Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πυλίου με τον ελαιοχρωματισμό του σταθμού, εσωτερικά και εξωτερικά. Η πρωτοβουλία ανήκει στον πολίτη κ. Εdmond Dautai, ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς τα υλικά και την εργασία του, με σκοπό την αναβάθμιση της σχολικής δομής. . Ο κ. Dautaj, γνωστός στην τοπική κοινωνία, είναι ο ίδιος πολίτης που είχε αναλάβει αφιλοκερδώς και την ανακαίνιση της μόνωσης και του χρωματισμού στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.
Οι εργασίες στον σταθμό αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η δωρεά έγινε δεκτή με ιδιαίτερη χαρά από τη Δημοτική Αρχή, την Αντιδήμαρχο Κατερίνα Χατζηθωμά και τη Διευθύντρια του Σταθμού Χρύσα Κιάρη. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, τονίζοντας ότι η πράξη αυτή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ενισχύει την κοινωνία. Ευχαρίστησε επίσης τον κοινοτικό σύμβουλο κ. Στούπο για τη συμβολή του.
Από την πλευρά του, ο κ. Έντμοντ, ο οποίος ζει στο Πυλί , σημείωσε πως η προσφορά του είναι δείγμα σεβασμού για τον τόπο που τον φιλοξενεί, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να προσφέρει, ξεκινώντας πάντα από το χωριό του.
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Χατζηθωμά αναφέρθηκε επίσης στην πλατφόρμα που είναι σε λειτουργία για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών μέσω ΕΣΠΑ.
Η διαλογή των αιτήσεων θα γίνει βάσει μοριοδότησης. Τα παιδιά με επανεγγραφή θα ξεκινήσουν πρώτα, ενώ ο Δήμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, καθώς οι φετινές αιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες, επισήμανε η κ.Χατζηθωμά η οποία τόνισε πως αν η ζήτηση στην πόλη είναι μεγάλη, θα εξεταστεί η εξυπηρέτηση των παιδιών σε άλλους σταθμούς κοντά στην πόλη , όπως στο Ζηπάρι.
Πηγη: https://www.kostv.gr/