4 νέα πυροσβεστικά οχήματα θα διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε εθελοντικές ομάδες

0
12

4 νέα πυροσβεστικά οχήματα θα διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε εθελοντικές ομάδες

 

Στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Χατζημάρκο, παραδόθηκαν σήμερα, 24η Οκτωβρίου 2024, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου, τα τέσσερα (4) νέα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία αγοράστηκαν με ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τα οχήματα παραδόθηκαν από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.

«Απόφασή μας είναι τα τέσσερα αυτά οχήματα να διατεθούν σε πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες, ώστε να στηρίξουμε την προσπάθεια τους στον κρίσιμο στίβο που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πλευρό μας», ανέφερε ο Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, παραλαμβάνοντας τα κλειδιά των οχημάτων και τονίζοντας παράλληλα τον κρίσιμο ρόλο αυτών σε καταστάσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων πολιτικής προστασίας.

 

Τα οχήματα – που παραλήφθηκαν σήμερα και θα διατεθούν σε πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες – διαθέτουν «θρυλικές ικανότητες», όπως συγκεκριμένα περιγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Διαθέτουν υψηλή γωνία κλίσης, βάθους διέλευσης σε νερό, προσέγγισης και διαφυγής, καθώς και αναρρίχησης, χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν σε δυσχερείς συνθήκες. Τα οχήματα, είναι ήδη εξοπλισμένα με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με αντλία (πλαίσιο, δεξαμενή 500 LT, αντλία-κινητήρα, τυλικτήρα σωλήνα, πιστόλι κ.α.), ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά στις καταστάσεις που θα κληθούν να συνδράμουν τον κρατικό μηχανισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ