Παρέμβαση Μάνου Κόνσολα για να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας

0
22

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου θα πρέπει άμεσα να ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πληρωμής αναλογικών τελών κυκλοφορίας οχημάτων», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Τονίζει ότι με την καθιέρωση αναλογικών τελών κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν τεθεί σε εκούσια ακινησία μπορούν να πληρώσουν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για συγκεκριμένους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους και στη συνέχεια να το θέσουν ξανά σε ακινησία.
Το μέτρο αυτό, που ήταν από τις πλέον ορθολογικές και εύστοχες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά, όπως οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, που η δραστηριότητά τους έχει εποχικό χαρακτήρα, προκειμένου να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα με τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που δεν χρησιμοποιούν αυτά τα οχήματα.
Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι το ακόλουθο:
Κύριε Υπουργέ,
Μία από τις πλέον ορθολογικές και εύστοχες παρεμβάσεις της κυβέρνησης αφορούσε στην θεσμοθέτηση δυνατότητας εξόφλησης τελών κυκλοφορίας ανά μήνα και όχι υποχρεωτικά σε ετήσια βάση.
Ιδιαίτερα για τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά, όπως οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, που η δραστηριότητα τους έχει εποχικό χαρακτήρα, το μέτρο αυτό συμβάλλει στο να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα.
Με την καθιέρωση αναλογικών τελών κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν τεθεί σε εκούσια ακινησία μπορούν να πληρώσουν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για συγκεκριμένους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους και στη συνέχεια να το θέσουν ξανά σε ακινησία.
Με δεδομένο, όμως, ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου θα πρέπει άμεσα να ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πληρωμής αναλογικών τελών κυκλοφορίας οχημάτων.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με την ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμής αναλογικών τελών κυκλοφορίας οχημάτων με το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ