Χρήστος Σιδέρης: Ο Γ. Πασσανικολάκης έπαθε ανακοπή την ώρα που ήταν στον καρδιολόγο, αμέσως έφτασαν όχι ένας αλλά τρεις απινιδωτές όμως ήταν αδύνατο να επανέλθει…

29
29013

Στην εκπομπή “ΜΑΖΙ στο KosTv» μίλησε o Χρήστος Σιδέρης Εκπαιδευτής Α βοηθειών και χρήσης απινιδωτή ΕΕΣ (Ελληνικού Ερυθρού σταυρου). Αναφέρθηκε στο θλιβερό περιστατικό με τον θάνατο του Γ. Πασσανικολάκη τονίζοντας ότι έμαθε πως έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, καθώς ο Γιώργος Πασσανικολάκη έπαθε ανακοπή την ώρα που ήταν στον καρδιολόγο, αμέσως έφτασαν όχι ένας αλλά τρεις απινιδωτές όμως ήταν αδύνατο να επανέλθει…

 

» Στην Κω υπάρχουν 100 απινιδωτές σε ιδωτικούς και δημόσιους χώρους. Τα ιδιωτικά ιατρεία πρέπει να έχουν απινιδωτή άλλα είναι θέμα κόστους. Η τιμή για έναν απινιδωτή είναι από 800 έως 1500ευρώ.»

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσο κοστολογείται μία ανθρώπινη ζωή??? 8 ημερήσιες επισκέψεις…800€ ! Πληρώστε και αποκτηστε το μηχάνημα! Σώστε τον κόσμο που σας εμπιστεύεται!!!!

  2. Λες να μην μιλάς τέτοιες ώρες που η οικογένεια πενθεί τον άνθρωπό της,οι φίλοι τον φίλο τους, οι γνωστοί τον γνωστό τους,η Κως το παιδί της .
    Όμως δείξτε λίγο έλεος:
    Εφτασαν αμέσως 3 απινιδωτές…Ένας (1 ) απινιδωτής εκεί από την αρχή!Δεν γινόταν αυτό?Τι σημαίνει «αμέσως»?
    Έγινε η απώλεια συνήθεια μας…
    Αν δεν αλλάξουμε ρότα, να βάλουμε ψηλά την ανθρώπινη ζωή πρωτίστως,τότε δεν αξίζουμε την επωνυμία άνθρωπος ,το επίθετο ανθρώπινος,το επίρρημα ανθρώπινα…
    Συλλυπητήρια σε όλους μας.

    • Αμέσως τι σημαίνει ?? Μόνο αν υπήρχε ,μέσα στο ιατρείο απινιδωτης μπορεί κ να σώζονταν .Δεν μου λέει απόλυτος τίποτα που πήγαν εκεί μετά από κάποια λεπτά ,που ο Γιώργος ξεψυχούσε ,γιατί δεν γινόταν να περιμένει ,τον ειχε ανάγκη τον απιδινωτη εκείνη την στιγμή που έπαθε το έμφραγμα ,μετά ήταν αργά .

      • Το ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ έμφραγμα και ανακοπές σε απασχολεί καθόλου? Η μήπως επειδή τα κανες και την πάτησες κι εσύ θες να έχετε όλοι από έναν απινιδωτή στην πλάτη?

        • Αυτό που λες εσύ, το λέω εγώ ,εδώ κ πολύ καιρό ,κ όχι δεν το έκανα ,το λέω για αυτούς που το έκαναν ,αλλά ελπίζω να μην τους πειράξει όλους .Κ επειδή μπορεί να δούμε κ άλλα τέτοια πρέπει κ επιβάλεται να υπάρχουν πολλοί σπιδινωτες .

  3. Είμαι συνεργείο αυτοκινήτων και πάω σε φιλαράκια να μου δανείσουν εργαλεία να φτιάξω τα αυτοκίνητα των πελατών μου.
    Ίσως κάποιοι το θεωρούν είδος πολυτελείας το εργαλειάκι αυτό της πλάκας!!!
    Τόσοι χορηγοί που έδωσαν στα σχολεία απινιδωτες, δεν μπορούσαν να δώσουν και στους λίγους επιστήμονες, που δεν το διαθέτουν, που έχουν ιατρεία στην Κω?
    ΝΤΡΟΠΗ στους… χορηγούς!!!

    • μήπως θα πρεπε να πεις ντροπή στους γιατρούς που θα πρεπε το ιατρείο τους να ναι καταρτισμένο πλήρως;;Βγάζουν πάνω από 400 ευρώ ημερησίως να τους βρούμε και χορηγούς για απινιδωτεςς;;;μήπως να τους πάρουμε και στηθοσκοπια,επειδή κάποιοι δεν διαθέτουν;;;Ασχετως αν κάποιοι απ’ αυτούς προτιμούν να τα επενδύσουν σε αμαξια και χλιδη.Για συνερθετε μερικοί.

      • 400 μονο καντο 1000 την ημερα μαυρα και εχουν ολα τα αρχαια μηχανηματα και ζητανε 100ε επισκεψη

  4. συνήθως σωζόταν κάποιος όταν υποστεί καρδιακό επεισόδιο, πλέον όμως σήμερα αυτό είναι αδύνατον, για ευνόητου;ς λόγους people

  5. Ο Γιωργος ήταν στο 25% ? Μήπως το ποσοστό ανέβηκε τελευταία όπως γράφουν οι αγγλικές και οι ολλανδικές εφημερίδες? Το IN.GR μόλιες το ανέβασε έπεσε τηλέφωνο από την κυβέρνηση και το κατέβασε αμέσως ΓΙΑΤΙ?

  6. καρδιολογοι χωρις απινιδωτη
    σαν να λεμε υδραυλικος χωρις καβουρα, ηλεκτρολογος χωρις πενσα, χτιστης χωρις μυστρι,και ιεροδουλη χωρις προφυλακτικα…λιγη ντροπη αδερφια

  7. Μεσαίωνας είμαστε σε όλα και στο νοσοκομείο και στα ιδιωτικά ιατρεία.Προσφατα ταξίδεψα σε πόλη βόρειας Ελλάδας που με είδε γιατρός συνάδελφος πολλών εδώ στη Κω.Στο ιατρείο του όταν μπήκα νόμισα ότι μπήκα στο Ωνάσειο,και δεν μιλάμε για καμμία μεγάλη πόλη.Με ξεσκονισε
    1 1/2 ώρα και μου πήρε εξήντα ευρώ.Και μου εκάνε εξετάσεις που αν τις πλήρωνα εδώ(κανένας συνάδελφος του δεν έχει τέτοια μηχανήματα)θα πλήρωνα πάνω από 200.Θα έλεγα κι άλλα αλλά άστο καλύτερα.Σωτηρια δεν υπάρχει.Δεν νοσεί μόνο το νησί και το νοσοκομείο αλλά και η ιδιωτική υγεία.

  8. τόσα λεφτά παίρνουν οι ιδιώτες γιατροί και αφορολόγητα τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να διαθέσουν 800 ευρώ για 1 απηνιδωτη.να τους υποχρεωσουν

  9. Καλά θα μας τρελάνει ο τύπος. Όταν αρκετοί γιατροί ιδιώτες έχουν βίλες με πισίνες δυο και τρία αυτοκίνητα, μαζεύουν χιλιάδες ευρώ αδήλωτα, κάθε μήνα είναι σε ταξίδι, μας λέει πως τα 800 ευρώ είναι μεγάλο κόστος….
    8 επισκέψεις είναι..

  10. Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς Ροδίτης σε παραλία του νησιού

    Νεκρός ανασύρθηκε από παραλία της Ρόδου ένας 68χρονος ημεδαπός το μεσημέρι της Τετάρτης.

    Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου στην παραλία «Έλλη».

    Ο 68χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

  11. Ας βάλει το κράτος σαν προϋπόθεση, μέσα στα άλλα που πρέπει να έχει ένα ιδιωτικό ιατρείο και την ύπαρξη απινιδωτή

  12. Εγώ βλέπω ότι και μέσα στο ιατρείο να το πάθεις και με τον γιατρο απο πάνω σου και δεκατρείς απινιδωτές δύσκολα τη γλυτώνεις πια. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

  13. Όλοι γιατροί, δικηγόροι, τροχονόμοι, πολιτικοί εδώ μέσα είναι;Σκαστε επιτέλους, γράφει ο καθένας την βλακεία του.Εχετε άποψη για οτιδήποτε.Η ημιμαθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.Σεβαστειτε ξερολες, απόφοιτοι του Αζιλο…. Έλεος…..

  14. Αν ……………..με το ίδιο τρόπο… Μετά μην γράφεις περί ταχύτητας νοσοκομείου, αμεσότητα… ΜΠΑΓΛΑΜΆ . Εσύ και οι άχρηστοι καλό πληρωμένοι φυτευτεί ΓΛΑΣΤΡΕΣ διοικητες, διευθυντές, και ο πρωθυπουργός..με τον καταστροφέα της ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗ….(Γιάννη μην τυχόν κόψεις λέξη από όσα δεν θα ξαναδιαβάσω το site σου ..
    Συλληπητηρια στον άνθρωπο που έφυγε αδικα μόλις στα 53

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ