Αντίδραση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος – Αναμνηστική φωτογραφία Δημάρχου Κω κάτω από το πορτραίτο του Μουσταφά Κεμάλ

31
6559

Θέμα: “Επίσκεψη του Δημάρχου Κω στην Τουρκία”.

«Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Δήμαρχος του Μπόντρουμ στον Δήμαρχο της Κω και την ελληνική αποστολή που ταξίδεψε μέχρι τα απέναντι παράλια, με αφορμή τη συναυλία αδελφικής αλληλεγγύης». Με αυτή τη διατύπωση κάλυψε ο τοπικός τύπος του ακριτικού νησιού μας την επίσκεψη του Δημάρχου Κω και της ελληνικής αντιπροσωπείας στην πόλη Μπόντρουμ στην απέναντι τουρκική ακτή. Ακολουθεί η παράθεση πλούσιου φωτογραφικού υλικού όπου δεσπόζει η αναμνηστική φωτογραφία των δύο δημάρχων κάτω από το πορτραίτο του Μουσταφά Κεμάλ.

Δεν μας αρέσει να επανερχόμαστε και να καυτηριάζουμε τα ίδια κακώς κείμενα ξανά και ξανά (θυμηθείτε την περίπτωση της Υπουργού Πολιτισμού κας. Μενδώνη), αλλά ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ τέτοια πολιτικά στραβοπατήματα με εθνικό αντίκτυπο, να περάσουν απαρατήρητα και στο τέλος να γίνουν συνήθεια.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη ανάπτυξης και περαιτέρω βελτίωσης των σχέσεων με τον γείτονα λαό. Παρακολουθούμε θετικά τις όποιες προσπάθειες και αμοιβαίες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Φυσικά και γνωρίζουμε τι επιτάσσει το πρωτόκολλο σε τέτοιες επισκέψεις. Ούτε μας διαφεύγει της προσοχής βέβαια, η προσωπολατρεία του τουρκικού πολιτικού προσωπικού στον Κεμάλ και η ανελλιπής προβολή της εικόνας του σε βαθμό θρησκευτικού δέους. Δεν καταλαβαίνουμε όμως και ερχόμαστε για ακόμη μία φορά να καυτηριάσουμε, πως είναι δυνατόν οι Έλληνες θεσμικοί εκπρόσωποι που επισκέπτονται την Τουρκία, να είναι πάντα τόσο αδιάβαστοι, τόσο απροετοίμαστοι, τόσο αφελείς και τόσο επιπόλαιοι, ώστε να συμπορεύονται και να ακολουθούν ότι τους ζητούν οι Τούρκοι.

Σταματήστε πια να καλύπτεστε πίσω από την εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο, δείτε στα μάτια τον συνομιλητή σας και αντιμετωπίστε τον σαν ίσος προς ίσο κι όχι σαν ραγιάς προς τον αφέντη του. Σταματήστε να ντροπιάζετε την μνήμη των 353.000 γενοκτονηθέντων προγόνων μας και εκατομμυρίων άλλων χριστιανών της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Κύπρου που δεινοπάθησαν από την ιδιότυπη κεμαλική εθνικιστική ιδεολογία. Σεβαστείτε την Ιστορία του λαού μας και τις παρακαταθήκες όσων θυσίασαν τις ζωές τους ώστε σήμερα εσείς ελεύθερα να μπορείτε να μας ντροπιάζετε.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα και αυτό το θλιβερό γεγονός, ζητά να σταματήσει πια από πλευράς των πολιτικών μας αυτή η ηττοπαθής ανοχή στα κελεύσματα των Τούρκων αξιωματούχων. Αρνηθείτε να φωτογραφηθείτε κάτω από το πορτραίτο του σφαγέα του ελληνισμού, μην τον τιμάτε με αυτόν τον τρόπο και με κανέναν άλλον τρόπο. Μιμηθείτε το παράδειγμα ξένων πολιτικών (και Έλληνα πρωθυπουργού) που αρνήθηκαν να καταθέσουν στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ.

Ο κατευνασμός, η ελαφρότητα, οι υποχωρήσεις, ο άκριτος εναγκαλισμός, η αλόγιστη συμπόρευση δεν είναι μέρος μιας περήφανης και αξιόπιστης πολιτικής. Ο αμοιβαίος σεβασμός σε όλα τα επίπεδα και η καθολική ισότητα στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, αποτελούν τα μόνα εχέγγυα για να κτισθούν εποικοδομητικές σχέσεις.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου

Φωτογραφία από το ΚOSTV

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και αυτούς ο Ναβροζίδης τους ελέγχει ρε αστείε; Και τους προέδρους κομμάτων και εκατοντάδες εφημερίδες; Αντε προδότη του έθνους. Παραίτηση

  2. Συγνώμη έχεις καταλάβει τι έκανες Θεοδόση; έλεος. με τον σφαγέα του Ελληνισμού και τον δάσκαλο του Χίτλερ φωτογραφίες

    • και μεις τότε στη Μικρασία σφάξαμε. Αφανίσαμε ολόκληρα χωριά αμάχων. Κάψαμε και ερημώσαμε. Πόλεμος ήταν και όλοι εκεί κάνουν εγκλήματα.

  3. Μπορεί ο Ναβροζιδης να μην δίνει τροφή να μιλάνε σε ένα νησί που ήλθε και τον αγκάλιασε εμείς εδώ ζούμε με μουσουλμάνους πάρα πολλά χρόνια και αυτός ήταν αγέννητος και σπέρνει μίσος αυτά θα διδάξει στα παιδιά του το μισός την ιστορία ναι το μισός όχι είδη ξεκίνησε και διχαζετε το νησί δεν χωρούν αυτοί η άνθρωποι στο νησί μας ας μας πη ο κύριος Ναβροζιδης τους μουσουλμάνους που έρχονται στο νησί μας η από το πλατάνι τους δέχεται… η όχι να βγει ξεκάθαρα

    • Τι λες άνθρωπέ μου; Είσαι σοβαρός; Πάτε καλά; Είστε η πέμπτη φάλαγγα. Είστε οι ίδιοι που τρέξατε και βγάλατε το 1996 χιλιάδες εισιτήρια τέλη του Γενάρη…. εδώ ήμασταν και έχουμε αποδείξεις. Κότες λυρατες ρε είστε

  4. Για να καταλάβετε την διάσταση που έχει πάρει η ενέργεια και όλο αυτό σόου με την υπόκλιση και το αβαβα μπροστά στον Κεμάλ θα σας πω το εξής. Μπήκα στο site τους να δω τι παίζει. Έμαθα λοιπόν ότι Η παμποντιακη ομοσπονδία Ελλάδος δεν παρεμβαίνει ποτέ τυχαία, σε αυτήν υπάγονται 470 σύλλογοι Ποντίων και Σωματεία όλης της Ελλάδας. Καταλάβατε εκεί στο Δήμο τι κάνατε; Το καταλάβατε ότι σε λίγο θα μας πάρουν αμπαριζα και σύλλογοι του εξωτερικού; Το θέμα έχει φτάσει ήδη πολύ ψηλά..και η προσωπικές πολιτικές διαφορές με τον Ναβροζίδη δεν αφορούν τους Έλληνες τις υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτά τα ξεφτιλικια όπως και της Μενδωνη είναι δείγμα ανωριμότητας. Ζητήστε συγνώμη άμεσα. Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας.

  5. Στα @@ μας με τους ρωσσοπόντιους, μες στην κλάψα μια ζωή,υπερόπτες και ξερόλες ζαλίζουν συκώτια

  6. Εντάξει το τραβηξατε όσο δεν πάει άλλο!Στις επιχειρήσεις σας όταν πλουτίζετε από εκεινους βάλτε ταμπέλες δεν δεχόμαστε Τούρκους!Επίσης μένουν άνθρωποι στο πλατανι και συνυπάρχουμε τόσα χρόνια αρμονικά αυτοί οι άνθρωποι πως αισθάνονται?Έλα γιατί το παραχεσατε κυριοι!Φτιάξτε κανένα οδικό δίκτυο και κάντε καμία μελέτη!Και ληξτε το θέμα εδώ γιατί εκτειθεστε αφάνταστα!

  7. Πως πέθανε ο τελευταίος Πόντιος βρυκολακας ;
    -Πήγε για ηλιοθεραπεία …
    Να θυμηθούμε τα παλιά..

  8. Γιατί οι Πόντιοι κρεμούν σκουλαρίκια στους τοίχους;
    – Γιατί και οι τοίχοι εχουν αυτιά…

  9. Γιατί οι έγκυες Πόντιες γυναίκες δεν κάνουν μπάνιο;
    Για να μην σκουριάσει το βλήμα

    χα.χα.χα…για κάποιον δικό μας βγήκε αυτό…

  10. Να «προκαλούσε» και οι φίλοι μας οι Τούρκοι να θελήσουν να τον ρίξουν στη ….θάλασσα, όπως λέγανε για την Δέσποινα Βανδή;; Θα βοηθούσε κάπου αυτό;;

    Επίσης, οι Μουσουλμάνοι της Κω είναι συμπολίτες μας, ενίοτε συγγενείς, φίλοι. Πολλοί αυτοπροσδιορίζονται ως ΤΟΥΡΚΟΙ στους τουρίστες και μεταξύ τους και κάποιοι από αυτούς σίγουρα μας μισούν, μη κοροιδευομαστε μεταξύ μας. Αλλά ο μονος δρόμος είναι η φιλία, η συνεργασία, η αλληλεγγύη των λαών, οπότε μακριά -για όλες τις πλευρές- η Πολιτική και οι Πολιτικοί. Μόνον σε σφαγές μας οδηγούν. Σφαγές ανάμεσα και σε αδέρφια..!

  11. Πάντα είχα μια απορία.. Γιατί κάποιοι άνθρωποι αφήνουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους και έρχονται στη Κω…
    Είναι άνθρωποι που δεν τα κατάφεραν εκεί.?…άνθρωποι που έχουν κάνει κάτι κακό εκεί….? άνθρωποι που πάνε ξένοι σε κάποιο τόπο και σαν άγνωστοι πλασάρουν τον εαυτό τους καλύτερα? Τι είναι άραγε? Εμείς μείναμε εδώ σε περιόδους φτώχιας, ανέχειας (ντομάτα, ΑΒΙΚΩ Οινοποιείο κ.λ.π.) επιστράτευση 1974 Σεισμικ αργότερα Ίμια κλπ. Έρχεται τώρα ένας Πόντιος να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό Δημάρχου, Αντιδημάρχων, πολιτών που πήγαν σε εθιμοτυπική εκδήλωση απέναντι.. Ποιος είναι…Τι παιχνίδια παίζει πιά συμφέροντα προωθεί…
    Θα είναι άραγε εδώ όταν έρθουν τα δύσκολα? Αμετροεπή σαλτιμπάγκο ….Όλοι αυτοί που πήγαν απέναντι….θα είναι ΕΔΩ….

  12. Σε κάθε γραφείο, σε κάθε Υπηρεσία, σε κάθε μέρος στην Τουρκία, είναι αναρτημένη η φωτογραφία του Κεμάλ. Θέλετε δηλαδή σε κάθε φωτογράφιση με Έλληνα καλεσμένο να κατεβάζουν για χάρη μας οι Τούρκοι τη φωτογραφία του?

  13. αλλά ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ τέτοια πολιτικά στραβοπατήματα με εθνικό αντίκτυπο,

    Εξωτερική πολιτική κάνουν τώρα οι πόντιοι…….χα.χα.χα. για γέλια είσαστε ρε παιδιά….
    ΚΙ.Α.Π.ΚΩ….

  14. Ο Δήμαρχος Κω καθώς και οι συμπολίτες μας που πήραν μέρος στην εκδήλωση αυτή πρέπει να προχωρήσουν σε αγωγές εναντίον του Ναβροζίδη του συλλόγου ποντίων καθώς και του ακροδεξιού μορφώματος Νάτσιος κ.λ.π. για την αμφισβήτηση του πατριωτισμού τους…..Έχουμε ανα διαστήματα υπερπατριώτες (Πελοποννήσιοι Πόντιοι κ.λ.π.) λες και όλοι οι άλλοι είναι προδότες….Πόσους πια παλαβούς να αντέξει αυτό το έρημο νησί?

    • Αυτό που έχετε έχει ορισμό και λέγεται ανικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας. Μου λέγεσαι και Αχιλλέας…

  15. Ειστε για κλαμματα εκει στην Δημοτικη Τηλεοραση..Βαλανε που λετε σημερα το πρωι να δουμε την»περιβοητη»εκδηλωση…κ εγραψαν απο κατω «Μποντρουμ»….Τα σχολια δικα σας….Αυτο θα πω,απλα!

  16. Ντροπή να διώξουμε τόσους 1000αδες συνδρομητές μας από το πλατάνι επειδή ο ναβροκλάψας ότι θυμάται χαίρεται

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ