Κώστας Οικονομίδης: Όλοι στην Αυστραλία αγαπάμε την Κω. Διδάσκουμε στα παιδιά μας την παράδοση

1
33
Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv μίλησε ο Κώστας Οικονομίδης πρώην πρόεδρος ομοσπονδίας παγκωακών συλλόγων Αυστραλίας.
Η συνέντευξη ξεκίνησε λέγοντας για το μεγάλο ταξίδι το 1959 στην Αυστραλία σε ηλικία 15 ετών όπου και άρχισε τις σπουδές του στα νυχτερινά σχολεία.
Αργότερα άρχισε να κάνει διάφορες δουλειές παίρνοντας περίπου 50 λίρες την εβδομάδα. Το 1963 αγόρασε το πρώτο σπίτι σε ηλικία 18 ετών και σε ηλικία 23 ετών αγόρασε και την επιχείρηση που την διατήρησε για 45 χρόνια.
Ήταν πρόεδρος σε ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου στην Olympic αγοράζοντας στη συνέχεια και το γήπεδο και όλα τα ελληνόπουλα είχαν το δικό τους χώρο να αθλούνται και να έρχονται σε επαφή μιλώντας τα ελληνική γλώσσα.
Το 1991 ξεκίνησε τον Παγκωακό Σύλλογο και άρχισαν οι συγκεντρώσεις τοπικά και σε όλη την Αυστραλία.
Το 1997 ο τότε Δήμαρχος Κώστας Καϊσερλης τον επισκέφτηκε και του πρότεινε να γίνει ένα Παγκόσμιο Παγκωακό συνέδριο στην Κω όπου και πραγματοποιήθηκε το 2000 πάνω 600 άτομα από όλο τον κόσμο.
Όπως μας είπε στην συνέχεια στην Αυστραλία κατοικούν αρκετοί Κωοι από το Παλιό Πυλί.
Οι ελληνοαυστραλοί έφτασαν μέχρι σήμερα τα έξι εκατομμύρια και είναι στην 4η γενιά ενώ στην Αμερική είναι στην 5η γενιά.
Στην Αυστραλία η δεύτερη γλώσσα θα είναι η Ελληνική στα σχολεία μετά από πολύ αγώνα ώστε να μην ξεχάσουν τα ελληνικά τα παιδιά.
Παράλληλα στα παιδιά όπως αναφέρθηκε τους διδάσκουμε την παράδοση μας από την γενέτειρα των Προ Παππούδων τους.
Λυπάται για τα όσα ακούει για όλα αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της Κω. Ο Ελληνισμός θέλει να προσφέρει στην Κω αλλά όταν αυτό συνέβη με ένα μηχάνημα αξίας 250.000 δραχμές το 1997 το νοσοκομείο Κω δεν μπορούσε να το λειτουργήσει διότι δεν υπήρχε ο εξειδικευμένος υπάλληλος να το λειτουργήσει με αποτέλεσμα να καταλήξει σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Κάθε χρόνο έρχεται στην Κω και σχολιάζει ότι το νησί πρέπει να αλλάξει η καθημερινότητα στην τουριστική κίνηση διότι πολλοί είναι εκείνοι που τους εκμεταλλεύονται και αναφέρθηκε και σε ένα γεγονός που συνέβη στον ίδιο όταν πήγε να ένα καφέ με παρέα και όταν πήγε να πληρώσει άλλα έγραφε η απόδειξη και άλλα ζήτησε ο σερβιτόρος και η διαφορά ήταν περίπου στα 2 ευρώ παραπάνω.
Συγκινημένος και ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στην Άννα Καραμπεσίνη για την γνωριμία με τον Δημήτρη Βοναπάρτη και άλλες στιγμές που έζησε και θυμήθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ