Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
belmedwd@gmail.com αρ. πρωτ: 29 / 23-10-2025
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου την Δευτέρα 27 Οκτώβρη στις 11:30΄ π.μ. έξω απο το 3ο Γυμνάσιο Κω.
Πόση αθλιότητα χρειάζεται κανείς , για να ρίξει χημικά ακόμα και σε ανήλικα παιδιά;
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ σε παιδιά, σε γονείς και εκπαιδευτικούς έξω από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα και εκφράζουμε την οργή μας για το όργιο της αστυνομικής καταστολής της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας που δεν διστάζει να ρίξει χημικά ακόμα και σε ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν στην κινητοποίηση των Ενώσεων Γονέων και Σωματείων Εκπαιδευτικών και διαδήλωναν για το αυτονόητο: ενάντια στις απαράδεκτες αποφάσεις συγχώνευσης και κατάργησης δεκάδων τμημάτων σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Αυτή είναι η κατάπτυστη απάντηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και τα παιδιά μας: υπεράριθμα τμήματα στα σχολεία, εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και στην παράλληλη στήριξη, υπολειτουργούντα ολοήμερα προγράμματα, ασυντήρητα σχολικά κτίρια που θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά μας.
Ας το πάρουν απόφαση! Η κρατική βία και τρομοκρατία δεν μας τρομάζουν!
Και επειδή μιλάμε για συγχωνεύσεις , προειδοποιούμε το Υπουργείο Παιδείας και την ΔΔΕ Δωδεκανήσου να μη τολμήσουν τις σχεδιαζόμενες (όπως αποκαλύφτηκε σήμερα) , συγχωνεύσεις στην περιοχή μας και μάλιστα στο 3ο Γυμνάσιο Κω. Σε εκείνο το σχολείο όπου όλες οι αίθουσές του είναι κοντέινερ , όπου δεν υπάρχει καν στέγαστρο για να προστατεύονται οι μαθητές από ήλιο και βροχή. Εκεί που όταν βρέχει χρειάζονται βάρκες για να μπορούν να μετακινηθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Εκεί που , τέλη Οκτώβρη , ακόμα δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά σε διδακτικό προσωπικό. Μιλάμε για το σχολείο για το οποίο η δημοτική αρχή ΄΄ψάχνει ΄΄ χρόνια να βρει οικόπεδο για να φτιάξει σύγχρονο 3ο Γυμνάσιο. Σε αυτό το σχολείο λοιπόν , σχεδιάζουν να συγχωνεύσουν – καταργήσουν τμήματα και να φτιάξουν τμήματα όπου τα παιδιά κυριολεκτικά δεν θα χωράνε στα κοντέινερ, με ότι θα σημαίνει αυτό για την ασφάλειά τους και με έντονο αρνητικό αποτύπωμα στην μαθησιακή διαδικασία.
ΑΛΗΘΕΙΑ , πόση αθλιότητα;; Μάλλον πολλών μεγατόνων!!
Είναι όμως γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί , οι γονείς , οι μαθητές θα την ανεχτούν.
Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά τη διεκδίκηση για τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας σε σύγκρουση με τις πολιτικές που τα λογαριάζουν ως “κόστος”.
Καλούμε τους γονείς , τους μαθητές μας , τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες , σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας , την Δευτέρα 27 Οκτώβρη στις 11:30΄ π.μ. έξω από το 3ο Γυμνάσιο Κω. Καμία συγχώνευση τμημάτων! Όχι στην τρομοκρατία και την καταστολή !




























