Στον Ασώματο Ασφενδιού για την 1η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος | Ειδική ευχή στην Ειρήνη Χατζημιχαήλ να διακονεί και να εισέρχεται στο Ιερό Βήμα

0
8569


Με ευλάβεια και κατάνυξη εψάλη απόψε η πρώτη παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο,  Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024, στον Ιερό Ναό του Ασωμάτου στο Ασφενδιού.

Όπως κάθε χρόνο στην πρώτη Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο με τον π. Σακελλάριο, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ

Πολλοί πιστοί μεταξύ των οποίων και αρκετοί απόδημοι  προσήλθαν για να τιμήσουν την Παναγία.

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μία περίοδος του Εκκλησιαστικού έτους, κατά την οποία οι πιστοί στρέφονται  με βαθιά κατάνυξη προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Κατά τη διάρκεια της παράκλησης ο Σεβασμιώτατος διάβασε την ειδική ευχή στην ευλαβή ψάλτρια του Ασωμάτου, Ειρήνη Χατζημιχάλη -η οποία μαζί με την αδελφή της Μαρία έχουν σημαντική προσφορά όλα αυτά τα χρόνια σε ότι χρειαστεί ο ιερός ναός και η ενορία του Ασωμάτου- να διακονεί πλέον και από του Ιερού Βήματος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε μια πολύ συγκινητική προσωπική αναφορά στην σύνδεσή του με την Παναγία της Σπηλιανή, τον μακαριστό ηγούμενο Νεκτάριο τον Νισύριο που έκτισε τον Άγιο Γεώργιο Βασσών Καρπάθου και τη ζωντανή απάντηση της Παναγίας στις παρακλήσεις που Της απευθύνουμε με πίστη, αγάπη και ελπίδα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ