Εκλογές ΠΑΣΟΚ- Live το debate των έξι υποψηφίων προέδρων

0
345

Κατρίνης: Απευθύνομαι σε όλους εσάς που πιστέψατε και είδατε τις ζωές σας να αλλάζουν από το ΠΑΣΟΚ

Απευθύνομαι σε όλους εσάς που θέλετε να αλλάξει η ζωή σας. Είμαι εδώ με δύναμη και πίστη για μια μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. σας ζητή να στηρίξετε ένα καθαρό πρόσωπο και μια πεντακάθαρη πρόταση.

Δούκας: Δεν συμβιβάζομαι ότι οι καλές μέρες είναι μόνο στις αφηγήσεις των μεγαλύτερων

Δεν συμβιβάζομαι ότι οι καλές μέρες είναι μόνο στις αφηγήσεις των μεγαλύτερων. Τώρα κρίνεται αν θα δοθεί μια νέα ευκαιρία, για μία έφοδο στο μέλλον. Χρειαζόμαστε συμμετοχή, συλλογικότητα και ενότητα. Θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση; Ή θέλουμε ένα μικρό φοβικό ΠΑΣΟΚ; Σηκώνουμε ανάστημα και θα νικήσουμε

Διαμαντοπούλου: Ο κόσμος μπορεί να κοιτάξει προς το ΠΑΣΟΚ, να κοιτάξουμε για τη νέα εποχή

Να κοιτάξουμε τη νέα εποχή, το κόμμα μας να γίνει συμμετοχικό, η ηγεσία μας πρέπει να έχει διεθνή εμπειρία, και στη βουλή και στην κυβέρνηση. Ελάτε να ψηφίσετε, να ξεπεράσουμε τις 400.000. να είμαστε την άλλη μέρα όλοι ενωμένοι. Για να ψηφίσουμε πρωθυπουργό και όχι απλά πρόεδρο.

Γιαννακοπούλου: Είμαστε εδώ γιατί τόλμησα το βράδυ των ευρωεκλογών να πω αυτό που σκεφτόμασταν όλοι

Θέλω να είμαι χρήσιμη, όχι ευχάριστη, κόντρα στο «κάτσε στ’ αυγά σου». Λέω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει για να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει τη χώρα. Δεν μπορεί να βολεύεται με μικρά βήματα. Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας, σπάστε τους μηχανισμούς, μπείτε μέσα.

Γερουλάνος: Το δίλημμα είναι απλό, αν θα κάνουμε επιλογή νίκης ή ήττας

Η επιλογή νίκης σημαίνει μια ηγεσία που θα φέρει ψηφοφόρους. Η υποψηφιότητά μου φέρνει ενότητα, φέρνει πείρα. Το δίλημμα είναι επιλογή νίκης.

Ανδρουλάκης: Τα δύσκολα είναι πίσω- Μπορούμε να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που υπογράψαμε τον Δεκέμβριο του ’21

Ξεκίνησαν οι τελικές τοποθετήσεις των υποψηφίων

Διπλή επίθεση σε Δούκα από Ανδρουλάκη- Κατρίνη

Θα αποφασίσουμε συλλογικά ποιος θα είναι πρόεδρος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αν εκλεγώ πρόεδρος, είπε ο Χάρης Δούκας. Απευθυνόμενος στην Αννα Διαμαντοπούλου είπε ότι είχε κάνει κόμμα την Ωρα Αποφάσεων με τον Φλωρίδη και τον Ραγκούση. Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη που τον είχε χαρακτηρίσει ευνοημένο, απάντησε ότι ήταν στον τομέα Ενέργειας, να μην θολώνουμε το μήνυμα για την παράταξη.

-Πώς θα βάλεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, δήμαρχος και Πρόεδρος ρώτησε τον Χάρη Δούκα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

– Βάζεις θέμα ενώ δεν είχες βάλει για τον Καμίνη
-Είσαι λίγους μήνες δήμαρχος, δεν είσαι Μιτεράν, δεν είσαι ευτυχώς ούτε Ερντογάν, ο Καμίνης ήταν στο τέλος της θητείας σου

-Αυτό που έκανες σήμερα είναι απρέπεια

-Εσύ το έχεις κάνει

Για τη δήλωση Δούκα ότι μπορεί να είναι ταυτόχρονα πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων ρώτησε ο Μιχάλης Κατρίνης.

-Ησουν πρόεδρος της ΚΟ και όταν ο Νίκος ήταν στις Βρυξέλλες δεν τα έλεγες έτσι παθιασμένα.

-δεν έχεις επίγνωση του ρόλου και των απαιτήσεων που έχει ο ρόλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ξέρεις ότι είναι ψηλές οι απαιτήσεις, δεν λες την αλήθεια στοπυς πολίτες
-Λέω πάντα την αλήθεια, κέρδισα την Αθήνα, βγήκα μπροστά χωρίς να είμαι καν στο δημοτικό συμβούλιο, έγινα δήμαρχος

Διαμαντοπούλου: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα – Είμαι σταθερά στην παράταξη

Πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον, είπε η Αννα Διαμαντοπούλου. Δουλεύω συστηματικά για το αύριο, τις νέες πολιτικές, τη νέα γενιά, αυτά πρέπει να φέρουμε στην επιφάνεια, ώστε να μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα και αυτοδύναμο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει για τη νεά εποχή. θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα ερωτηθούν οι άλλοι και όχι εμείς.

Στην ερώτηση ποιον θα έβλεπε κυβερνητικό εταίρο, είπε η ΝΔ είναι ο αντίπαλος πόλος, όχι πολεμικά, για τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δούμε.

-Λείπεις 11 χρόνια Αννα από τις μάχες, παρενέβη ο Παύλος Γερουλάνος και ρώτησε: Πώς ελπίζεις να γυρίσεις πίσω και να εμπνεύσεις εμάς; Αν ρωτήσεις τους πολίτες τι είναι η Διαμαντοπούλου, θα σου πουν όλοι ΠΑΣΟΚ, απάντησε εκείνη.
-Απείχες από τρεις εκλογικές μάχες, επέμεινε ο κ.Γερουλάνος, πού ήσουν;
-Εμεινα στην παράταξη, ήμουν σε όλες τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, είπα όχι στην κομματική ζωή για ένα διάστημα.

Γιαννακοπούλου: Κάθε υποψήφιος βάζει υποψηφιότητα για να είναι στον δεύτερο γύρο

Κάθε υποψήφιος βάζει υποψηφιότητα για να είναι στον δεύτερο γύρο, είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου ερωτηθείσα για τη στάση που θα τηρήσει μετά τον πρώτο γύρο, εφόσον δεν προκριθεί η ίδια.

Πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι για να αλλάξουμε τη χώρα και πρέπει να πείσουμε, είπε και πρόσθεσε ότι η επιλογή της να θέσει θέμα ηγεσίας από το βράδυ των ευρωεκλογών, έχει δικαιωθεί. προφανώς ήταν αποτυχία, έβρεχε ψηφοφόρους και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα, είπε.

Στην ερώτηση αν επανεκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης τι θα κάνει και αν είναι δεδομένη η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι έχει υπηρετήσει την παράταξή της και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή.

Γερουλάνος: Είδαμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να εξατμίζονται γιατί στις μεγάλες μάχες στη Βουλή ο κ. Ανδρουλάκης ήταν δι’ αντιπροσώπου

Γιαννακοπούλου σε Ανδρουλάκη: Πώς θα πείσεις 2 εκατ. ψηφοφόρους που πήγαν στην αποχή να μας ψηφίσουν;

Το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγα χρόνια δεν μπορούσε να μοιράσει φυλλάδιο σε λαϊκή των Εξαρχείων, τώρα μας ακούει η κοινωνία. Διορθώνοντας λάθη και με πιο επιθετική επικοινωνιακή πολιτική μπορούμε να αναμετρηθούμε με τη ΝΔ, απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου πώς θα πείσει 2 εκατ. ψηφοφόρους που πήγαν στην αποχή να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη επέστρεψε περήφανα, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης σε Δούκα: Είσαι ο πιο ευνοημένος, από την επένδυσή μου στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ

Εχουμε μήνες μπροστά μας για την προεδρική εκλογή, είπε ο κ.Ανδρουλάκης, ερωτηθείς αν θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την κυρία Σακελλαροπούλου. Θα δούμε το πρόσωπο. Εχουμε πρόβλημα με τους θεσμούς. Εχουμε έναν πανίσχυρο πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή. Οχι, δεν έκανα πρόταση μομφής για ένα πρωτοσέλιδο, έκανα για τους 57 νεκρούς, είπε προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Γιαννακοπούλου.

-Θα υπερψηφίζατε πρόεδρο από την κεντροδεξιά;
-Με τον κ.Μητσοτάκη όλα θα τα δούμε. πρέπει να αποκτήσουμε θεσμικά αντίβαρα.

– Κινητοποίησες τους 270.000 που μας τίμησαν το 2021; ρώτησε ο Χάρης Δούκας τον Νίκο Ανδρουλάκη.

– Χάραξα μια στρατηγική που είχε χαραχθεί εκ των προτέρων από την Φώφη Γεννηματά για πολιτική αυτονομία. Επένδυσα στην ανανέωση, το ΠΑΣΟΚ ήταν γηρασμένο κόμμα και μου κάνει εντύπωση πώς ρωτάς εσύ ο πιο ευνοημένος, που αν δεν σου είχα κάνει πρόταση δεν θα είχες εκλεγεί δήμαρχος.

Κατρίνης: Εχω ιδρώσει τη φανέλα του ΠΑΣΟΚ, με πίστη στις αρχές της παράταξης

Να ενωθούμε για να γίνει μια παράταξη που θα μπορεί να νικήσει τον κ.Μητσοτάκης. Κάνω κάλεσμα στους πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στα υπόλοιπα κόμματα.

Στην ενότητα ΠΑΣΟΚ- επόμενη μέρα πέρασε η τηλεμαχία

Αντιπαραθέσεις και αιχμές για την εξωτερική πολιτική

« Η συμφωνία των Πρεσπών έχει σοβαρά προβλήματα και τα είχα επισημάνει εγκαίρως. Από την ώρα που είναι διακρατική συμφωνία πρέπει να τηρείται », τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου όταν ρωτήθηκε για τη στάση της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας που την αμφισβητεί . Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει όλα τα μέσα για να υπερασπισθεί τα θετικά της συμφωνίας. Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε νέα πρόκληση την αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος στη Κύπρο υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται άμεσα σχέδιο της Ελληνοκυπριακής πλευράς ενόψει της νέας πρωτοβουλίας του γ.γ του ΟΗΕ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει ξανά τον πατριωτικό του χαρακτήρα προτάσσοντας το ΒΕΤΟ , εφόσον χρειαστεί, απέναντι στη Τουρκία. Ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει αν θεωρεί ότι πρέπει να καταργηθεί το ΒΕΤΟ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να απαντά πως είναι διαφορετικά το ΒΕΤΟ για τη Τουρκία από το ΒΕΤΟ π.χ για τα φορολογικά .

Η κ. Γιαννακοπούλου ρώτησε τον Μιχάλη Κατρίνη αν όταν ήταν πρόεδρος στη Κ.Ο είχε συννενόηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη για τα εθνικά θέματα γιατί διαπιστώνει διαφορετικές αντιλήψεις. Ο κ. Κατρίνης απάντησε πως πάντα υπερασπίστηκε τις διαχρονικές πατριωτικές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα .

Γερουλάνος: «Στην Ελλάδα το κράτος θέλει να έχει όλη την εξουσία πάνω του, δεν δίνει εξουσίες, μόνο αρμοδιότητες»

Διαμαντοπούλου: Δεν έχουμε ως χώρα σχέδιο για το νερό

Είμαστε από τις λίγες χώρες που δεν έχουμε καταθέσει σχέδιο για το νερό, αντιπλημμυρική προστασία δεν υπάρχει. Να κάνουμε έστω στον Εβρο, την Εύβοια, τη θεσσαλία μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, είπε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Γιαννακοπούλου: Μιλάω με ονοματεπώνυμα για τα συμφέροντα και με έχουν εξαφανίσει όπως ο Στάλιν τον Τρότσκι

Για τα συμφέροντα μιλάω με ονοματεπώνυμα, είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό με έχουν εξαφανίσει όπως ο Στάλιν τον Τρότσκι». Το Mega, το Βήμα, τα Νέα.  Δεν είναι η Νάντια απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε.

Ανδρουλάκης: Οι ισχυροί έχουν γίνει πανίσχυροι στον τομέα της ενέργειας

Ενότητα Κοινωνικό Κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό

Δούκας: Εχουν φυτευτεί ήδη 2.500 δένδρα στην Αθήνα

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την έως τώρα θητεία του στον δήμο Αθηναίων, ο κ.Δούκας είπε ότι έχουν φυτευτεί ήδη 2.500 δένδρα, αναφέρθηκε στη διπλή ανάπλαση και επανήλθε στο ζήτημα της ενέργειας και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ δεν πρέπει να σέρνει το χορό της ακρίβειας.

Γιαννακοπούλου: Να λειτουργούμε πρώτα θεσμικά το κόμμα μας, θα κατέθετα πρόταση μομφής για τα Τέμπη

Με ποια κριτήρια ψήφισε το ΠΑΣΟΚ διατάξεις του νόμου για τις υποκλοπές: Κάνω ότι αποφασίζει η κοινοβουλευτική ομάδα, ακόμη κι αν έχω αντίρρηση, απάντησε η Νάντια Γιαννακοπούλου. Είμαι από τους πρώτους βουλευτές που βγήκα να υποστηρίζω τον κ.Ανδρουλάκη. Ομως, πρέπει να λειτουργούμε πρώτα θεσμικά το κόμμα μας. θα έκανα κάτι διαφορετικό, θα κατέθετα πρόταση μομφής για τα Τέμπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέτεινε ότι ο νόμος Τσιάρα πήγε με δική του πρωτοβουλία στο ΣτΕ και βγήκε αντισυνταγματικός.

Θα επιμείνω, θα ήταν πιο θεσμικό να είχες κάνει πρόταση μομφής για τους χειρισμούς και όχι από ένα πρωτοσέλιδο, απάντησε η κυρία Γιαννακοπούλου.

Επί αείμνηστης Φώφης Γεννηματά λειτουργούσαν τα όργανα. Σίγουρα πολύ περισσότερο, σίγουρα πολύ περισσότερο από ό, τι ήταν η κοινοβουλευτική ή από ό, τι το ζητήματα της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Γιατί όντως ζήσαμε πράγματα τα οποία θα μπορούσαμε σίγουρα να τα είχαμε κάνει καλύτερα. Νίκο,  και ξέρεις ότι το έχω πει στα όργανα Πάρα πολλές φορές. Προφανώς δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τόσα χρόνια και μετά από τόσες συνεδριάσεις που είχαμε κάνει τι ακριβώς είχε γίνει.

Γερουλάνος: Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό στην υπόθεση των υποκλοπών αν αφορούσε εμένα

Οποιαδήποτε γνώση θα είχα για μια υπόθεση υποκλοπών, αν φορούσε εμένα θα το χειριζόμουν με τον ίδιο τρόπο, είπε ερωτηθείς σχετικά ο Παύλος Γερουλάνος. Δώσαμε την εντύπωση, επικοινωνιακά, ότι μιλούσαμε μόνο για τις υποκλοπές.

Ανδρουλάκης: Θα πάρουμε πρωτοβουλία για τα αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης

Η θέση μας για τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας είναι πάγια, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Παρακμάζουν οι θεσμοί, το 2024 κινδυνεύουμε από θεσμική χρεοκοπία, είπε. Θα πάρουμε πρωτοβουλία να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Είπε ο κ.Ανδρουλάκης:
Κατ’ αρχάς το να λέει κάποιος ότι είναι ένα το βέτο, ταυτίζοντας το ενωσιακό με το φορολογικό, νομίζω ότι είναι παράλογο. Όταν το λέμε και μας ακούνε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Μην το συνεχίζετε.
Δεύτερο θέμα. Οι θεσμοί είναι ένα κορυφαίο ζήτημα στην Ελλάδα. Παρακμάζουν οι θεσμοί. (…) Το 2024 κινδυνεύουμε από θεσμική χρεοκοπία.

Βλέπουμε τι συμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό πέρα από αυτό που θέσατε, εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλία στη συνταγματική αναθεώρηση να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Δεν μπορεί να είναι μια επιλογή ενός κόμματος, ενός πρωθυπουργού.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διάκρισης των εξουσιών και εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης.
Δεν μπορεί στον βωμό της συγκάλυψης των υποκλοπών να λέει ο Άρειος Πάγος ότι είναι πλημμέλημα, να παρακολουθεί ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας τι μήνυμα είναι εντός και εκτός της χώρας, όταν είμαστε σε μια τόσο κρίσιμη γεωπολιτική περιοχή.

Και βέβαια θεσμικά ζητήματα ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης, όχι μόνο. Πρέπει να έχουν πόρους για να έχουν υπηρεσίες.

Και στη ΔΕΘ, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ένας από τους πυλώνες των θεσμικών μεταρρυθμίσεων είχε όλα αυτά τα ζητήματα.

Αντίδραση Κατρίνη σε ερώτηση Κουβαρά

Αντιδεοντολογική και αντιθεσμική χαρακτήρισε ο Μιχάλης Κατρίνης την ερώτηση του Γιώργου Κουβαρά, ποια στάση θα τηρήσει στον δεύτερο γύρο εφόσον δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Ενότητα Ανάπτυξη και Οικονομία

Κόντρα Διαμαντοπούλου – Δούκα για το μοντέλο συνεργασίας στο δήμο Αθηναίων

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δήμο; ρώτησε η Αννα Διαμαντοπούλου τον Χάρη Δούκα. «δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, εγώ πάντα ήμουν ΠΑΣΟΚ»
Στο δήμο υπάρχουν απόψεις δικές σου, που δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτή η προσέγγιση έχει να κάνει με τη συνεργασία αυτή ή είναι δικές σου απόψεις;

– Είναι θέσεις ΠΑΣΟΚ, ήμουν γραμματέας στον τομέα Ενέργειας, όταν εσύ δεν ήσουν στο ΠΑΣΟΚ, και οι άνθρωποι στα Εξάρχεια, για το μετρό, έχουν δικαίωμα στο δημόσιο χώρο.

Δεν είπα ποτέ ότι η συνεργασία (στον Δήμο Αθηναίων) ήταν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είναι βαθιά προσβλητικό αυτό. Ημουν ΠΑΣΟΚ πάντα, ΠΑΣΟΚ μια ζωή, δεν έφυγα ποτέ και η παράταξη μας το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που είναι τώρα δημοτική αρχή και οι άλλες είναι ανεξάρτητες παρατάξεις. Και θέλω να σου πω και κάτι άλλο, Άννα, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να τα έχουμε ξεκάθαρα. Εγώ κάνω μέτωπο και οφείλω να το πω με τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων που ιδιωτικοποιεί παιδεία, υγεία και μεταφορές και δημιουργεί τρομερή επισφάλεια και ανασφάλεια στους πολίτες, είπε ο κ.Δούκας.

Δούκας: Έπρεπε να υπερψηφίσουμε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Τριπλή επίθεση σε Διαμαντοπούλου για Τέμπη και υποκλοπές

Αν υπήρξε ή όχι σκάνδαλο υποκλοπών και αν υπήρξε επιεικής προς την κυβέρνηση για τα Τέμπη, ρωτήθηκε η Αννα Διαμαντοπούλου. «Το χαρακτήρισα μείζον θέμα με ανάρτησή μου», απάντησε εκείνη και πρόσθεσε ότι πρέπει να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποδώσει τις πραγματικές ευθύνες. δεν μνπορεί να υπάρχει χειραγώγηση των θεσμών και αυτό ισχύει και στα Τέμπη, πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας είπε ότι κακώς βάλλεται ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές και ρώτησε αν εξακολουθεί να το πιστεύει. Οχι, απάντησε εκείνη και επανέλαβε ότι η σκευωρία έπρεπε να αποκαλυφθεί από τη δικαιοσύνη.  Όταν ήρθαν στοιχεία ήμουν κι εγώ απόλυτη, είπε.

Ο Χάρης Δούκας ρώτησε για την τραγωδία των Τεμπών και χαρακτήρισε σωσίβιο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη παλαιότερες δηλώσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου. «Οι παθογένειες στον ΟΣΕ είναι γνωστές από χρόνια, και όσο κι αν υπάρχει συνολικά πρόβλημα, υπάρχει», του απάντησε. Ερωτηθείσα από τον κ.Δούκα αν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση των τρένων, του είπε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν απολύτως αποτυχημένη.

-Δεν θυμάμαι δηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος πριν την υποψηφιότητά σας, είπε ο Μιχάλης Κατρίνης στην Αννα Διαμαντοπούλου. «Διαστρεβλώνετε συστηματικά» του απάντησε.

Αντιπαράθεση Γιαννακοπούλου- Κατρίνη για το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ

Γιαννακοπούλου προς Κατρίνη: Μιλάτε για πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είναι διαφορετικές από τότε που είσασταν επικεφαλής της ΚΟ, από τώρα που είσαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τις δικές σου θέσεις έφερνες, υπήρχε συνεννόηση με τον πρόεδρο;

-Τώρα φέρνω τις θέσεις μου, έφερνα πάντα τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, απάντησε.

Νωρίτερα, ο κ.Κατρίνης είχε πει:

«Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστεί τον πατριωτικό του χαρακτήρα. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να βάλει και πάλι τις κόκκινες γραμμές μιας εθνικής εξωτερικής πολιτικής που υιοθετήθηκε από το 1974 μέχρι σήμερα και έγινε αποδεκτή και από τον Ανδρέα Παπανδρέου και από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και από όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης. Δυστυχώς φαίνεται να γκριζάρει την τελευταία 5ετία του κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα να χαριεντίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον κύριο Ερντογάν λίγο μετά την εμπρηστική τοποθέτηση του κυρίου Ερντογάν στον ΟΗΕ που ζητάει αναγνώριση ψευδοκράτους της Κύπρου. Και προφανώς δεν είναι μόνο θέμα αντίδρασης της Κύπρου. Εκτός αν συμφωνούμε με τη στρατηγική Μητσοτάκη που έχει βάλει το Κυπριακό στο ράφι. Εδώ είναι ο Ελληνισμός, είναι ενιαίος και αδιαίρετος.

Επισκέφθηκα την Κύπρο και είπα ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί το αμυντικό δόγμα Ελλάδας Κύπρου και βεβαίως το Κυπριακό είναι ζήτημα διεθνούς δικαίου και δεν είναι διμερές ζήτημα αυτό. Εμείς ως χώρα και ως ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε. Αλβανία και το κράτος των Σκοπίων δορυφορικά της Τουρκίας. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια στενή σύνδεση και πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση.

Γερουλάνος: Είμαστε με το διεθνές δίκαιο

Να γίνει διμερής διάλογος για την ΑΟΖ, ρωτήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος. «Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη, κάθε διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει μέσω της Χάγης. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο σταθεροποιητικού παράγοντα. Η Τουρκία παίζει το ρόλο του αποσταθεροποιητικού παράγοντα για να παίρνει λεφτά. Εμείς είμαστε με το διεθνές δίκαιο.

Ανδρουλάκης: Όσο παρακολουθούμε τις εξελίξεις, θα μας έρθει κολάρο η ειδική σχέση με την Τουρκία

Η ευρωπαΪκή πορεία της Τουρκίας έχει παγώσει λόγω της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου από τον Ερντογάν. Όσο παρακολουθούμε τις εξελίξεις, θα μας έρθει κολάρο η ειδική σχέση.

-Μην μπερδεύετε τα βέτο, είπε στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη, άλλο το ενταξιακό, άλλο το οικονομικό.

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναβρεί τον πατριωτικό του χαρακτήρα

«Το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τον πατριωτικό του χαρακτήρα.  Το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ααυτη την ενδοτική πολιτική πρέπει να αντισταθεί βάζοντας «κόκκνες γραμμές»» απάντησε ο Μιχάλης Κατρίνης στον Χάρη Δούκα

Κατρίνης: Ναι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το βέτο σε μια πραγματική απειλή που είναι η Τουρκία

Ο ευρωστρατός είναι κάτι κρίσιμο, θέλω να σε ρωτήσω πώς φαντάζεσαι ότι πρέπει να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, ρώτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης τον Μιχάλη Κατρίνη. «Μακάρι οι ευρωπαίοι να εννοούσαν αυτά που λένε» απάντησε εκείνος.

-Μπορεί να υλοποιηθεί σχέδιο κοινής εξωτερικής πολιτικής; επανήλθε ο κ.Ανδρουλάκης
-Αν δούμε την επιθετική πολιτική του Ερντογαν, ναι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το βέτο σε μια πραγματική απειλή που είναι η Τουρκία

Δούκας: Να έχουμε ξεκάθαρες γραμμές για τα εθνικά

Ξεκάθαρες γραμμές για τα εθνικά ζητήματα, ζήτησε ο Χάρης Δούκας, με τον Γιώργο Κουβαρά να του επισημαίνει ότι η ερώτησή του αφορούσε τα 12 μίλια.

Ο ελληνισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος, είπε στη συνέχεια ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στο Κυπριακό. Οπως είπε η πολιτική της κυβέρνησης είναι πολιτική κατευνασμού

Γιαννακοπούλου σε Ανδρουλάκη: Δεν είσαι ο μόνος υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, λέγοντάς του, ότι δεν είναι ο μόνος υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ. «Έχετε αυτοκυρηχθεί υποστηριχτής του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι δεν είμαστε; Δεν πάει άλλο με τα υπονοούμενα», του είπε

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα σχόλιο γιατί δεν κατάλαβα τι ακριβώς είπε ο κ. Ανδρουλάκης πιο πριν για την ανάγκη να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ, να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ποιους, τους υποψήφιους προέδρους του; Θεωρείτε ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι εδώ πέρα, στελέχη με τεράστια εμπειρία δεν υπερασπιζόμαστε το ΠΑΣΟΚ; Γιατί εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου έτσι. Εκτός αν έχετε αυτοανακηρυχθεί από μόνος σας για κάποιο λόγο ότι είστε ο υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι με την πορεία μας, με τους αγώνες μας δεν είμαστε. Αν είναι έτσι, βγείτε και πείτε το ευθέως ενώπιον όλων των πολιτών που μας βλέπουν αυτή τη στιγμή, γιατί νομίζω ότι δεν πάει άλλο με τα υπονοούμενα, όπως όλο αυτό το χρονικό διάστημα βάζετε» είπε η κα Γιαννακοπούλου.

Διαμαντοπούλου: Υπερασπίζομαι μόνη μου το νόμο για την Παιδεία

Γιατί δεν φέρατε στη βουλή το πλαίσιο του νόμου Διαμαντοπούλου που είχε δεσμευθεί ο κ.Μητσοτάκης ότι θα φέρει, ρώτησε η Αννα Διαμαντοπούλου τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Θέσαμε στον δημόσιο διάλογο θέματα που ήταν στη συζήτηση τότε», είπε ο κ.Ανδρουλάκης και η κυρία Διαμαντοπούλου αντέτεινε ότι έχει την αίσθηση ότι υπερασπίζεται μόνη της το νόμο της και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει φέρει μια συνολική πρόταση για την Παιδεία. «μα, πως δεν έχει φέρει; όλα αυτά είναι στο πρόγραμμά μας. Η παιδεία παρακμάζει γιατί για τη ΝΔ όλα είναι εμπόριο και στην Υγεία και στην Παιδεία».

Χάρης Δούκας: Στη λάθος κατεύθυνση τα επιδόματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τα νέα παιδιά δεν θέλουν την ξύλινη γλώσσα των κομμάτων, είναι πολύ ουσιαστικό να δούμε τους νέους, να δούμε την τενχητή νοημοσύνη, το στεγαστικό, τον τρόπο που ζουν και ερωτεύονται, είπε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Στην ερώτηση αν σωστά αναφορφώθηκε το επίδομα ανεργίας, ο κ.Δούκας απάντησε ότι τα επιδόματα της κυβέρνησης είναι στη λάθος κατεύθυνση. Χρειάζεται ριζική ανακατεύθυνση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το αναπτυξιακό μοντέλο. Η κοινωνική στέγαση είναι πρόβλημα για τους νέους. Στο εξωτερικό σε μεγάλα κτίρια υπάρχει η νόρμα το 10% να περνάει στους νέους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ρωτήθηκε αν είναι πιο κοντά στο οικονομικό μοντέλο του Ανδρέα Παπανδρέου ή του Κώστα Σημίτη, απάντησε ότι το πρότυπο της δεκαετία του ’80, επικαιροποιημένο, στην υγεία, στην παιδεία, όλα αυτά κάνουν επιτακτική την επαναφορά αυτού του προτύπου. Νοσοκομεία, γιατρούς, προσωπικό, αυτό ζητούν όπου κι αν πήγα σε όλη τη χώρα.

Γιαννακοπούλου: Δεν έχουμε συζητήσει στο ΠΑΣΟΚ ούτε το μεταναστευτικό, ούτε άλλα μείζονα θέματα

Να προσελκύσουμε νέους μετανάστες ή να ακολουθήσουμε πολιτική κλειστών συνόρων ήταν η ερώτηση προς τη Νάντια Γιαννακοπούλου. εχει έρθει, είπε, η ώρα να δούμε συνολικά το μεταναστευτικό, αλλά πάντα με τη φύλαξη των συνόρων μας και την τήρηση των διεθνών κανόνων. να δούμε στοχευμένα, συνολικά ποια είναι η στάση της Ευρώπης και να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας και τη στάση της χώρας μας.
Ο Χάρης Δούκας παρεμβαίνοντας, ρώτησε πόσες φορές συζητήθηκαν αυτά τα θέματα στο κόμμα: δεν θυμάμαι να έχει γίνει τέτοια συζήτηση στο κόμμα, όπως και για άλλα μείζονα θέματα. Να υπάρξει βαθιά κουβέντα για την αντιμετώπισή της από το κόμμα μας.

Ο κ.Δούκας στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αυτοδιοικητική εμπειρία της κυρίας Γιαννακοπούλου, που του επισήμανε ότι δεν έχει.
Η Αννα Διαμαντοπούλου, σημείωσε ότι το μεταναστευτικό είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και αφορά τις επενδύσεις στην Αφρική και συνολική πολιτική για το μεταναστευτικό.

Γερουλάνος: Ασφαλιστικό, δημογραφικό και κόκκινα δάνεια τρεις βόμβες

Στη δεύτερη ενότητα που αφορά το δημογραφικό απαντά ο Παύλος Γερουλάνος. Όπως είπε το ασφαλιστικό, το δημογραφικό και τα κόκκινα δάνεια είναι τρεις βόμβες. Η συντεταγμένη νόμιμη μετανάστευση θα μπορούσε να βοηθήσει.

Κατρίνης: Υπάρχουν δύο Ελλάδες

Υπάρχουν δύο Ελλάδες, είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, αναφερόμενος στις λίγες επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και στις πολλές που δεν έχουν.

Ειδικότερα, ο κ.Κατρίνης, είπε:
νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, ένα πρόβλημα που αφορά όλα τα νέα ζευγάρια, τους νέους ανθρώπους, τους πολίτες στη χώρα. Είναι πολύ δύσκολη εξίσωση η εύρεση, η ενοικίαση, η αγορά κατοικίας. Και μπορεί η κυβέρνηση να φέρει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δώσει ένα αδιάθετο στοκ κατοικιών. Εγώ προτείνω οργανισμό Εργατικής Κατοικίας που θα αξιοποιήσει δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου. Όμως το βασικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο δεν δίνει δάνεια όχι μόνο σε νέα ζευγάρια για να αγοράσουν σπίτι. Δεν δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις.

Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Υπάρχει η Ελλάδα που 370 επιχειρήσεις παίρνουν 17.5 δισ. με 2% επιτόκιο από το ταμείο ανάκαμψης και 399.000 επιχειρήσεις συνωστίζονται για να πάρουν ένα δάνειο με 7 και 8%, αν το πάρουν. Άκουσα για μικροπιστώσεις. Ψηφίστηκε. Δεν υλοποιείται.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν υπάρχει μια οικονομία η οποία είναι για λίγες επιχειρήσεις. Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν αξιοποιεί και τα 700 εκατομμύρια από το Airbnb που παίρνει έσοδα για να μπορέσει να κατασκευάσει κατοικίες.

Και βεβαίως όσον αφορά τη μείωση του φόρου κατοικίας για τον ΕΝΦΙΑ που η κυβέρνηση πανηγυρίζει, θέλω να πω ότι η αύξηση αντικειμενικών αξιών συμπαρέσυρε πάνω από 20 άλλους φόρους, τους οποίους πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες.

Δούκας: Να μπουν όροι και κανόνες στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Εχει δίκιο η Νάντια, απάντησε στην παρέμβαση της κυρίας Γιαννακοπούλου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Χάρης Δούκας. πρόσθεσε, δε ότι πρέπει να μπουν όροι και κανόνες γιατί είναι ζούγκλα.

Φεύγουν παιδιά από φτωχές οικογένειες για σπουδές στο εξωτερικό και εμείς θα κλείνουν τα μάτια σε ό,τι γίνεται σε όλο τον κόσμο; αντέτεινε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ.Δούκας, είπε: Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Γερουλάνος ενώ έχει κατατεθεί μία νομοθετική παρέμβαση, συζητάνε για τις επιμέρους διατυπώσεις και τα άρθρα. Θα έπρεπε αυτό να είναι μία συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ακριβώς αυτή η λειτουργία να αλλάξει και να είμαστε μαζί όταν καταθέτουμε μια τόσο σημαντική παρέμβαση για τα funds.

Να πω επίσης και για τα πανεπιστήμια γιατί έγινε μια συζήτηση. Μιλάμε σήμερα για εξαγορά ιδιωτικών σχολείων από funds και μιλάμε για εμπόριο τίτλων χωρίς αξία και αυτό είναι κάτι κατακριτέο.

Να πούμε και για τα θέματα των μπόνους διότι ανακοίνωσαν 3 δισ. το πρώτο εξάμηνο οι τράπεζες κέρδη, υπερκέρδη και 6 δισ. μέσα στη χρονιά, όταν τις έχουμε ανακεφαλοποιήσει τρεις φορές έχοντας δώσει 40 δισ. Και το μπόνους και το μέρισμα να φορολούνται από 5%, όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουμε φόρο 30-40%. Αυτό δείχνει ότι είναι άδικη η φορολογική πολιτική.

Δώσαμε μέσα στην πανδημία 50 δισ. για την υγεία και έχουμε επίταξη γιατρών και εξοντωμένο το ΕΣΥ. Αν τα είχαμε αξιοποιήσει αλλιώς, είχε γίνει ανακατανομή δηλαδή των ευρωπαϊκών πόρων η συνθήκη σήμερα θα ήταν τελείως διαφορετική.

Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται μεταρρύθμιση στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών

Είναι εξωφρενικό να αντιμετωπίζονται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τον ίδιο τρόπο, χρειάζεται μεταρρρύθμιση, είπε η Αννα Διαμαντοπούλου

Ανδρουλάκης στην θεματική ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είστε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ακούτε όπως όλοι μας τη διαπίστωση καθημερινά ότι ο κ. Μητσοτάκης παίζει μόνος του χωρίς αντιπολίτευση. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα κυριαρχεί στην επικαιρότητα η αντιπολίτευση, την οποία κάνουν οι 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τα κόκκινα δάνεια. Πώς αισθάνεστε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που το δικό σας ρόλο τον έχουν υποκαταστήσει οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;

Κατ αρχάς ευχαριστούμε την ΕΡΤ για τη φιλοξενία σε αυτό το πρωτοποριακό ντιμπέιτ, που είναι λίγο πιο ανοιχτό από τις προηγούμενες φορές. Νομίζω ότι μέχρι σήμερα με πολιτικό πολιτισμό διεξάγεται ο αγώνας μας και αυτό είναι ένα μήνυμα και για τα υπόλοιπα κόμματα. Τώρα είναι είδηση ότι 11 βγήκαν απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, οπότε θα το παίξετε ως ζήτημα. Αλλά πρέπει να πούμε και εμείς την αλήθεια. Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου πολλούς μήνες πριν τους 11. Ο άνθρωπος που τη συνέταξε είναι ο κύριος Σπυράκος, ένας άνθρωπος που είχε ασχοληθεί ο ίδιος ως γενικός γραμματέας του Υπουργείου με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και επειδή λοιπόν θέλω να δω αν είναι υποκριτές ή όχι, καταθέσαμε σήμερα ξανά τροπολογίες. Τους καλώ να πιέσουν την κυβέρνηση για να γίνουν νόμος του κράτους την Πέμπτη. Και οι τροπολογίες είναι οι εξής:

Προστασία της πρώτης κατοικίας, το ακατάσχετο της αγροτικής περιουσίας, οι κανόνες διαφάνειας, διαπραγματεύσεων μεταξύ ΦΑΠ και δανειολήπτη.

Για να μην υπάρχουν εκβιασμοί κάτω από το τραπέζι, να μπορεί ο δανειολήπτης να κάνει προσφορά πριν το δάνειό του πουληθεί από την τράπεζα. Οι 120 δόσεις για χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ που αφορούν χιλιάδες ανθρώπους και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και βέβαια το θέμα του ελβετικού φράγκου, το ελβετικό φράγκο έχει εγκλωβίσει χιλιάδες Έλληνες σε δάνεια. Εμείς έχουμε μία πρόταση ώστε να φύγουν από αυτή την ιδιότυπη ομηρία.

Γερουλάνος: Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ άδικο γιατί ουσιαστικά φορολογούμε το επάγγελμα και όχι το εισόδημα

«Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ άδικο γιατί ουσιαστικά φορολογούμε το επάγγελμα και όχι εισόδημα. Φορολογούμε τον άνθρωπο ανάλογα με αυτό που κάνει και όχι ανάλογα με αυτό που βγάζει. Συμβαίνει διότι το κράτος έχει αποτύχει ξανά και ξανά να θέσει σωστούς ελέγχους και να διασταυρώσει τα στοιχεία τα οποία πλέον υπάρχουν στο διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Ανδρουλάκης: Το πρόγραμμά μας είναι η προμετωπίδα μας

Πινγκ πονγκ ανάμεσα στον Παύλο Γερουλάνο και τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Νίκο ξέρεις ότι φέρνω προτάσεις. Το θέμα είναι έχουμε κληθεί να φέρνουμε προτάσεις;»
Στη συνέχεια η κυρία Διαμαντοπούλου απευθύνθηκε στον Παύλο Γερουλάνο, αναφερόμενη στις μικρές επιχειρήσεις και τι πρέπει να γίνει. Πάντως, έχασε το χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί.
Είναι σημαντικό αν αρθούν τα κριτήρια που εμποδίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον τραπεζικό δανεισμό, είπε ο κ.Γερουλάνος. Η κυρία Διαμαντοπούλου επιχείρησε να επανέλθει, αλλά οι συντονιστές της θύμισαν ότι δεν είχε πια το δικαίωμα, βάσει των όρων που έχουν συμφωνηθεί.

-Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει αυστηρή αντιπολίτευση είπε στην πρώτη παρέμβασή της η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η πρώτη διακοπή από τον Ανδρουλάκη στον Γερουλάνο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διέκοψε την απάντηση του Παύλου Γερουλάνου για το δανειολόγιο και τα κόκκινα δάνεια, λέγοντάς του ότι αυτά που προτείνει είναι ήδη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα, ο κ.Ανδρουλάκης είχε πει ότι είναι τζούσι ότι 11 βουλευτές βγήκαν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους κάλεσε να ψηφίσουν τροπολογίες που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Οι όροι του debate

Με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί για την τηλεμαχία ξεκίνησε η διαδικασία. Ξεκίνα με την ενότητα Οικονομία και ανάπτυξη.

Στο κεντρικό στούντιο της ΕΡΤ οι υποψήφιοι

Τις θέσεις τους στο κεντρικό στούντιο της ΕΡΤ έχουν πάρει ήδη οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι, όπως και οι δύο δημοσιογράφοι που θα υποβάλουν τις ερωτήσεις, οι Γιώργος Κουβαράς και Απόστολος Μαγγηριάδης

Στο παρά 5′ του debate

Ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη του debate στην είσοδο του ραδιομεγάρου, δημοσιογράφοι άλλων μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν τις τελευταίες πληροφορίες

Η ΕΡΤ για το debate

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ