Αρχική Uncategorized Oι αναρτήσεις της Ειρήνης Μουρτζούκου για τους θανάτους των παιδιών της –...

Oι αναρτήσεις της Ειρήνης Μουρτζούκου για τους θανάτους των παιδιών της – «Κάποια στιγμή θα είμαστε κοντά σου»

0
9

«Δεν περίμενα ότι θα αντικρίσω σήμερα έτσι το πρόσωπο σου», γράφει σε ανάρτηση για το θάνατο του πρώτου της παιδιού – Βίντεο από τις στιγμές που περνούσε με το δεύτερο μωρό της ανέβαζε η 24χρονη

Φωτογραφίες και βίντεο με τα μωρά της ανέβαζε σε Instagram και Tik Tok η Ειρήνη Μουρτζούκου, τόσο όσο βρίσκονταν εν ζωή όσο και όταν πέθαναν.

Συγκεκριμένα, το παιδί της 24χρονης μητέρας, γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 2022 και πέθανε μόλις 19 ημέρες αργότερα, και το αποχαιρέτησε στο Instagram με μια ανάρτηση, η οποία περιλαμβάνει μια φωτογραφία του παιδιού στην οποία γράφει τα εξής:

«Δεν περίμενα ότι θα αντικρίσω σήμερα έτσι το πρόσωπο σου. Δεν το περίμενα ότι θα σε έβλεπα εκεί μέσα να μου φεύγεις. Εγώ αλλιώς περίμενα, να σε ντύσω και σ’έντυσα νυφούλα. Ήσουν το πιο όμορφο παιδάκι στον κόσμο. Θα μου μείνει όμως αυτό το χαμόγελο που είχε και το άγγιγμα σου που είχα κάθε ώρα. Σε ήθελε όμως ο Θεός πολύ νωρίς κοντά του».

eirhnh-social-media__1_

Σε παρόμοια ανάρτηση προχώρησε την ίδια ημέρα και στο Tik Tok, στην οποία έλεγε τα εξής:

«Αγγελούδι μου! Εκεί ήμασταν κοντά σου, ματάκια μου όμορφα. Ήρθαμε να σε δούμε νυφούλα. Ένα πράγμα πανέμορφο που ποτέ δεν θα βγάλω από μέσα μου παιδάκι μου. Γιατί μας έφυγες; Γιατί καρδούλα μου να μην είσαι στην αγκαλιά μας τώρα, να παίζουμε όπως κάναμε παπάκι μου; Αχ Θεέ μου! Μόνο αυτό το γιατί θα μου μείνει. Θα σε αγαπάμε για πάντα. Κάποια στιγμή θα είμαστε κοντά σου».

eirhnh-social-media__5_

Ακολουθούν και άλλες αναρτήσεις, με τις οποίες η Ειρήνη Μαρτζούκου θρηνεί τον χαμό του παιδιού της μήνες μετά το θάνατό της.

eirhnh-social-media__4_
eirhnh-social-media__3_
eirhnh-social-media__2_

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν οι αναρτήσεις της και μετά το θάνατο του δεύτερου μωρού της, το οποίο γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2023 και πέθανε δύο μήνες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου. Η 24χρονη μοιραζόταν βίντεο με αναρτήσεις.

Αμαλιάδα: Oι αναρτήσεις της Ειρήνης Μουρτζούκου

Αρνούμαι ότι είχα σχέση με την Ειρήνη, λέει η φίλη της 24χρονης

Εν τω μεταξύ, η Κατερίνα, η μητέρα του μωρού που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2021 στην Αμαλιάδα μίλησε σήμερα διαψεύδοντας όσα δήλωσε χθες η Ειρήνη Μουρτζούκου για την σχέση τους.

Η μητέρα του μωρού που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2021 και η οποία έχει ισχυριστεί ότι το άφησε στην Ειρήνη για να το προσέχει, έχει προσλάβει δικηγόρο προκειμένου να κινηθεί νομικά ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το θάνατο του παιδιού της. Η Κατερίνα μίλησε σήμερα στον ALPHA θέλοντας να απαντήσει στις χθεσινές δηλώσεις της Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι είχε «σχέση με την Κατερίνα» η οποία δεν διήρκησε πολύ.

Η Κατερίνα, δηλώνει σήμερα σχετικά με αυτό πως «δεν έχω να πω κάτι. Το αρνούμαι και δεν έχω να σχολιάσω τίποτα άλλο. Δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό». Και συνέχισε σχετικά με το πώς της μπήκαν οι υποψίες για την Ειρήνη: «Με πήρε τηλέφωνο και με ρωτούσε γιατί τα λέω όλα αυτά. Της είπα ότι έχω δουλειά και να κλείσει το τηλέφωνο. Της είχα πει εξ αρχής ότι θα το ψάξω. Ούτε την κατηγόρησα, ούτε της έριξα ευθύνες. Ακουγα συνέχεια ότι φταίνε οι γιατροί, άκουσα μετά και για το τέταρτο παιδάκι και μου μπήκαν υποψίες για να το ψάξω. Το μόνο που έχω να πω για την Ειρήνη είναι ότι ήμασταν φίλες και κουμπάρες», προσθέτοντας αργότερα: Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που σταματήσαμε να έχουμε επαφές, απλά χαθήκαμε.

Σε ερώτηση για την αντίδραση της Ειρήνης: «Ποτέ δεν είπα κάτι συγκεκριμένο για την Ειρήνη, ούτε πρόκειται να πω γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Από εκεί και πέρα, η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Δεν την κατηγόρησα. Είπα από την αρχή ότι μπορεί να φταίνε και οι γιατροί. Αν φταίνε εκείνοι θα κινηθώ εναντίον τους».

Για την απώλεια των παιδιών της 24χρονης, η Κατερίνα είπε: «Όταν έχασε τα παιδιά της, δεν ήμουν παρών. Δεν έχω να πω κάτι για αυτό το θέμα, ούτε να πάρω θέση. Εγώ κοιτάω τη δική μου υπόθεση. Θα ψάξω τα πάντα για την 15 μηνών κόρη μου που έφυγε από τη ζωή».

Στην χθεσινή της συνένετευξη η Ειρήνη Μουρτζούκου αναφέρθηκε στην Κατερίνα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πέρυσι, η Κατερίνα, η κουμπάρα μου, με υποστήριζε. Φέτος τι έχει πάθει; Τώρα θυμήθηκε ότι έχασε παιδί. Γιατί βγαίνει στα κανάλια τώρα και με κατηγορεί; Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν μια χαρά, μαζί μιλούσαμε. Πού φαίνεται ότι εγώ έκανα κακό στο δικό της παιδί; Όταν βγαίνεις και μιλάς, πρέπει να έχεις και αποδείξεις. Δεν ξέρω αν με ζηλεύει» και πρόσθεσε φανερώς εκνευρισμένη: «Στις 17 Οκτωβρίου είχα τον χρόνο της κόρης μου και μιλούσαμε. Γιατί δεν απαντά τώρα; Έπρεπε να παρατήσω το παιδί της, να μην ασχοληθώ καν».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΩΡΟ, 6 ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η Εισαγγελία Πατρών έχει στοιχεία τα οποία διερευνά για ένα αδελφάκι της Ειρήνης, το οποίο, όταν η οικογένεια διέµενε στην Αχαΐα (µεταξύ Πατρών – κοντά στην οδό Βορείου Ηπείρου, και Κ. Αχαΐας) µεταφέρθηκε µε υποξαιµία στο Νοσηλευτικό Ίδρυµα.

Όµως αυτό το παιδάκι, σύμφωνα µε τις ίδιες πηγές, δεν κατέληξε. Το έσωσαν οι γιατροί.

Η συγκεκριµένη καταγγελία έχει φθάσει στην Εισαγγελία Πατρών και πλέον ζητούνται και επίσηµα στοιχεία από το Νοσηλευτικό Ίδρυµα για το αν όντως υπήρξε τέτοιο συµβάν.

Υποξία (υποξαιµία) στα βρέφη, µπορεί να προέλθει από µία σειρά παθολογικών (ή και µη) αιτιών, µε αποτέλεσµα το οξυγόνο του βρέφους να πέσει σε ποσοστό κάτω του 90%. ∆εν αποκλείεται να επέλθει και ο θάνατος από αυτό.

Σε περίπτωση που η Εισαγγελία εξακριβώσει την ύπαρξη ενός έκτου µωρού (το οποίο στάθηκε τυχερό και δεν απεβίωσε), τότε θα συµπληρώσει τον φάκελό της. Στον οποίον µέχρι σήµερα υπάρχει σχεδόν ολοκληρωµένη έρευνα για τα τρία πρώτα βρέφη (το ένα της Κατερίνας στην Κ. Αχαΐα και τα δύο της Ειρήνης), συγκεντρώνονται πληροφορίες για το 4ο της Καλλιόπης από την Αµαλιάδα, όπως και για την αδελφούλα της Ειρήνης που πέθανε στην Αργολίδα όταν εκείνη ήταν 14 ετών (εν έτει 2014).

Η έρευνα προχωρά

Το αποτέλεσµα της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που ζήτησε ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών µε τα καινούργια στοιχεία που έχουν ανακύψει, αναµένεται να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις του θανάτου τεσσάρων βρεφών από την Αχαΐα και την Ηλεία.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, θα εξεταστούν τόσο τα στοιχεία που περιλαµβάνονται στις δικογραφίες που έχει σχηµατίσει η Αστυνοµία, όσο και τα πορίσµατα των ιατροδικαστικών εξετάσεων. Παράλληλα, αναµένεται να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα των βρεφών που απεβίωσαν, αλλά και από πρόσωπα του ευρύτερου φιλικού περιβάλλοντος των οικογενειών των βρεφών.

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά µε τους θανάτους των βρεφών από τις αρχές του 2021, οπότε και καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.

Σε σχέση µε τον θάνατο του βρέφους στην Κ. Αχαΐα, η Πατρινή δικηγόρος Βασιλική Ντζελβέ δήλωσε: «∆εν υπάρχει ακόµη κατηγορία για εγκληµατική ενέργεια. Ωστόσο, η εντολέας µου, µητέρα από την Κ. Αχαΐα που έχασε το παιδί της, µετά τα όσα έχουν ακουστεί, είναι φυσιολογικό να αντιδράσει». Όπως προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, δύο βρέφη απεβίωσαν από διάµεση πνευµονίτιδα παιδικής ηλικίας, για ένα βρέφος είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου και αναµένονται τα αποτελέσµατα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ για το τέταρτο βρέφος αναφέρεται ότι είχε παθολογικό ιστορικό επιληψίας.

Τι είπε η Ειρήνη
Η 24χρονη Ειρήνη, πάντως, επιµένει στο ότι επιχειρούν να της φορτώσουν πράγµατα µε τα οποία δεν έχει σχέση: ««Μεγάλωσα δύσκολα, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Με τους γονείς µου µετακινηθήκαµε αρκετές φορές, ζούσαµε σε άθλιες συνθήκες. Εγώ προσωπικά έχω κάνει λάθη στη ζωή µου, όπως όταν έφυγα πριν από λίγα χρόνια από το σπίτι µου µε έναν φίλο µου για λίγες µέρες.

Όµως, τα παιδιά µου τα υπεραγαπούσα και έκανα τα πάντα για αυτά», είπε. Και πρόσθεσε: «Είχα περιστασιακές σχέσεις µε κάποια άτοµα από σχετικά νεαρή ηλικία. Έζησα και τον θάνατο της νεογέννητης αδερφής µου πριν από µια 10ετία, πάνε και αυτό να µου το χρεώσουν σήµερα. Όµως, εγώ προσπαθώ να συνεχίσω τη ζωή µου, εργάζοµαι για να τα βγάλω πέρα και παλεύω να µάθω για ποιον λόγο πέθαναν τα παιδιά µου».

«Φως στο τούνελ»: «Η Ειρήνη δεν είδε ότι το παιδί πνιγόταν;»

Ερωτήματα για το τι συνέβη το επίμαχο βράδυ, στην Αμαλιάδα, αφήνει η φίλη της Πόπης, μητέρας του άτυχου Παναγιωτάκη που ήταν στο σπίτι

«Φως στο τούνελ»: «Η Ειρήνη δεν είδε ότι το παιδί πνιγόταν;»
MEGA

Η φίλη της Πόπης, της μητέρας του άτυχου Παναγιωτάκη που έμενε μαζί τους πριν χαθεί ξαφνικά από τη ζωή, μίλησε στο Τούνελ για όσα συνέβαιναν.

«Στο δωμάτιο κοιμόμασταν με το μωρό εγώ και η Ειρήνη. Η Πόπη κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο. Εγώ δεν θα παράταγα το παιδί με μια άλλη κοπέλα να κοιμηθούν μαζί. Υπήρχαν πολλές εντάσεις γιατί η Ειρήνη ζήλευε την Πόπη και τσακωνόντουσαν πάρα πολύ άσχημα. Ακόμα και το βράδυ εκείνο είχαν τσακωθεί γιατί η Πόπη είχε πάει κάπου μόνη της. Είχε κουραστεί από την συμπεριφορά της και ήθελε να απομακρυνθεί. Όταν κατέθεσα στην αστυνομία τους είπα να το ψάξουν γιατί το παιδί δεν έφυγε έτσι. Δεν είναι μόνο τα δύο δικά της παιδιά που έχει χάσει. Έχει πεθάνει και το παιδί άλλης μια φίλης της που πρόσεχε. Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά. Να πεθαίνει το παιδί και να μην το καταλαβαίνει. Έξω από το αστυνομικό τμήμα μου είπε μάλιστα ότι ο Παναγιώτης πέθανε στα χέρια της. Το χε πει και η μητέρα του παιδιού στους αστυνομικούς ότι την υποψιάζεται.», λέει και προκαλεί ανατριχίλα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ