Συγχαρητήρια Δημάρχου Κω στην Μαίρη Τριαναταφυλλοπούλου | Συντονίστρια ομάδας Γαστρονομικού τουρισμού του Υπ. Τουρισμού

1
585

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αξιοποίησε την όποια εμπειρία και δουλειά είχε γίνει από διάφορα προγράμματα που υλοποιήθηκαν και το ανήγαγε σε μια οργανωμένη βάση και στόχευση: Η Ελλάδα μπορεί και οι 52 νομοί της να γίνουν ξεχωριστός Γαστρονομικός Προορισμός, με τι δική του γαστρονομική σφραγίδα ο καθένας!
Η ομάδα συστήθηκε κατόπιν σύσκεψης στο Υπουργείο Τουρισμού, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Συνεδριάζει ήδη μέσω τηλεδιάσκεψης κάθε εβδομάδα και αυτό θα συνεχισθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθούν τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στο μεγάλο στοίχημα της Χώρας: Το συνδυασμό του Πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό, δηλαδή τον Γαστρονομικό Τουρισμό!
Ειδικότερα,
Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι, η αναβάθμιση της γαστρονομίας που προσφέρει η Ελλάδα καθώς και η ενσωμάτωση της στον εθνικό σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ, ώστε μακροχρόνια να αποτελέσει η γαστρονομία έναν από τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών, ειδικότερα:
• Η κωδικοποίηση της διεθνούς εμπειρίας, ως προς την προσφορά γαστρονομικών προϊόντων στην τουριστική αγορά.
• Η αξιολόγηση της σημερινής γαστρονομικής προσφοράς της Ελλάδας.
• Η εκπόνηση αναλυτικού σχεδίου για τη διαμόρφωση και προβολή αναβαθμισμένης ποικιλίας πρώτων υλών και προϊόντων άριστης ποιότητας που διαθέτει η χώρα σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή ως το βέλτιστο μοντέλο υγιεινής διατροφής που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της Ελλάδας.
• Ο σχεδιασμός νέων δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού. Η προώθηση του υπάρχοντος προγράμματος του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικό σήμα Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα», σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.
• Η θεσμοθέτηση των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του εν λόγω τουριστικού προϊόντος και την προώθηση πιστοποίησής του.
• Η ανάπτυξη του περιφερειακού σχεδίου προώθησης γαστρονομικού χάρτη όπου θα προβάλλονται οι τοπικές κουζίνες σε συνδυασμό με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.
Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των Δημόσιων Υπηρεσιών και μέχρι την υλοποίηση του έργου της.

Την ομάδα αποτελούν:
1. Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη, Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ως συντονίστρια),
2. Αγγελόπουλος Αλέξανδος, διοργανωτής Sympossio Greek Gourmet Touring,
3. Βελέντζας Παντελής του Γεωργίου, σύμβουλος επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και τροφίμων
4. Μουζάκης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολις, Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας για την Ελλάδα της CEUCO.
5. Κομνηνός Στέφανος, εκπρόσωπος Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ,
6. Αγγελάκης Αντώνης, εκπρόσωπος Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ,
7. Δαβερώνης Γιάννης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής,
8. Παρθένης Σπυρίδων, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων Υπουργείου Τουρισμού,
9. Έξαρχος Βασίλειος, Σύμβουλος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
10. Πρίνια Δέσποινα, Σύμβουλος του Υπουργού Τουρισμού,
11. Γκρεμυλογιάννης Δημήτρης, στέλεχος νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας αγροδιατροφικού τομέα
12. Νικολάου Κωνσταντίνα, Αρχιμάγειρας-Chef-.
Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Ζησιμοπούλου Κατερίνα υπάλληλος της Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κω στην Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

Τα συγχαρητήριά του στη συμπατριώτισσά μας κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου για την τοποθέτησή της στη θέση Συντονίστριας στην ομάδα εργασίας για την οργάνωση και προβολή του Γαστρονομικού Τουρισμού, από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, απευθύνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Σε μια περίοδο που θα δώσουμε συντεταγμένα τη μάχη, για να κρατήσουμε όρθιο τον τουρισμό, αποτελεί τιμή για την Κω η ανάληψη της ευθύνης σχεδιασμού για τον γαστρονομικό τουρισμό από τη συμπατριώτισσά μας Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ένα από τα όπλα του ελληνικού τουρισμού. Συνδυάζει τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, σε ένα πρότυπο υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής, που είναι αναγκαίο και επιθυμητό για το σύγχρονο άνθρωπο.

Η Κως δίνει τη μάχη της και σε αυτό τον τομέα.

Βρισκόμαστε στην ευτυχή συγκυρία το νησί μας να διαθέτει άξιους συμπατριώτες μας σε θέσεις κλειδιά.

Εκτός από την Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο Νίκος Πουλιού στο Δ.Σ. του Ε.Ο.Τ. και η Ντίνα Σβύνου στην Προεδρία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του νησιού μας και το φέρνουν στο κέντρο των αποφάσεων για τον ελληνικό τουρισμό.

Οφείλω να συγχαρώ τη φίλη Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει και δεσμεύομαι για κάθε συνεργασία σε όφελος της τουριστικής οικονομίας και του νησιού μας γενικότερα.»

Γραφείο Τύπου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο δήμαρχε,αυτό δείχνει ότι είστε άνθρωπος πάνω απ´ολα και σέβεστε και ευχαριστείς όλους που προσφέρουν στο νησί μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ