Συγκινητική εκδήλωση του Επαρχείου Καλύμνου “Μνήμες Σφουγγαράδων” με ιστορικές αναδρομές και βιωματικές αφηγήσεις δυτών

0
4586

Μία υπέροχη, συγκινητική εκδήλωση, εμπνευσμένη από το έπος των σφουγγαράδων της Καλύμνου, παρακολούθησαν όλοι οι παρ’ ευρεθέντες που γέμισαν την περασμένη Κυριακή 4 Αυγούστου 2024, το βράδυ, τις εξέδρες στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Καλύμνου.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Επαρχείου Καλύμνου που φέτος έχει τον τίτλο:  “Μισεμός” Πολιτιστικό καλοκαίρι 2024 και πριν την μεγάλη εκδήλωση της αναπαράστασης του ” Ποκινήματος των Σφουγγαράδων” την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ” ΜΝΗΜΕΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΩΝ” με ιστορικές αναδρομές και βιωματικές αφηγήσεις δυτών εν ζωή εκείνης της περιόδου. Επίσης συμμετείχαν χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου και το μουσικό σχήμα “Τα Καλλιδωνάκια”.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση από την τριλογία που περιλαμβάνει το Πολιτιστικό πρόγραμμα του Επαρχείου Καλύμνου αφιερωμένη στους σφουγγαράδες: 1.Το Ποκίνημα,2. Σφουγγαράδικες αναδρομές και 3. Αλίευση των σφουγγαριών με σκανδαλόπετρα

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών εκτός από την ψυχαγωγία, η καθιέρωση της πολιτιστικής ταυτότητας και η μεταφορά των παραδόσεων και της κουλτούρας της Καλύμνου. στις νεότερες γενιές.

Γενικός συντονιστής της εκδήλωσης ” ΜΝΗΜΕΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΩΝ” ο Γιάννης Νομικάριος. Κεντρικός ομιλητής ο Γιάννης Χειλάς. Σφουγγαράδικες ιστορίες από 5 εν ζωή σφουγγαράδες. Νησιώτικοι χοροί από τα χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων, μουσική από “Τα Καλλιδωνάκια”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη εισαγωγή από το Γενικό Συντονιστή της εκδήλωσης Γιάννη Νομικάριο και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Ιωάννη Μαστροκούκο και τον έπαρχο Μανώλη Μουσελλή

Πηγη: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ