Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 54χρονος που κολυμπούσε από Μασούρι Καλύμνου με προορισμό την Τέλενδο

0
6910

Τις μεσημβρινές ώρες χθες Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έναν αγνοούμενο 54χρονο αλλοδαπό κολυμβητή (Αυστραλός υπήκοος), ο οποίος είχε μεταβεί τις πρωινές ώρες χθες για διενέργεια κολύμβησης στην περιοχή Μασούρι ν. Καλύμνου με προορισμό τη νήσο Τέλενδο και έκτοτε αγνοούταν.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την ξηρά και από ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο εντόπισε και ανέσυρε τον 54χρονο, χωρίς τις αισθήσεις του, νότια της Τελένδου.

Με τον κατάπλου του ΠΛΣ στο λιμάνι της Καλύμνου, ο 54χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλύμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ