Τι αποφασίστηκε στην Γερμανία για τα εμβόλια!!! Αρνείται να το αποδεχθεί η Ελλάδα

1
4652

Ποιός έχει δίκιο οι Γερμανοί που τα σταματάνε ή οι «ειδικοί» εδώ;;;

Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια της λεγόμενης κρίσης του κορωνοϊού, η γερμανική Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) πιστεύει ότι οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 είναι πλέον πρωταρχικά απαραίτητοι μόνο για ασθενείς υψηλού κινδύνου. Επίσης, δεν θέλει πλέον να συστήνει εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε υγιή παιδιά και εφήβους.

Το Ινστιτούτο Robert Koch δημοσίευσε αντίστοιχο δελτίο τύπου στον ιστότοπό του την Τρίτη, την ώρα που στην Ελλάδα εξακολουθούν να προωθούν τα εμβόλια!!!

«Λόγω της σπανιότητας των σοβαρών περιπτώσεων, ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 δεν συνιστάται πλέον για υγιή παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών», είπε η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με ένα σχέδιο απόφασης που επρόκειτο να μπει στην λεγόμενη διαδικασία σχολιασμού την Τρίτη.

Η προηγούμενη σύσταση STIKO προέβλεπε μια δόση εμβολίου για υγιή παιδιά πέντε έως έντεκα ετών και έναν βασικό εμβολιασμό συν έναν αναμνηστικό εμβολιασμό για παιδιά δώδεκα έως δεκαεπτά ετών. Οι πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας λοίμωξης (Long COVID) δεν αποτελούν πια επιχείρημα για τους ειδικούς, καθώς ο κίνδυνος μεταξύ των παραλλαγών του στελέχους omicron έχει εν τω μεταξύ μειωθεί περαιτέρω και δεν εξαφανίζεται εντελώς ακόμη και με τον εμβολιασμό.

«Τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι σήμερα δείχνουν ότι οι λοιμώξεις από SARS-CoV-2 σε παιδιά και εφήβους συνήθως τρέχουν χωρίς προβλήματα. Επομένως, η Stiko δεν συνιστά πλέον εμβολιασμό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα», αναφέρεται στο μήνυμα.

Αντίθετα στην Ελλάδα η κυβέρνηση και οι τηλέ-ειδικοί εξακολουθούν να προωθούν τα εμβόλια, τα οποία έχουν μείνει στοκ και δεν ξέρουν προφανώς τι να τα κάνουν!!!

Μάλιστα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων αναφέρει πως «θα πρέπει να συνεχιστεί ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19 ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες, καθώς χάρη στον εμβολιασμό σχεδόν μισό εκατομμύριο ζωές έχουν σωθεί μεταξύ ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω σε 33 χώρες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ.

Για να επιτύχει η χώρα μας στην εγκατάσταση του εμβολιασμού ως βασικού πυλώνα της πολιτικής υγείας, θα πρέπει η ορθή τήρηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων και η έγκαιρη πρόσβαση του πληθυσμού σε αυτά να αποτελεί κοινό στόχο. Ο εμβολιασμός παιδιών, εφήβων και ενηλίκων αποτελεί επένδυση στην υγεία και συμβάλλει σε μία ζωή γεμάτη υγεία».

Επομένως η γερμανική επιτροπή συνιστά πως τα εμβόλια πρέπει να σταματήσουν σε υγιή παιδιά και εφήβους, ο Γερμανός υπουργός Υγείας έχει παραδεχθεί δημόσια ΣΟΒΑΡΕΣ παρενέργειες ΑΠΟ τα εμβόλια, αλλά στην Ελλάδα τα εμβόλια πρέπει να συνεχιστούν γιατί αποτελούν «επένδυση στην Υγεία».

el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κατόπιν εορτής……
    Θυμηθείτε εδώ τα κίνητρα κάτι δωρεάν γκίγκαμπάϊτ και αϋλες προπληρωμενες κάρτες να πάνε οι νέοι θέατρα κτλ. Γιατί, γιατί, γιατί! Χωρίς λόγο τα νέα τα παιδιά, γιατί!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ