη, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Ασφενδιού Σεβαστιανός Παρβερης, Πυλίου, Νεκτάριος Χατζησεβαστος, καθώς επίσης η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και των τοπικών συλλόγων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπρόσωπος του Γυμνασίου Ζηπαρίου, κυρία Γεωργία Χαραλαμποπούλου, η οποία με έναν λόγο γεμάτο παλμό και αυθεντικό πατριωτισμό καθήλωσε με μοναδικό τρόπο το ιστορικό μήνυμα της ημέρας, η ομιλία της δεν στάθηκε μόνο στα γεγονότα του παρελθόντος, αλλά μετέφερε στις καρδιές όλων την αξία της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας,
Αμέσως μετά, οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση σε κλίμα συγκίνησης.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα σώματα ασφαλείας, καθώς και από εκπροσώπους των σχολείων και των συλλόγων της περιοχής. Η τελετή μνήμης ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία.
Πηγη: https://www.kostv.gr












