Την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τίμησε η AHEPA στις Μενετές Καρπάθου

0
18

ΘΕΜΑ: «Την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τίμησε η AHEPA στις Μενετές Καρπάθου»

 

Την ΑΕ την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε η AHEPA HELLAS στην Κάρπαθο, κατά την διήμερη παραμονή της, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις των 80 χρόνων από το Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κίνημα Καρπάθου της 5ης Οκτωβρίου 1944. Η επίσκεψη της Προέδρου ήταν μια ιστορική στιγμή για τον Δήμο Καρπάθου, καθώς σηματοδότησε τη σημασία των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης.

Η κα Σακελλαροπούλου, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση «Η Ευζωνική Στολή – Η Ιστορική Διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Ιωάννη Μυλωνά», όπου την υποδέχθηκαν ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης της AHEPA κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Πρόεδρος του τμήματος Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», κ. Αντώνης Γιαννικουρής και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Ομίλου Μενετών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Γιώργος Σπανός.

Στην συνέχεια και μετά το πέρας της ξενάγησης, παραδόθηκε στην κα Πρόεδρο τιμητική πλακέτα από τον κ. Βαρσάμη, σε ανάμνηση της διοργάνωσης της έκθεσης στις Μενετές Καρπάθου.

Τέλος, ο κ. Γιαννικουρής εξέφρασε θερμές ευχαριστίες εκ μέρους της όλων των μελών της AHEPA HELLAS, λέγοντας χαρακτηριστικά:…«κα Πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω, που με πατριωτικό αίσθημα ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμά μας, σε μια πράξη υψηλού εθνικού συμβολισμού, στηρίζοντας την προτροπή μας, η έκθεση να συμπεριληφθεί στις επίσημες εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από το Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κίνημα Καρπάθου της 5ης Οκτωβρίου 1944.

Η παρουσία και συμμετοχή των τεσσάρων Ευζώνων τους εκδηλώσεις, αποτελεί ύψιστη τιμή για τα ακριτικά Δωδεκάνησα αλλά κυρίως για τον Δήμο Καρπάθου. Η σιωπή τους, είναι η πιο δυνατή φωνή μνήμης και σεβασμού προς τους Καρπάθιους, που αγωνίστηκαν για ελευθερία και ανεξαρτησία».

———————————————————–

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ