Σκάνδαλο στην Τουρκία: Ιμάμης πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με έναν 29χρονο που την κακοποιούσε σεξουαλικά

0
2612

Η μητέρα της ήταν αντίθετη με τον γάμο – Έντονες αντιδράσεις και καταδίκη στην Τουρκία

Αποκαλύφθηκε μια αδιανόητη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στην Τουρκία όπου ένας πατέρας πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με έναν 29χρονο που την κακοποιούσε καθημερινά. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε αφού πλέον η ίδια κατήγγειλε, το 2020, ό,τι της συνέβαινε.

Όπως έγινε γνωστό από την τουρκική εφημερίδα «Bir Gun», ο Γιουσούφ Ζιγιά Γκιουμουσέλ, που ήταν αρχηγός της ισλαμικής σέκτας «Ισμαïλαγά» αποφάσισε να παντρέψει την κόρη του σε ηλικία 6 ετών με έναν άνδρα 29 χρονών, με θρησκευτικό γάμο. Η κοπέλα μάλιστα, γέννησε σε ηλικία 14 ετών ενώ να σημειωθεί πως η σύζυγος του ιμάμη ήταν αντίθετη με τον γάμο της κόρης της σε αυτή την ηλικία αλλά ο πατέρας της έστελνε την κόρη του στο διαμέρισμα του νεαρού Καντίρ Ιστεκλί, όταν η γυναίκα του απουσίαζε από το σπίτι.

efimerid

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία

Αν και το κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελία ζήτησε να καταδικαστούν οι τρεις κατηγορούμενοι σε κάθειρξη τουλάχιστον 27 ετών, δεν συνελήφθη κανείς και η υπόθεση δεν προχώρησε, παρά μόνο τώρα που έγινε η αποκάλυψη από την τουρκική εφημερίδα προκαλώντας μεγάλη οργή από χθες στα social media. Οι φωτογραφίες του 6χρονου κοριτσιού με νυφικό κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και προκαλούν αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας, αναγκάζοντας όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι θα σταθούν στο πλευρό του θύματος. «Παρακολουθούμε στενά τις ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης ότι ένα παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 6 ετών. Καταδικάζουμε την κακοποίηση παιδιών. Η κακοποίηση παιδιών είναι καταραμένο έγκλημα που δεν θα συγχωρεθεί ποτέ».

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι όσοι κακοποίησαν σεξουαλικά το εξάχρονο παιδί θα πάθουν αυτό που τους αξίζει.

Η αρχηγός του Καλού Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ «αυτό που έγινε σε ένα 6χρονο κοριτσάκι μας υπό την κάλυψη μιας θρησκευτικής κοινότητας είναι μια μεγάλη διαστροφή, κακοποίηση και ξεκάθαρος βιασμός. Θα προστατεύουμε πάντα τα παιδιά μας από όλα τα βρώμικα χέρια».

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου DEVA, Αλί Μπαμπατζάν, είπε ότι πρόκειται για βιασμό, όχι για κακοποίηση παιδιών.

Ο ηγέτης του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι η σεξουαλική επίθεση σε ένα εξάχρονο είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Η βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Όγια Ερσόι, υπέβαλε σχετικό ερώτημα στον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και στα Υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικογένειας.

Πώς κατάλαβε ότι ήταν θύμα κακοποίησης – Το χρονικό 

Η μήνυση υποβλήθηκε το 2020 με την κόρη να καταγγέλλει ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας.  Η κοπέλα μια μέρα άκουσε σε ραδιοφωνική εκπομπή για τα νεαρά κορίτσια που παντρεύονται.

Τότε κατάλαβε ότι αυτό που είχε βιώσει δεν ήταν παιχνίδι- όπως το χαρακτήριζε ο σύζυγός της- αλλά ότι η ίδια ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Στη μήνυση που υπέβαλε κατέθεσε και φωτογραφίες από τον φερόμενο γάμο της, καθώς και φωτογραφίες με μώλωπες στο σώμα της και ηχογραφημένα ντοκουμέντα σχετικά με την κακοποίησή της. Οπως ανέφερε, οι σεξουαλικές επιθέσεις του άντρα της ήταν συνεχείς.

Το 2012 μάλιστα, η 14χρονη- τότε- είχε πάει στο νοσοκομείο εξαιτίας ανωμαλίας του κύκλου της με τον γιατρό που την εξέτασε να καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση, με την έρευνα να σταματά, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για δίωξη.

Τελικά το 2022 η εισαγγελία απεφάνθη ότι υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση και ότι το αδίκημα έχει διαπραχθεί επανειλημμένα αν και ο άνδρας που κατηγορείται για βιασμό και παντρεύτηκε την 6χρονη,  είναι ελεύθερος.

Kardeşleri Konuştu! İşte Gerçekler!

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ