-0,8% η συνολική κίνηση στο αεροδρόμιο Κω τον Σεπτέμβριο | +3,3% η συνολική κίνηση της χρονιάς

1
116

Ανοδικά, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, κινήθηκαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 3,4% στην συνολική επιβατική κίνηση του πρώτου μήνα του Φθινοπώρου έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2023. Τα μεγαλύτερα σημάδια κόπωσης μεταξύ των προορισμών ωστόσο παρατηρήθηκαν στη Μύκονο, οι θεαματικές επιδόσεις της οποίας συνεχίζουν να φθίνουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Άκτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) υποδέχτηκαν τον Σεπτέμβριο πάνω από 5,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου έκλεισε με άνοδο 3,7% σε σχέση με πέρυσι, με τη διεθνή κίνηση να ενισχύεται σε ποσοστό 3,8% και την εγχώρια να καταγράφει άνοδο 3,2% σε ετήσια βάση.

Οι πρωταγωνιστές του Σεπτεμβρίου

Όσο για τους πρωταγωνιστές του Σεπτεμβρίου, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατέγραψε η Σκιάθος η επιβατική κίνηση της οποίας αυξήθηκε κατά 25,7% και ακολούθησε η Μυτιλήνη με την επιβατική κίνηση να καταγράφεται 19,6% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι.

Σε επίπεδο απόλυτων αριθμών η Ρόδος ήταν η κερδισμένη του Σεπτεμβρίου με τους ταξιδιώτες που την επισκέφτηκαν να φτάνουν τα 1,06 εκατ.. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Θεσσαλονίκη οι επιβάτες του αεροδρομίου της οποίας έφτασαν τις 774 χιλιάδες.

Στο σύνολό τους τα περιφερειακά αεροδρόμια φαίνεται να κινούνται και φέτος για νέο ιστορικό υψηλό, με την επιβατική κίνηση στο εννεάμηνο να ξεπερνά τα 30 εκατ. ταξιδιώτες. Για την ακρίβεια, η επιβατική κίνηση σημείωσε άνοδο 5,9% σε ετήσια βάση, ενισχυόμενη τόσο από την κίνηση εσωτερικού (+6,5%) όσο κι από την κίνηση εξωτερικού (+ 5,8%).

MEIΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στην Κω η συνολική διακίνηση επιβατών στον Σεπτέμβριο, σημείωσε μείωση 0,8%.

Η συνολική διακίνηση επιβατών από το εξωτερικό, το 2023 ήταν 462.962 επιβάτες, ενώ το 2024 ήταν 459.295.

Πάντως η συνολική κίνηση όλης της χρονιάς, συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση 3,3%.

Πηγή: insider.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εγώ αυτό που ξέρω ,φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά για όλους στο νησί.Ναι τα μεγάλα all inclusive είχαν λίγο μείωση αλλά δεν μας αφορά.Τα έβγαλαν από αλλού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ