Π. Κουνάκης για συμβασιούχους στα ΚΥΤ: Πολιτικός σαδισμός ή έλλειψη ενσυναίσθησης;

0
2566

Δελτίο τύπου για συμβασιούχους στα ΚΥΤ

Πολιτικός σαδισμός ή έλλειψη ενσυναίσθησης;

 

Είναι πλέον η μόνιμη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ταλαιπωρεί τους πιο ευάλωτους Έλληνες.

Δεκαεννέα εργαζόμενοι του κοινωφελούς προγράμματος 14/2022 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου από την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Λέρου επικοινώνησαν μαζί μου για την σύμβασή τους, η οποία πρόκειται να λήξει άμεσα, αλλά ακόμα δεν έχει ανανεωθεί, και ούτε έχουν κάποια σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους για το τι μέλει γενέσθαι, με αποτέλεσμα να είναι μετέωροι και γεμάτοι ανασφάλειες ως προς το εργασιακό μέλλον τους.

Πιο συγκεκριμένα μου ανέφεραν ότι: «Από τις 25 Ιουλίου 2024 έχει υποβληθεί στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και στο συναρμόδιο Υπουργείο Εργασίας σχετικό αίτημα ανανέωσης των συμβάσεών μας, υπογεγραμμένο από τους ΚΟΧ είκοσι τριών (23) δομών από όλη την Ελλάδα με αριθμό πρωτοκόλλου 201568, το οποίο έως και σήμερα δεν έχει απαντηθεί».

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι άκρως απαραίτητοι, εφόσον με την εργασιακή εμπειρία που έχουν ήδη αποκτήσει, μπορούν να διαχειριστούν εύκολα τα αναδυόμενα ζητήματα και πάντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο‧ πόσο μάλλον τώρα που δεχόμαστε συνεχείς και έντονες μεταναστευτικές πιέσεις.

Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς γιατί το Υπουργείο δεν προβαίνει άμεσα στην ανανέωση της σύμβασής τους, από τη στιγμή που η εργασία αυτών των ανθρώπων είναι τόσο πολύτιμη και απαραίτητη!

Εύλογα, επομένως, μπορούμε να καταλήξουμε κι εμείς στο συμπέρασμα, ότι τα βουλευτικά γραφεία και οι αντίστοιχοι υπουργοί χρησιμοποιούν τον κάθε συμβασιούχο στην Ελλάδα ως μαριονέτα προκειμένου να φτιάξουν τον κομματικό τους στρατό, λειτουργώντας κάπως εκβιαστικά θα λέγαμε, αφού, πρώτα απαιτούν, φυσικά, να λάβουν τα πολυπόθητα  ρουσφέτια, και ίσως (!) στη συνέχεια να πράξουν τα δέοντα. Αν υπολογίσουμε δε, και τον πολύ χαμηλό μισθό με τον οποίο αμείβονται οι συμβασιούχοι και ακόμα περισσότερο τις πάμπολλες περιπτώσεις που μένουν απλήρωτοι για τεράστια χρονικά διαστήματα, είναι μάλλον πιθανότερο να καταλήξουμε στο ότι πλέον οι απανταχού συμβασιούχοι διατελούν υπό καθεστώς ομηρίας!

Πώς ονομάζεται τελικά αυτή η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Πολιτικός σαδισμός; Ή έλλειψη ενσυναίσθησης;

Ιδού η απορία…

Κουνάκης Παναγιώτης

Πασοκ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ