Κινητοποιήθηκε η τοπική κοινότητα και θα δοθεί άμεσα λύση στο θέμα στέγασης του εκπαιδευτικού στη Νότια Ρόδο

0
5666

Για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε σχολεία κάθε χρόνο, την περίοδο των διορισμών και μεταθέσεων, σε σχέση με την εύρεση στέγης ειδικά στις νησιωτικές περιοχές, μίλησε χθες στον RealVoice 99.5, στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Κουλούμπρη το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου, Γιώργος Γκουτζιαμάνης, όπου μεταξύ άλλων επισήμανε, ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο.

Κινητοποιήθηκε η τοπική κοινότητα και θα δοθεί άμεσα λύση στο θέμα στέγασης του εκπαιδευτικού στη Νότια Ρόδο
«Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο και εφέτος. Καμία λύση δεν έχει δοθεί, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται και υπηρετούν στα νησιά μας, να μπορούν να βρίσκουν σπίτια για να διαμένουν, με ενοίκιο τέτοιο που να αντέχουν στα οικονομικά τους δεδομένα. Έχουμε καλέσει την πολιτεία πάρα πολλές φορές τα τελευταία 15 – 20 χρόνια για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μπορέσει να στηρίξει με έργα και όχι με λόγια και υποσχέσεις τους συναδέλφους μας αυτούς. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε δυστυχώς κάτι τέτοιο» δήλωσε στον RealVoice ο κ. Γκουτζιαμάνης.

O κ. Γκουτζιαμάνης έκανε γνωστό ότι «Κινητοποιήθηκε η τοπική κοινότητα Γενναδίου και θα δοθεί άμεσα λύση στο θέμα στέγασης του εκπαιδευτικού στη Νότια Ρόδο».

Το στεγαστικό ζήτημα οξύνεται όλο και περισσότερο, έχοντας πάρει πια εκρηκτικές διαστάσεις.
Δυστυχώς, η στέγη, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε πολίτη έχει γίνει δυσεπίλυτο πρόβλημα, σχεδόν πια σε ολόκληρη τη χώρα για όποιον/α αναζητεί στέγαση.

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η ραγδαία εξάπλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχουν απογειώσει τις τιμές, με αποτέλεσμα να γίνεται πραγματική βάσανος η εξεύρεση κατοικίας για τους εκπαιδευτικούς.

Το αποτέλεσμα είναι να φτάνουν σε σημείο τις πρώτες μέρες «να διανυκτερεύουν οι εκπαιδευτικοί, ακόμη και στα αυτοκίνητα και στις παραλίες».
Η πολιτεία φέρει σοβαρές ευθύνες γιατί, χωρίς να θεσπίσει ένα πλέγμα κανόνων λειτουργίας και με παντελή έλλειψη στεγαστικής πολιτικής, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες εργαζόμενους/ες, οικογένειες, νέες και νέους ανθρώπους.

Πηγή: Real Voice

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ