Γ. Σάββενας: Θέλω να συγχαρώ την πρώτη στην ιστορία γυναίκα πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Μαίρη Παπανδρέου & τον νέο αντιπρόεδρο Ι. Γρύλλη

0
40

Πριν λίγο έκλεισε ένας εξαιρετικά μακρύς μετεκλογικός κύκλος απαραίτητων διεργασιών, που τελικό στόχο είχαν την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

 

Όλο αυτό το διάστημα, η παράταξή μας ΔΚΜ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) και εγώ προσωπικά, μείναμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες που προάγουν το Δημοκρατικό πνεύμα και ήθος αλλά κυρίως την εύρυθμη λειτουργία και το κύρος του οργάνου μας.

 

Από την επόμενη κιόλας μέρα του εκλογικού αποτελέσματος, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατόν συναίνεση στο πρόσωπό μου και σύμπραξη όλων των παρατάξεων στη μελλοντική Διοίκηση, όπως επιτάσσει και το πνεύμα του νομοθέτη αυτών των διαδικασιών.

Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό.

 

Η απόφασή μου ως επικεφαλής να προτείνω, λίγο πριν την διαδικασία εκλογής για την Προεδρία της Δ.Ε. του ΤΕΕ, άλλο εκλεγμένο μέλος της Παράταξης μας, αντί για εμένα, ήταν κάτι που έδωσε την δυνατότητα να αποφευχθεί ένα διοικητικό αδιέξοδο που ήδη είχε διαφανεί.

 

Με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών, αποτυπώθηκε στην πράξη, αυτό που όλοι είχαμε χρέος, η βούληση του 60% των συναδέλφων που ψήφισαν στις εκλογές της 19ης Μαΐου και είχαν αναδείξει πρώτη Δύναμη την «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών»  (ΔΚΜ) και δεύτερη δύναμη την  «Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανικών Δωδεκανήσου».

Μοναδικός γνώμονας για οποιαδήποτε απόφαση μου ήταν η πραγματική αποτύπωση αυτού του αποτελέσματος στην Διοίκηση του ΤΕΕ, η συνοχή της Παράταξής μας, η μέγιστη δυνατή συνέργεια με όλες τις Παρατάξεις, το κύρος του φορέα και των διαδικασιών και η αδιάληπτη 4ετής Διοίκηση.

Σε μια τέτοια απόφαση, ατομικές φιλοδοξίες δεν μπορούν να έχουν χώρο.

Μοναδικός στόχος το όφελος όλων των μηχανικών αλλά κυρίως του Τόπου.

 

Σήμερα, παραμένω επικεφαλής της παράταξής μας, συνεχίζω να διεκδικώ και να οραματίζομαι πως μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα αυτού του τόπου.

 

Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες και εύχομαι καλή δύναμη σε όσους αναλαμβάνουν από σήμερα θεσμικό ρόλο.

Ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ την πρώτη στην ιστορία γυναίκα πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Μαίρη Παπανδρέου, εκλεγμένο μέλος της Παράταξης μας για την εκλογή της αλλά και για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχει επιδείξει.

Τον νέο Αντιπρόεδρο του ΤΕΕ Ιάκωβο Γρύλλη, επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανικών Δωδεκανήσου» και τα στελέχη της παράταξής του για την ουσιαστική συμβολή τους, πέραν παραταξιακών προσκολλημάτων, προκειμένου ο φορέας μας να διοικηθεί σύμφωνα με την εντολή του εκλογικού σώματος, του συνόλου των μηχανικών της Δωδεκανήσου.

 

Όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια, δείχνουν το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Όσοι έμειναν απαθείς, είναι συνυπεύθυνοι που κρατάνε τον τόπο μας και την κοινωνία μας πίσω.

 

Όσοι σκέφτηκαν με μόνο κριτήριο τα προσωπικά τους οφέλη, σήμερα είναι απογοητευμένοι και πήραν το μήνυμα ότι όλα μπορούν να συμβούν.

 

Σας ευχαριστώ.

Επικεφαλής  ΔΚΜ

Γεώργιος Σάββενας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ