Ηλίας Σιφάκης για νέο Νοσοκομείο: Όλες οι εξαγγελίες-φούσκες του κ.Νικηταρά σκάνε η μία μετά την άλλη. Στο τέλος θα μείνουν μόνο οι φωτογραφίες

2
100

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ :  ‘’ Όλες οι εξαγγελίες-φούσκες του κ.Νικηταρά σκάνε η μία μετά την άλλη. Στο τέλος θα μείνουν μόνο οι φωτογραφίες.’’

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κ.Ηλίας Σιφάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Έχουν περάσει δυόμιση περίπου χρόνια από την ημέρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω.

Είχαν προηγηθεί επισκέψεις και φωτογραφίες του κ.Νικηταρά , με σχέδια και χάρτες, στην ΚΤΥΠ Α.Ε.

Χθες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που θα συμμετείχε στη χρηματοδότηση του έργου από Ευρωπαϊκά προγράμματα, ανακοίνωσε ότι παρήλθε η προθεσμία υποβολής της πρότασης χωρίς ο Δήμος της Κω να προσκομίσει ολοκληρωμένο φάκελο, αφού οι ελλείψεις καθιστούν αδύνατη τη χρηματοδότηση του έργου.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να μην χαθεί η χρηματοδότηση, η Περιφέρεια  προχώρησε σε παράταση της προθεσμίας κατά ένα μήνα χωρίς βέβαια να μπορεί να διαβεβαιώσει κανένας ότι και αυτή η παράταση θα φέρει αποτέλεσμα με τους ρυθμούς που κινείται ο Δήμος της Κω.

Από την πλευρά του ο κ.Νικηταράς επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους ( σε αυτούς με τους οποίους  έβγαζε ….τις φωτογραφίες).

Και αναζητά ένα άλλο αφήγημα για να κερδίσει χρόνο. Τώρα μας λέει ότι το έργο του νέου νοσοκομείου θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ….δεν μας λέει όμως ποιου έτους…

Όπως μας έλεγαν, τρία και πλέον χρόνια, το έργο του νέου νοσοκομείου θα το χρηματοδοτούσε η ΚΤΥΠ Α.Ε, μετά η Περιφέρεια και τώρα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όλες οι εξαγγελίες-φούσκες  του κ.Νικηταρά σκάνε η μία μετά την άλλη.

Στο τέλος θα του μείνουν οι φωτογραφίες.

Από όλη αυτή την θλιβερή ιστορία, παράπλευρη απώλεια είναι και το Κλειστό Γυμναστήριο Δικαίου που θα κατασκευαζόταν στο οικόπεδο που ο κ.Νικηταράς ‘’θα κάνει’’ το νοσοκομείο.

Το Κλειστό Γυμναστήριο ήταν ένα έργο που βρήκαν έτοιμο και ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το 2019, το ματαίωσαν όμως.

Αν ήθελε η δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά να λειτουργήσει σοβαρά στα ζητήματα της δημόσιας υγείας θα έπρεπε να κάνει τα ακόλουθα:

-Να απαιτήσει την αλλαγή του οργανογράμματος του νοσοκομείου και ενίσχυση του με προσωπικό.

-Να αναλάβει η ίδια να χρηματοδοτήσει τις μελέτες για την κατασκευή νέου νοσοκομείου με τον όρο ότι το έργο θα ενταχθεί σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένο κωδικό.

-Να ξεκινήσει νομικές ενέργειες για να επιστραφεί στο Δήμο το ακίνητο του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας μαζί με τον εξοπλισμό του, προκειμένου να λειτουργήσει με δημόσιο έλεγχο, με ευθύνη του Δήμου και να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες.

-Να απαιτήσει να δημιουργηθεί δεύτερος σταθμός του ΕΚΑΒ στην Αντιμάχεια με πλήρωμα ασθενοφόρου και διασώστες.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κριμα ΗΛΙΑ.
    ταυτιζεσαι με τα μιχαλακια και εισαι αρχηγος παραταξης?
    δεν ηξερες δεν ρωταγες τον πρωην αρχηγο σου που διαλαλουσε οτι το νοσοκομειο δεν ειναι δικη μας αρμοδιοτητα? θυμασαι ΗΛΙΑ οταν ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ εφερε το θεμα του κτηματος στο λινοποτη να παραχωρηθει για ανεγερση νοσοκομειου ψηφισατε οχι και πηγε πισω δυο χρονια? τωρα που με την μεγαλη προσπαθεια του ΘΕΟΔΟΣΗ, προχωρα, βγαινεις και συμπαρατασσεσαι με γραφικους, χωρις να ντρεπεσαι χωρις σεβασμο στους πολιτες.
    Σε πεισμα ολων των πολιτικαντηδων, το νεο νοσοκομειο θα γινει γιατι ειναι αιτημα ολου του λαου της κω, και γιατι το τρεχει και το προσπαθει ο δημαρχος μας και ολη η δημοτικη του παραταξη

  2. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η Ν.Δ.ΘΑ ΧΑΣΕΙ,ΣΤΗΝ ΚΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΟ,ΣΒΥΝΟΥ,ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ.Σ,Ω,Σ,Τ,Η Α,Ν,Τ,Ι,Π,Ο,Λ,ΙΤΕΥΣΗ.ΞΥΠΝΑΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ