Απίστευτη η Τασία: Ποια γυναίκα «Σύμβολο» έφερε στη Βουλή και έμειναν κάγκελο [φωτο]

5
623

Ποια γυναίκα μυστήριο έφερε μαζί της στη Βουλη η Τασία Χριστοδουλοπούλου και συγκίνησε τους πάντες;

Ήταν η στιγμή που η προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου ενημέρωνε τη Βουλή ότι η αδελφή του πρώτου νεκρού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν στα θεωρεία της Βουλής.

 

Ο Διομήδης Κομνηνός, ήταν μαθητής Λυκείου και τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1973, έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στην καρδιά.

Εκείνο το βράδυ, αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με εκατοντάδες διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί εντός και εκτός του προαυλίου του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων.

Ο Κομνηνός ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο και αργότερα ενώθηκε με άλλους μαθητές και φοιτητές στη γωνία 3ης Σεπτεμβρίου, Μάρνη και Αβέρωφ, μεταφέροντας τραυματίες.

Η σφαίρα τον βρήκε στην καρδιά από πυρά που έριξαν σκοπεύοντάς τον από απόσταση 10 μέτρων άνδρες της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές και τον γιατρό Αντώνη Κοντόπουλο στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΕΕΣ και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (μετέπειτα Γενικό Κρατικό).

Ο Διομήδης Κομνηνός είχε περάσει τις εισαγωγικές εξετάσεις του Πολυτεχνείου με ψηλούς βαθμούς μόλις πριν τον θάνατό του.

 

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελεος.Αφου ηταν μαθητης πως ηταν και φοιτητης?Γιατι τα μπερδευετε τα πραγματα?Λετε περασε πολυτεχνειο με καλους βαθμους αλλα λετε τοτε ηταν φοιτητης.Αποφασιστε…….και αυτος εξω απο το πολυτεχνειο.Ελεος ενας που να σκοτωθηκε μεσα?

    • Εχεις απόλυτο δίκιο!!! Το τανκ πήγε για νσ κάνει ντελίβερι σουβλάκια που παράγγειλαν οι φοιτητές! Και το ΕΑΤ-ΕΣΑ ήταν σπα που τους πήγαιναν για αρωματοθεραπεία!!! Η αξία σου ως άνθρωπος φαίνεται από το γεγονός, πως θαυμάζεις κάποιους τόσο παλληκαράδες που πηγαίνουν με τανκ απέναντι σε άοπλα παιδιά!!!

  2. 1. Η υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο
    2. Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Κονοφάγου στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του «Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.
    3. Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης, Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη, να απονείμει «τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.
    Διαβάστε περισσότερα: Οι νεκροί του Πολυτεχνείου – Ένας πολύτιμος μύθος… | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/245#ixzz4QMYMsanO

  3. Ήταν μαθητής η φοιτητής;
    Το παραμύθι των κομμουνιστών δεν έχει όρια.
    Οι αντιφάσεις και ψέματα .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ