Σε περίπτωση που ο SSM αποφασίσει τη μη πληρωμή των Cocos το Δημόσιο θα αποκτήσει το 61,3% της τράπεζας – Η Κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στη λειτουργία της τράπεζας και δεν θα αλλάξει τη διοίκηση – Απόφαση για ιδιωτικοποίηση της Πειραιώς μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αν είναι δυαντόν μέσα στο 2021
Κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την Τράπεζα Πειραιώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο επικεφαλής οικονομικός Σύμβουλος Άλεξ Πατέλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι θα περιμένουν ως τις 12 Νοεμβρίου ημέρα που ο SSM θα λάβει την απόφαση σχετικά με την πληρωμή ή μη των τόκων ύψους 165 εκατ. ευρώ των Cocos. Στο ενδεχόμενο που η απόφαση είναι αρνητική για την πληρωμή, τότε το Δημόσιο δια του ΤΧΣ θα αποκτήσει το 61,3% των μετοχών της Πειραιώς από 26,4% που ελέγχει σήμερα.
Σε αυτό το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει στη λειτουργία της τράπεζας και δεν σχεδιάζει ούτε καν τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης. Η διοίκηση θα παραμείνει ίδια καθώς δεν προκύπτει ζήτημα κρατικής βοήθειας αφού το δημόσιο παίρνει μετοχές.
Η Κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα να μην δημιουργηθούν κανενός είδους αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα. Η κυβερνητική απόφαση σε αυτό το ενδεχόμενο είναι να ιδιωτικοποιηθεί και πάλι η Τράπεζα Πειραιώς το ταχύτερο δυνατόν, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αν είναι δυνατόν μέσα στο 2021
πηγή: newmoney.gr
Τράπεζα Πειραιώς: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας–Τι προβλέπει
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι όροι και οι προϋποθέσεις του Προγράμματος έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού οικονομικού οφέλους για τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά κριτήρια, καθώς και τις επιχειρησιακές ανάγκες της Τράπεζας, σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο που υλοποιεί.
Το νέο πρόγραμμα προβλέπει εφάπαξ ποσό που ισοδυναμεί με έναν αριθμό μικτών μισθών, ο οποίος προσδιορίζεται με κριτήρια, όπως η ηλικία, το εύρος χρόνου υπηρεσίας, η μονάδα, ο ρόλος καθώς και η γεωγραφική περιοχή απασχόλησης. Επίσης, πριμοδοτούνται οι αιτήσεις που θα γίνουν μέχρι τις 11/11/20.
Για όσους εργαζόμενους επιθυμούν να διερευνήσουν διαφορετικές επιλογές επαγγελματικής συνέχειας, η Τράπεζα, σε συνεργασία με εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες, σχεδίασε προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης, μεταξύ των οποίων, συμβουλευτική επιχειρηματικότητας για τη σύσταση νέας επιχείρησης ενώ θα ανακοινώσει το πρόγραμμα ‘Window to Market’ με στόχο να φέρει σε απευθείας επαφή τους εργαζόμενους με εταιρείες που αναζητούν στελεχιακό δυναμικό. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος ‘Brokerage’, παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας με εναλλακτικά δίκτυα τρίτων για την προώθηση προϊόντων της Τράπεζας.
Για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, η κάλυψη ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω του ιατροφαρμακευτικού προγράμματος της Τράπεζας καθώς και η αξιοποίηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών των Προγραμμάτων EAPs (Employee Assistance Programs),διατηρούνται για τα επόμενα 5 έτη.
Το Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης έχει ισχύ από σήμερα Παρασκευή 30/10/2020, έως και την Τετάρτη 18/11/2020.
Πηγή: Reporter.gr
Να τα λέτε όλα και όχι μισόλογα. Αν ο 45άρης πάρει 150.000 για να φύγει από την τράπεζα είναι ύβρις όταν άλλοι απολύονται και μένουν στο δρόμο. Όσους δεν χρειάζεται η τράπεζα τους διώχνει όπως κάνει κάθε επιχείρηση. Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που να δίνουν τέτοιες αποζημιώσεις και μάλιστα με χρήματα των φορολογουμένων.