Εθνική Πινακοθήκη: Αντίδραση από την Ιερά Σύνοδο για την ασέβεια – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

4
115

«Η ΔΙΣ εξέφρασε την λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων της εν λόγω εκθέσεως και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την ελληνική κυβέρνηση»

Τη λύπη της για την έκθεση έργων τέχνης με τίτλο «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος» που φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη εκφράζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μία ημέρα μετά το επεισόδιο που προκάλεσε ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα Τρίτη (11.3.25) η Ιερά Σύνοδος εκφράζει εμμέσως τη δυσαρέσκειά της για τη συγκεκριμένη έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη, ενημερώνοντας πως θα ζητήσει την παρέμβαση της κυβέρνησης.

«Εξ αφορμής της εκθέσεως έργων ζωγραφικής με τίτλο «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος», η οποία φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη, η ΔΙΣ εξέφρασε την λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων της εν λόγω εκθέσεως και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η τσιμενδωνη έχει φωτογραφηθεί με όλο το παπαδαριο προβοκάτσια είναι για να πετάξουν το μπαλάκι στην εξέδρα. αυτα τα έργα δεν είναι για εκθενατα στην εθνική πινακοθήκη αλλά για κάποια ιδιωτική γκαλερί ενδεχομένως αν γουστάρει ο οποιοσδήποτε να τα δει. Δεν εκφράζουν το Λαό. Όχι στο φασισμό, αλλά όχι και στην επιλογή για έκθεση στην πινακοθήκη.

  2. Να εκθέτουμε στην Εθνικιά μας Πινακοθήκη τσεβρέδες, σεμεδάκια και παντόφλες, να μην προσβάλλονται οι χουντοΠαπαδοπουλέοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ