Βελγίδα βαφτίστηκε ορθόδοξη χριστιανή στον άγιο Παντελεήμονα Καλύμνου και το όνομα αυτής Αναστασία

0
6924

Με το φακό του Kalymnos News βρεθήκαμε σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στον Άγιο Παντελεήμονα, έναν αγαπημένο προορισμό των απανταχού Καλυμνίων και όχι μόνο, προκειμένου να καλύψουμε ένα όμορφο και συγκινητικό γεγονός, τη βάπτιση μιας ενήλικης γυναίκας από το Βέλγιο.

Το Μυστήριο της Βάπτισης

Το μυστήριο τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος με τον π. Κωνσταντίνο Σμαλιό

Όπως μας εξήγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος πρόκειται για το μυστήριο της βάπτισης μιας κυρίας από το Βέλγιο, η οποία είναι παντρεμένη για 30 χρόνια με Καλύμνιο και είχε την επιθυμία να βαπτιστεί ορθόδοξη χριστιανή. Κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας την εμπόδιζαν τόσα χρόνια και τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει την επιθυμία της.

Η βάπτιση έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου έχει δημιουργηθεί ειδικό βαπτιστήριο για ενήλικες.

Οι νονοί

Αναδόχοι στο μυστήριο ο Παντελής Γιωργαντής και η Μαρία Καλλιδώνη κάτοικος Βελγίου. Όπως μας λέει ο νονός Παντελής Γεωργαντής, η κυρία που θα βαπτιστεί είναι σύζυγος του πρώτου του ξαδέλφου και είχε από παλιά την επιθυμία να βαπτιστεί χριστιανή ορθόδοξη. Ο Παντελής εξέφρασε τη χαρά του που μπορεί να βοηθήσει στην εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας.

Η νέα Ορθόδοξη Χριστιανή και ο Καλύμνιος σύζυγος της

Η κυρία που βαφτίστηκε είναι από το Βέλγιο, ήταν καθολική και το όνομα της Νάταλι, παντρεμένη με τον Καλυμνιακής καταγωγής Μιχάλη Γαλουζή που γεννήθηκε στη Γαλλία και ζει στο Βέλγιο εδώ και 54 χρόνια. Συγκινημένοι και οι 2 μίλησαν στο φακό του Kalymnos News και ο Μιχάλης εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την απόφαση της συζύγου του

Συγκινητικές στιγμές από το μυστήριο της βάπτισης. Και το όνομα αυτής Αναστασία

Η βάπτιση της Αναστασίας ήταν ένα ιδιαίτερα συγκινητικό γεγονός τόσο για την ίδια όσο και για όλους τους παρευρισκόμενους. Εξελίχθηκαν όμορφες και συγκινητικές στιγμές

Η βάπτιση αυτή, της Αναστασίας στον Άγιο Παντελεήμονα ήταν ένα σημαντικό και συγκινητικό γεγονός που ανέδειξε την πνευματική και πολιτιστική σύνδεση μεταξύ της Καλύμνου και της Βελγικής κοινότητας των Καλυμνίων. Με την υποστήριξη της τοπικής εκκλησίας και των αγαπημένων της ανθρώπων, η Αναστασία κατάφερε να πραγματοποιήσει την επιθυμία της και να ενταχθεί στην ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Βελγίδα βαπτίστηκε ορθόδοξη Χριστιανή στον άγιο Παντελεήμονα Καλύμνου και το όνομα αυτής Αναστασία.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ