Η εκπομπή “Fuori dal coro” μιλάει για τους αιφνίδιους θανάτους: “Εμβόλια, το μυστήριο των αιφνίδιων θανάτων” είναι το ρεπορτάζ, της Ραφαέλα Ρεγκόλι, που προβλήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στην εκπομπή “Fuori dal coro” από το κανάλι 4 της Ιταλικής TV, με παρουσιαστή τον Μάριο Τζορντάνο.
“Υπερβολική θνησιμότητα, αιφνίδιοι θάνατοι, παρενέργειες του εμβολίου κατά της κόβιντ. Μετά την έρευνά μας για τη σιωπηλή σφαγή για την οποία κανείς δεν μιλάει, κάποιος αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή. Εδώ είναι οι κρυμμένες αλήθειες που λογοκρίνονται συστηματικά. Συναντώ έναν αστυνομικό και αυτά που μας λέει για τους αιφνίδιους θανάτους μπορεί να κοστίσουν τη δουλειά του και όχι μόνο”, προλογίζει η δημοσιογράφος.
Και για τους αιφνίδιους θανάτους ανάμεσα στους αστυνομικούς, ο αστυνομικός σχολιάζει: “Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό λόγω της μεγάλης “συνωμοσίας της σιωπής”. Δεν γίνονται αυτοψίες γιατί υπάρχει διάταγμα που συνιστά να μην γίνονται, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Και αυτοί οι θάνατοι δεν καταγράφονται. Σε αυτή τη χώρα πεθαίνεις δύο φορές, πεθαίνεις από την πραγματική αιτία και κατατάσσεσαι σε άλλη αιτία θανάτου.
Μεταξύ άλλων, δόθηκε συνέντευξη από τη γιατρό Μπάρμπαρα Μπαλανζόνι, η οποία μίλησε για “βιαστικές και ανεπαρκείς αυτοψίες”. Η αναζήτηση της πρωτεΐνης αιχμής δεν γίνεται και βρισκόμαστε στα όρια αγγίζουμε τα όρια της πλαστογραφίας στη δήλωση της αιτίας θανάτου που δηλώνεται στα αρχεία”.
Η ανοσολόγος ερευνήτρια Λορεντάνα Φράσκα προσθέτει: “Τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδα και να βλάψουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ιδίως στον νεαρό πληθυσμό, και δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι μη αναστρέψιμο. Δεν ήταν σημαντικό για τους νέους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο”.
«ΚΕΡΑΥΝΟΙ» για την PFIZER: Έτσι «λαδώνει» γιατρούς για να λένε ΨΕΜΑΤΑ! «Καρκίνοι, θάνατοι» και όλα τα… «καλά»
Share |
Λίγα είναι γνωστά για την ύποπτη, όπως χαρακτηρίζεται, ιστορία του Ομίλου Pfizer τα τελευταία είκοσι χρόνια. Χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με το RT, από «διαφθορά, απάτη, εξαπάτηση και πολλά θύματα των φαρμάκων της Pfizer. Η Pfizer διαπραγματεύεται τα τεράστια πρόστιμα της σε «δικαστικούς συμβιβασμούς» και δεν της έχει ασκηθεί ποτέ δίωξη ως υποτροπή από το δικαστικό σώμα των ΗΠΑ. Μάλιστα «λαδώνει» άγρια γιατρούς με χρήματα, ταξιδάρες, διακοπές με πολυτέλειες μασάζ και όχι μόνο, σε ένα άρθρο που ίσως πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και για την Ελλάδα!!!!!
Γράφει το γερμανόφωνο Russia Today μέσω του «The Defender»:
Η Pfizer δεν έχει τύψεις, η Pfizer δεν μετανιώνει ποτέ για τις πράξεις της, αποτελούν μέρος του ετήσιου ισολογισμού της. Τα εγκλήματα είναι κερδοφόρα, φέρνουν δισεκατομμύρια κέρδη (σ.σ. τα κέρδη χρησιμοποιούνται απλά και μόνο για να πληρώσουν τους πρόθυμους να προωθήσουν τα όποια σκευάσματα που μπαίνουν μέσα σε ανθρώπους. Τους διεθνιστές δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα, καθώς κατέχουν όλα τα χρήματα). Ωστόσο, οι πληρωμές αποζημιώσεων στα θύματα και στην πολιτεία των ΗΠΑ έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ – σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, αυτά ήταν τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία των ΗΠΑ.
Όλα αυτά βάζουν επίσης στο επίκεντρο την αποτυχία των αρχών ελέγχου των ΗΠΑ και της Ευρώπης, FDA και EMA. Μοιράζονται την ευθύνη.
Επίσης –ειδικά– στο νότιο ημισφαίριο είναι εύκολο για την Pfizer να δοκιμάσει μη εγκεκριμένα, επικίνδυνα φάρμακα με χαμηλό κόστος. Οι πληροφορίες για τους ισχυρισμούς διαρρέουν πολύ λιγότερο συχνά στο κοινό του βορείου ημισφαιρίου, όπου λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο μέρος της επικερδούς φαρμακευτικής επιχείρησης. Η αλυσίδα των σοβαρών περιπτώσεων βλάβης σε άτομα και ασθενείς είναι μεγάλη, μόνο μεμονωμένα παραδείγματα μπορούν να παρουσιαστούν εδώ. Ο μύθος του φιλάνθρωπου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer, Albert Bourla, αντικαθίσταται από την πρακτική ενός ψυχρόαιμου επιχειρηματία του οποίου η πρώτη προτεραιότητα δεν είναι οι ζωές.
Η περίπτωση της Νιγηρίας – παράνομες εξετάσεις παιδιών
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, συμπεριλαμβανομένης της Washington Post , στην Νιγηρία το 1996, η Pfizer χορήγησε το πειραματικό της φάρμακο Trovan σε 200 παιδιά κατά την διάρκεια μιας κλινικής δοκιμής. Αυτό έγινε χωρίς την έγκριση των υγειονομικών αρχών. Οι γονείς δεν γνώριζαν ότι τα παιδιά τους χρησιμοποιούνταν για πείραμα. Μια μεταγενέστερη έρευνα από το Υπουργείο Υγείας της Νιγηρίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πείραμα ήταν “μια παράνομη απόπειρα για ένα μη καταγεγραμμένο φάρμακο”, μια “ξεκάθαρη περίπτωση εκμετάλλευσης αδαών” και παραβίαση του νιγηριανού και του διεθνούς δικαίου. Η υποτιθέμενη άδεια από το νοσοκομείο της Νιγηρίας αποδείχθηκε ψεύτικη!!!
Κατά την διάρκεια αυτής της μεγαλύτερης επιδημίας μηνιγγίτιδας στην Αφρική μέχρι σήμερα, η Pfizer έσπευσε να βοηθήσει, ειδικά για να δοκιμάσει το νέο της αντιβιοτικό σε άρρωστα παιδιά. Στην ανοιχτή μελέτη, τα μισά από τα παιδιά έλαβαν trovafloxacin (Trovan) και τα άλλα μισά έλαβαν κεφτριαξόνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για μηνιγγίτιδα. Πέντε από τα παιδιά που έλαβαν trovafloxacin πέθαναν, μαζί με έξι παιδιά που είχαν λάβει θεραπεία με κεφτριαξόνη. Πολλά παιδιά υπέστησαν βλάβη στον εγκέφαλο και τα όργανα, τυφλώθηκαν ή παρέλυσαν μερικώς. Οι οικογένειες των θυμάτων εξήγησαν αργότερα ότι το τυπικό φάρμακο κεφτριαξόνη χορηγήθηκε σε απαράδεκτα χαμηλότερη δόση στο τεστ, έτσι ώστε το “Trovan” να είχε καλύτερη απόδοση σε σύγκριση. Συνολικά 547 οικογένειες παραπονέθηκαν.
Η διαδικασία κράτησε 15 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο το «Trovan» εγκρίθηκε επίσημα στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αυτό έφερε στην εταιρεία μια κερδοφόρα επιχείρηση, αν και το “Trovan” αποσύρθηκε αργότερα από την αγορά στην Ευρώπη λόγω περιπτώσεων θανατηφόρας ηπατικής βλάβης. Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, FDA, περιορίζει επίσης την χρήση του.
Εν τω μεταξύ, ένα μυστικό τηλεγράφημα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2009 που αποκαλύφθηκε από το WikiLeaks ισχυρίστηκε ότι ένας υπάλληλος της Pfizer στην Νιγηρία ενημέρωσε Αμερικανούς διπλωμάτες ότι η εταιρεία σχεδίαζε να εκβιάσει τον γενικό εισαγγελέα. Προσλήφθηκαν ιδιωτικοί ανακριτές για να αποκαλύψουν «συνδέσεις με διαφθορά» προκειμένου να τον πιέσουν να αποσύρει τις μηνύσεις για την παράνομη σειρά δοκιμών με τον «Τροβάν», οι New York Times ανέφεραν σχετικά.
Νιγηρία: 35 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση
Τελικά, το 2011, η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια σε οικογένειες που βλάπτονται από τη δοκιμή ναρκωτικών του 1996. Η αφρικανική εφημερίδα « AfricanArguments » ενημέρωσε σχετικά.
Το 2016, στην Pfizer επιβλήθηκε πρόστιμο ρεκόρ 84,2 εκατομμυρίων λιρών για υπερβολική χρέωση στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας για το φάρμακο της επιληψίας φαινυτοΐνη κατά 2.600 τοις εκατό (από 2,83 £ σε 67,50 £ ανά κάψουλα). Αυτό αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους βρετανούς φορολογούμενους, σύμφωνα με το BBC News .
ΗΠΑ: πρόστιμο 35 εκατομμυρίων δολαρίων
Το 2014, η Pfizer πλήρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή κατά της θυγατρικής της Wyeth. Κατηγορήθηκε για εμπορία, για μη εγκεκριμένες χρήσεις του φαρμάκου ραπαμυκίνη με την εμπορική ονομασία «Rapamune» της Pfizer σε μεταμοσχεύσεις νεφρών, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας γιατρών για να το συνταγογραφήσουν σε ασθενείς.
Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης , Έρικ Σνάιντερμαν , η θυγατρική εξαπάτησε τους γιατρούς ώστε να χρησιμοποιούν το φάρμακο σε μη επιτρεπόμενες σειρές και δόσεις. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποίησαν παραπλανητικές στατιστικές αναπαραστάσεις.
ΗΠΑ: πρόστιμο 288 εκατομμυρίων δολαρίων
Το 2013, η Pfizer δέσμευσε 288 εκατομμύρια δολάρια για την πληρωμή αξιώσεων από 2.700 ασθενείς. Το φάρμακο του Chantix προκάλεσε αυτοκτονικές σκέψεις και έντονο ψυχικό στρες. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ διαπίστωσε επίσης ότι το Chantix πιθανότατα προκαλεί αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής .
ΗΠΑ: πρόστιμο 55 εκατομμυρίων δολαρίων
Επίσης το 2013, η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει 55 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση επειδή δεν προειδοποίησε ασθενείς και γιατρούς για τους κινδύνους νεφρικής νόσου, νεφρικής βλάβης, νεφρικής ανεπάρκειας και οξείας διάμεσης νεφρίτιδας που προκλήθηκε από τον αναστολέα της αντλίας πρωτονίων Protonix » . (Η AstraZeneca προσήλθε επίσης στο δικαστήριο με ένα παρόμοιο προϊόν “Nexium”. Αυτή η εταιρεία λέγεται ότι έκρυβε τις επικίνδυνες παρενέργειες για δέκα χρόνια, βλέπε Drugwatch.com .)
ΗΠΑ: 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση
Σύμφωνα με το Bloomberg , το 2012 η Pfizer πλήρωσε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για να διευθετήσει τις αξιώσεις σχεδόν 10.000 γυναικών ότι το φάρμακο θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης Prempro προκάλεσε καρκίνο του μαστού. Ο κατασκευαστής φαρμάκων είχε αποκρύψει τις πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού από την “Prempro”.
Πρακτικές δωροδοκίας
Επίσης το 2012, η Επιτροπή Ασφαλείας του Χρηματιστηρίου κατηγόρησε την Pfizer για παραβίαση του νόμου περί προστασίας κατά της διαφθοράς στο εξωτερικό. Οι θυγατρικές της είχαν δωροδοκήσει γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας από ξένες κυβερνήσεις στην Βουλγαρία, την Κίνα, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ιταλία, το Καζακστάν, την Ρωσία και την Σερβία για να κερδίσουν κρατικούς διαγωνισμούς.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ , οι υπάλληλοι των θυγατρικών της Pfizer πραγματοποίησαν πληρωμές σε μετρητά και πρόσφεραν άλλα κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους γιατρούς του τμήματος υγείας να χρησιμοποιούν προϊόντα της Pfizer.
Μήνυση δωροδοκίας
Σύμφωνα με το CBS News, η Blue Cross Blue Shield υπέβαλε μήνυση κατά της Pfizer το 2010. Ο φαρμακευτικός γίγαντας κατηγορήθηκε ότι δωροδοκούσε 5.000 γιατρούς με πολυτελή ταξίδια στην Καραϊβική, γκολφ, μασάζ και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες για να τους πείσει να συνταγογραφήσουν το φάρμακο Bextra για μη εγκεκριμένη χρήση (σ.σ. Άραγε και γιατροί από την Ελλάδα πήραν το κατιτίς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;).
20 εκατομμύρια δολάρια για δωροδοκίες
Τον Μάρτιο του 2010, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο «Η Pfizer ανακοινώνει τις λεπτομέρειες των πληρωμών στους γιατρούς». Η Pfizer παραδέχτηκε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2009 πλήρωσε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε 4.500 γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας για να συνταγογραφήσουν φάρμακα της Pfizer.
ΗΠΑ: 15,3 εκατομμύρια δολάρια για δωροδοκία
Η Pfizer πλήρωσε επίσης 15,3 εκατομμύρια δολάρια σε 250 ερευνητικά ιδρύματα για κλινικές δοκιμές μη εγκεκριμένων χρήσεων φαρμάκων κατά την ίδια περίοδο. Η αποκάλυψη ήταν μέρος των διαπραγματευόμενων δεσμεύσεων που υπέγραψε η εταιρεία για να αποτρέψει μια ομοσπονδιακή έρευνα των ΗΠΑ για «παράνομη διαφήμιση» φαρμάκων.
ΗΠΑ: πρόστιμο 142,1 εκατομμυρίων δολαρίων
Επίσης το 2010, η Pfizer διατάχθηκε να πληρώσει πρόστιμο 142,1 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί εκβιασμού. Η Pfizer είχε διαθέσει και πουλήσει με δόλο το φάρμακό της “Neurontin” για μη εξουσιοδοτημένους σκοπούς . Το δικαστήριο καταδίκασε την εταιρεία για παραβίαση των νόμων κατά της διαφθοράς και αθέμιτου ανταγωνισμού, αποκάλυψε η έκθεση των Αμερικανών δικηγόρων Parker Waichman LLP .
ΗΠΑ: Πρόστιμο 2,3 δισ. για απάτη
Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2009, στην Pfizer επιβλήθηκε πρόστιμο 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για απάτη. Το υπουργείο γράφει ότι πρόκειται για την « μεγαλύτερη υπόθεση απάτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Η Pfizer ομολόγησε την ενοχή της για τη μετονομασία του αναλγητικού Bextra με «πρόθεση εξαπάτησης ή εξαπάτησης» και ότι συνέστησε την χρήση υψηλών δόσεων του φαρμάκου για την θεραπεία του οξέος πόνου στην διαφήμισή της. Ο FDA είχε προηγουμένως απαγορεύσει αυτή τη δόση ως πολύ υψηλή και επικίνδυνη.
Το Υπουργείο των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η εταιρεία είχε διαθέσει παράνομα τρία άλλα φάρμακα: το αντιψυχωτικό Geodon, το αντιβιοτικό Zyvox και το αντιεπιληπτικό Lyrica. Η εταιρεία εισήγαγε λαθραία τα φάρμακα στο πρόγραμμα δημόσιας υγείας με ψευδείς πληροφορίες και τα κατέγραψε για μη εξουσιοδοτημένες χρήσεις . Η Pfizer πλήρωσε επίσης δωροδοκίες σε πρόθυμους και συνεργάσιμους γιατρούς.
ΗΠΑ: πρόστιμο 750 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ
Σύμφωνα με τους Los Angeles Times , το 2009 η Pfizer πλήρωσε 750 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για να διευθετήσει 35.000 αξιώσεις ότι το φάρμακο Rezulin, που διατίθεται στην αγορά από την θυγατρική της Pfizer, Parke-Davis, ευθύνεται για 63 θανάτους και δεκάδες ηπατικές ανεπάρκειες.
Ανώτεροι αξιωματούχοι του FDA είχαν από καιρό εγκρίνει το φάρμακο παρά τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων του “Rezulin” και την έλλειψη σημαντικού οφέλους. Η θέση των αξιωματούχων του FDA ήταν σε πλήρη αντίθεση με τους ομολόγους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το “Rezulin” ουσιαστικά αφαιρέθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1997.
Χειρισμός δεδομένων επιστημονικών δοκιμών
Το 2008, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο «Οι ειδικοί ολοκληρώνουν τις μελέτες χειραγώγησης της Pfizer». Η εταιρεία καθυστέρησε την απελευθέρωση των αρνητικών αποτελεσμάτων της μελέτης, ωραιοποίησε τα αρνητικά δεδομένα και χειραγώγησε τα δεδομένα κλινικής έρευνας για να λάβει έγκριση για το φάρμακο της επιληψίας Neurontin.
ΗΠΑ: πρόστιμο 430 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ
Το 2004, η Pfizer ομολόγησε την ενοχή της για δύο κακουργήματα και πλήρωσε 430 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα για δόλια προώθηση μη εγκεκριμένων χρήσεων του φαρμάκου Neurontin. Η Pfizer αναγνώρισε ότι είχε διαθέσει παράνομα και επιθετικά το φάρμακο για την επιληψία.
ΗΠΑ: πρόστιμο 49 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ
Το 2002, οι New York Times ανέφεραν ότι η Pfizer είχε συμφωνήσει να πληρώσει 49 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς ότι η φαρμακευτική εταιρεία είχε εξαπατήσει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και 40 πολιτειών χρεώνοντας υπερβολικά την απαιτούμενη θεραπεία με Lipitor χοληστερόλης. Η Lipitor είχε πωλήσεις 6,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2001.
Παρά την διαβόητη διεφθαρμένη φύση της Pfizer, το αφεντικό της, Άλμπερτ Μπούρλα, ισχυρίστηκε σε μια συνέντευξη του Νοεμβρίου 2021 ότι μια μικρή ομάδα «επαγγελματιών υγείας, που σκόπιμα διαδίδουν παραπληροφόρηση, είναι εγκληματίες». Δάσκαλε που δίδασκες…
el.gr
Γενοκτονια….
Καλά ρε πιστέψατε έναν κτηνίατρο κ γίνατε πειραματόζωα του?.. κρίμα τα λέγαμε..