Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην Κάλυμνο για τη Γενοκτονία των Ποντίων παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και του Προέδρου της, Νικήτα Κακλαμάνη, η Μίκα Ιατρίδη.
Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων η Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τιμήσαμε σήμερα στην Κάλυμνο την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Στεκόμαστε ευλαβικά μπροστά στη θυσία τους και κρατάμε στις καρδιές μας την αδάμαστη ποντιακή ψυχή. Δεν ξεχνάμε. Για εμάς που ζούμε εδώ, απέναντι από την Τουρκία, η προάσπιση της ιστορικής αλήθειας και ο αγώνας για την αναγνώρισή της είναι συνεχής, μέχρι την τελική δικαίωση. Ταυτόχρονα, όλοι μαζί εργαζόμαστε για την προάσπιση της μακραίωνης ιστορίας του Ελληνισμού, δημιουργώντας μια Ελλάδα ισχυρή, χάρη στις δυνατότητες των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Πόντιοι και μ’ έναν ομάτ!»