Βασίλης Γεωργούλης: Γίναμε υπηρέτες στον τόπο μας. Δεν παράγουμε αλλά προσφέρουμε. Και τώρα τι;

13
8244

Σαν άνθρωποι αλλά και σαν Έλληνες είμαστε ένας λαός της υπερβολής και των άκρων. “ΠΑΝ ΜΈΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ” έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες αλλά ακριβώς ΟΙ ΑΡΧΑΊΟΙ!!!! Σε ένα νησί όπως η Κέρκυρα, η ,Κως, η Ρόδος πλούσια σε φυσικό πλούτο και υλικά, πέσαμε με τα μούτρα στον τουρισμό. Εγκαταλείψαμε τα χωράφια μας, γιατί μας κουράζουν, τα εργοστάσια, γιατί μας κουράζουν, και βαλθηκαμε να γίνουμε υπάλληλοι τουριστικών επιχειρήσεων, έμποροι, καταστηματαρχες, ξενοδόχοι ακόμα και με μία “τρύπα ‘ σαν δωμάτιο προς ενοικίαση. Βάλαμε ξένες εταιρίες στο κεφάλι μας να φέρνουν κόσμο, με το αζημίωτο φυσικά, για να δουλεύουμε 6 με 8 μήνες το χρόνο και μετά να καθόμαστε να εισπραττουμε επιδόματα. Δεν σκεφτήκαμε τις ανοχές και αντοχές κάθε νησιού, τις επιπτώσεις από την υπερκαταναλωση και την υπερκινηση στα μέρη μας αλλά ούτε και φυσικά το αποτέλεσμα όταν υπάρξει κορεσμός τι θα γίνει. Γίναμε υπηρέτες στον τόπο μας. Δεν παράγουμε αλλά προσφέρουμε. Και τώρα τι; τώρα διαμαρτυρομαστε γιατί απλά δεν έχουμε τη διάθεση να αλλάξουμε την κατάσταση. Άμεση συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας με τις τουριστικές επιχειρήσεις πλαφόν εγκαταστάσεων τουριστικών, οχημάτων που αφορούν τον τουρισμό αλλά και κίνητρα σε νέες και νέους να ασχοληθούν με τον φυσικό πλούτο και τη μεταποίηση σε κάθε περιοχή. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρουμε αν φέτος το χειμώνα βάλουμε το κεφάλι κάτω όλες και όλοι μαζί και δούμε το συμφέρον της κάθε περιοχής αλλά και της τσέπης μας.

Ευχαριστω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλλά και αλλά.Να διώξουμε τους τουρίστες να βάλουμε ντομάτες.Οπως παλιά που ήταν λέει πλούσια η Κως αλλά οι κάτοικοι έφευγαν σε Αυστραλίας,Γερμανιες και Αμερικής.Ηταν περήφανοι τότε.Τι διαβάζουμε Θεέ μου από τους ειδικούς ,κομματάρχες.

    • Μαρή κόρη μου κι εδώ;;;Τι ξερολας είσαι εσύ τέλος πάντων;;;δούλευς καθόλου ή σκότωνς την ώρα σου σπάζοντας τ αυγά των ανθρώπων;;;για τς μίζες δεν το συζητώ το παραδακι πέφτει ανά σχόλιο.Ποσα κονομας κόρη μου;;;πόσα σου δίνει το κόμμα;;πόσα Μαρή για πες.

      • Εσυ εδώ είσαι συνέχεια να παρακολουθείς;Πληρώνεσαι Γιαυτο;Τι να πάρει ρε βλήμα να πισει εσένα και τους ομοίους σου ότι είναι άξιος ο ζΒελοπουλος και η γιαγιά Γαλάτω που στείλατε στην Ευρωβουλή.Αυτο το ξέρουμε όλοι.Θελετε και κριτική με τέτοια μυαλά.

        • Πάω στοίχημα πάντως ότι η γιαγιά γαλατω τα ελληνικά τα γράφει καλύτερα από σένα βόδι.

    • Μάλλον δεν διάβασες σωστά. Ο άνθρωπος γράφει «πέσαμε με τα μούτρα στον τουρισμό». ΔΕΝ λέει να διώξουμε τους τουρίστες. Δυστυχώς, χάσαμε το μέτρο και «Γίναμε υπηρέτες στον τόπο μας».

      • μην της δίνεις σημασία.Ανθρωπος αγράμματος ξύλο απελεκητο.Αυροι είναι οι ψηφοφόροι του κουλη

        • Ποιος είσαι εσυ και ποιος είναι ο κούλης;Φίλος σου;Τι έχεις κάνει στη ζωή ΔΟΥ που κρίνεις άλλους έτσι;Ανθρωπάκι.

  2. βγάλτε το ..άχτι σας με ότι ……θελετε.Ο κοσμος παει μπροστα παντα γινοταν αυτο.οκοσμος αλλαζει…μιζεριαστε εσεις.

  3. Πέστα Βασίλη. Μόλις ακούνε για παραγωγή οι σφογγοκολάριοι των ξένων βγάζουνε φλύκταινες..

  4. Ο κύριος με τη ασχοληται;Εργάτης γης είναι;Τι παράγει στο νησί;Οικονομολόγος είναι και μας λέει ότι πρην 40 χρόνια είμασταν καλύτερα ,οικονομικά πιο ανεξάρτητοι,πιο ελεύθεροι μήπως;Άσχετο αλλά οικονομική άνεση και ελευθερία πάνε πακέτο.Έτσι δεν είναι;Το να γράφει ο καθένας μια έκθεση ιδεών και από κάτω να διαφωνούν η να σύμφωνο πουν κσποιοι τι νόημα έχει;Πρακτικά με στοιχεία τα υπέρ και τα κατά μιας γνώμης.Απο πατριώτες,θρήσκους,καλούς ανθρώπους,δημοκράτες,ξερόλες και λόγια,λόγια,λόγια έχουμε χορτάσει.Κατι άσχετο.Ανθρωπος που έχει ψηφίσει Βελόπουλο και Μαλιστα επειδή δεν ήξερε έβαλε Σταύρο στον πρώτο και τελευταίο του ψηφοδελτίου του βγάζοντας τους Ευρωβουλευτές,δεν δικού το πολιτικό λόγο.Ας μας πει γιατί διέγραψε τον βουλευτή επικράτειας πρώτα.

    • χαχαχα να προσπαθεί κάποιος να σε διαβάσει και να….υποθετει τι γράφεις αξία ανεκτίμητη.Βγηκαν τα βόδια απ’ το παχνι το λόγο να ζητήσουν.

    • πόση ώρα σου πήρε να γράψεις όλο αυτό το σχόλιο κακομοιρη-α που δεν είσαι κι αργοσχολος-η.Η ταρίφα πόσο πάει;;;με τα σχόλια πληρώνεσαι ή με την ώρα;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ