Δ. Χασαπλαδάκης: Σοβαρά κενά εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο της Νισύρου Ι Προσωρινή λύση η σύμπτυξη τάξεων

0
20
Ο κ, Δημήτρης Χασαπλαδάκης, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νισύρου «Ομήρειον» , καταγγέλλει την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στο σχολείο. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι λείπουν δάσκαλοι για δύο τάξεις, παράλληλη στήριξη για παιδιά με ειδικές ανάγκες, τμήμα ένταξης, και εκπαιδευτικοί για το ολοήμερο σχολείο. Επιπλέον, δεν υπάρχουν καθηγητές ειδικοτήτων (Αγγλικά, Γαλλικά, Πληροφορική, Μουσική), με μοναδική εξαίρεση τη γυμνάστρια.
Ο ίδιος τονίζει ότι η κατάσταση είναι πρωτοφανής και οφείλεται στην έλλειψη χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, κάτι που καθυστερεί την πρόσληψη αναπληρωτών. Η διοίκηση του σχολείου, μαζί με το Σχολικό Συμβούλιο και τον Δήμο Νισύρου, πιέζουν για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο, οι υποσχέσεις του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών εντός Σεπτεμβρίου δεν τους καθησυχάζουν.
Μέχρι να έρθουν οι αναπληρωτές, ο κύριος Χασαπλαδάκης δηλώνει ότι η μόνη λύση είναι η σύμπτυξη τάξεων, μια ενέργεια που θα υποβαθμίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης. Τέλος, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, καθώς αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία.

stighmiotipo-othonis-2025-09-08-181042.png

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ