Ισραήλ: Εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επίθεση στο λιμάνι – ορμητήριο των Χούθι της Υεμένης – Δείτε βίντεο

0
61

Μάχη σε πολλά μέτωπα από το Ισραήλ – Παράλληλα με τα χτυπήματα κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, πραγματοποίησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς 1.800 χλμ. μακριά, στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, που ελέγχεται από τους Χούθι

Το Ισραήλ έπληξε την Κυριακή εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Χοντέιντα, στην Υεμένη, όπως μετέδωσαν αρχικά μέσα ενημέρωσης και κατόπιν επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των ισραηλινών επιθέσεων ήταν αποθήκες πετρελαίου, καθώς και εγκαταστάσεις στο ίδιο λιμάνι της Χοντέιντα, το οποίο ελέγχουν από το 2021 οι Χούθι.

Τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης ανέφεραν πάνω από δέκα επιθέσεις στη Χοντέιντα, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης και αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η ισραηλινή επίθεση στοχεύει την πόλη Χοντέιντα», ανάρτησαν επίσης λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Η Χοντέιντα είναι ζωτικής σημασίας για τη διακίνηση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον πληθυσμό της Υεμένης, ο οποίος εξαρτάται εν πολλοίς από τις εισαγωγές.

Τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη έρχονται μία ημέρα μετά την αναχαίτιση, από τις ισραηλινές δυνάμεις, πυραύλου που εκτόξευσαν οι Χούθι με στόχο το Ισραήλ.

Η πυραυλική επίθεση του Σαββάτου προκάλεσε συναγερμό σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ. Από την επίθεση εκείνη δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Λίβανος: Ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ – Ο ξάδερφος του Νασράλα που οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν τρομοκράτη το 2017

Ο Χασέμ Σαφιντίν είναι και αυτός κληρικός και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ

hezbolahnewleader
Εν μέσω διαδοχικών χτυπημάτων και με τις απώλειες στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών να είναι σημαντικές, ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ. Πρόκειται για τον ξάδερφο του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιντίν.

Ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της ομάδας Σωμάτων Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που δολοφονήθηκε σε χτύπημα που είχε διατάξει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σαφιντίν είναι και αυτός κληρικός, φοράει το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ.

Υπηρετούσε μέχρι πρότινος ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017.

Τον περασμένο Ιούνιο – μετά τη δολοφονία ενός άλλου διοικητή της Χεζμπολάχ – απείλησε με μεγάλη κλιμάκωση κατά του Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το ότι συζητάμε με τον Ερντογάν, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε – Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για Ελλάδα

Η στιγμή που απογειώνονται τα ισραηλινά μαχητικά για να σκοτώσουν τον Νασράλα – Τι είναι οι βόμβες «bunker buster» που έριξαν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ