Στοιχεία ΣΟΚ από Αγγλία: Οι πλήρως εμβολιασμένοι νεαροί υποφέρουν από 73% αύξηση καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων και έχουν 92% υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας

1
5490

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση 67% σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο στον αριθμό των ατόμων ηλικίας 15 έως 44 ετών που …

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση 67% σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο στον αριθμό των ατόμων ηλικίας 15 έως 44 ετών που υπέστησαν καρδιακές προσβολές, καρδιακή ανακοπή, μυοκαρδίτιδα, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις από τότε που προσφέρθηκε για πρώτη φορά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα το εμβόλιο κατά του Covid-19 στη Σκωτία.

Περαιτέρω ανάλυση δείχνει ότι το ζήτημα αυτό επιδεινώνεται στην πραγματικότητα, με τους αριθμούς για το 2022 να αποκαλύπτουν μέχρι στιγμής αύξηση 73% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο.

 

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δείχνουν ότι μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022, οι διπλά εμβολιασμένοι 18 έως 39 ετών στην Αγγλία είχαν κατά μέσο όρο 92% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ό,τι οι ανεμβολίαστοι νέοι ενήλικες της ίδιας ηλικίας.

Αυτό είναι είτε μια τρομερή σύμπτωση είτε το καπνιστό όπλο που αποδεικνύει τη ζημιά που έκαναν και κάνουν οι ενέσεις Covid-19 στον πληθυσμό.

 

Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι μια πιθανή σοβαρή συνέπεια της ένεσης Covid-19 είναι ότι κάποιος μπορεί να αναπτύξει είτε μυοκαρδίτιδα είτε περικαρδίτιδα, ή σε ορισμένες περιπτώσεις και τα δύο. Το γνωρίζουμε αυτό επειδή οι αρχές αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι συμβαίνει, αν και, όπως ήταν αναμενόμενο, το υποβάθμισαν ως εξαιρετικά σπάνιο. Αυτό σημαίνει πιθανώς ότι είναι πολύ πιο συχνή από ό,τι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται.

Με απλά λόγια, η μυοκαρδίτιδα είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή του καρδιακού μυός. Αυτή η φλεγμονή διευρύνει και αποδυναμώνει την καρδιά, δημιουργεί ουλώδη ιστό και την αναγκάζει να εργάζεται σκληρότερα για να κυκλοφορήσει το αίμα και το οξυγόνο σε όλο το σώμα. (πηγή)

Ενώ η περικαρδίτιδα είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή του περικαρδίου, μιας δομής που μοιάζει με σάκο με δύο λεπτά στρώματα ιστού που περιβάλλουν την καρδιά για να την κρατούν στη θέση της και να τη βοηθούν να λειτουργεί.

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο και οι δύο αυτοάνοσες ασθένειες έχουν επηρεάσει τους ανθρώπους στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS), όπου μόλις το 1-10% των ανεπιθύμητων ενεργειών αναφέρεται πραγματικά –

Εδώ είναι πώς αυτές οι πρωτοφανείς ποσότητες περιπτώσεων μυο/περικαρδίτιδας που αναφέρθηκαν στο VAERS έχουν κατανεμηθεί ανά ηλικία –

Όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα, οι δύο αυτοάνοσες παθήσεις είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανιστούν σε νεότερες ηλικιακές ομάδες, και η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει παραδεχτεί ότι αυτό συμβαίνει –

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει πώς η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου, η MHRA, δήλωσε πώς «οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις [μυοκαρδίτιδας] ήταν ήπιες». Επομένως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας; Δυστυχώς όχι.

Μια ήπια περίπτωση μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας δεν υπάρχει. Έχετε μόνο μία καρδιά, και αυτή είναι ανίκανη να αναγεννηθεί/επιδιορθωθεί όταν έχει προκληθεί βλάβη. Μπορεί να χρειαστεί συνεχής καρδιαγγειακή φαρμακευτική αγωγή ή ακόμη και μεταμόσχευση καρδιάς.

Συνολικά, η μυοκαρδίτιδα, η οποία μπορεί να προκαλέσει διατατική μυοκαρδιοπάθεια, θεωρείται ότι ευθύνεται για το 45% των μεταμοσχεύσεων καρδιάς στις ΗΠΑ σήμερα. (πηγή)

Η μυοκαρδίτιδα μπορεί να βλάψει μόνιμα τον καρδιακό μυ, προκαλώντας ενδεχομένως:

  • Καρδιακή ανεπάρκεια. Αν δεν αντιμετωπιστεί, η μυοκαρδίτιδα μπορεί να βλάψει τον καρδιακό σας μυ, ώστε να μην μπορεί να αντλεί αποτελεσματικά αίμα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η καρδιακή ανεπάρκεια που σχετίζεται με τη μυοκαρδίτιδα μπορεί να απαιτήσει συσκευή υποβοήθησης της κοιλίας ή μεταμόσχευση καρδιάς.
  • Καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Εάν ο μυς της καρδιάς σας τραυματιστεί και δεν μπορεί να αντλήσει αίμα, το αίμα που συγκεντρώνεται στην καρδιά σας μπορεί να σχηματίσει θρόμβους. Εάν ένας θρόμβος φράξει μια από τις αρτηρίες της καρδιάς σας, μπορεί να πάθετε καρδιακή προσβολή. Εάν ένας θρόμβος αίματος στην καρδιά σας ταξιδέψει σε μια αρτηρία που οδηγεί στον εγκέφαλό σας, μπορεί να πάθετε εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Ταχείς ή ακανόνιστοι καρδιακοί ρυθμοί (αρρυθμίες). Η βλάβη στον καρδιακό σας μυ μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία.
  • Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος. Ορισμένες σοβαρές αρρυθμίες μπορεί να προκαλέσουν τη διακοπή του καρδιακού σας παλμού (αιφνίδια καρδιακή ανακοπή). Είναι θανατηφόρα αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως.

Με όλα αυτά να λέγονται, τα παρακάτω στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τη Δημόσια Υγεία της Σκωτίας δεν πρέπει να σας εκπλήσσουν.

Η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας (PHS) διαθέτει μια όχι και τόσο γνωστή βάση δεδομένων που παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με τις ευρύτερες επιπτώσεις στην υπηρεσία υγείας λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν στο όνομα του Covid-19. Η βάση δεδομένων ονομάζεται «COVID-19 wider impacts on the health care system» (ευρύτερες επιπτώσεις του COVID-19 στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης).

Έχουμε προηγουμένως ερευνήσει τα στοιχεία που περιέχονται στη βάση δεδομένων και αποκαλύψαμε μια τεράστια αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου των ωοθηκών σε ολόκληρη τη Σκωτία μετά την εισαγωγή των ενέσεων Covid-19. Συμβαίνει τυχαία ότι μια μελέτη που διεξήχθη από την Pfizer αποκαλύπτει ότι το mRNA της ένεσης Covid-19 συσσωρεύεται στις ωοθήκες.

Αλλά αυτή τη φορά αποφασίσαμε να αναλύσουμε τα δεδομένα για τα καρδιαγγειακά περιστατικά σε ολόκληρη τη Σκωτία. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι παθήσεις που επηρεάζουν τις δομές ή τη λειτουργία της καρδιάς σας, όπως:

Για την κατηγορία «εκτός ωραρίου» και την κατηγορία «υπηρεσία ασθενοφόρων», η PHS παρέχει ανάλυση ανά ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εκτιμήσουμε τον αριθμό των καρδιαγγειακών περιστατικών μεταξύ ενηλίκων ηλικίας 15 έως 44 ετών.

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας παρουσιάζει τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των περιστατικών που απαιτούν περίθαλψη εκτός ωραρίου σε ολόκληρη τη Σκωτία –

Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω, ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων ήταν υψηλότερος μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών από την αρχή της πανδημίας, αλλά αυτή η διαφορά μεταξύ όλων των άλλων ηλικιακών ομάδων έγινε ξαφνικά πολύ μεγαλύτερη το 2021.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το δεύτερο παραπάνω γράφημα που δείχνει την ποσοστιαία μεταβολή των καρδιαγγειακών κρουσμάτων σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο του 2018-2019. Από τον Ιούλιο του 2021 περίπου παρατηρείται μια τεράστια έξαρση των καρδιαγγειακών περιστατικών μεταξύ των ηλικιών 15-44 ετών, η οποία θα πρέπει να σημάνει συναγερμό και χρήζει περαιτέρω προσοχής. Αυτό ακριβώς λοιπόν δώσαμε.

Εξαγάγαμε τα δεδομένα και δημιουργήσαμε μια σειρά από διαγράμματα προκειμένου να παρουσιάσουμε τα στοιχεία που παρέχονται από τη Δημόσια Υγεία της Σκωτίας πολύ πιο ξεκάθαρα και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα των όσων συμβαίνουν από την εισαγωγή των ενέσεων Covid-19.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει τον αριθμό των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός ωραρίου για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά εβδομάδα από την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουλίου 2021 έως την εβδομάδα που έληξε στις 20 Φεβρουαρίου 2022, καθώς και τον ιστορικό μέσο όρο της περιόδου 2018-2019 ανά εβδομάδα στην ίδια ηλικιακή ομάδα –

Ο ιστορικός μέσος όρος δείχνει ότι υπήρξαν από περίπου 60 έως λίγο πάνω από 100 καρδιαγγειακά περιστατικά μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15 έως 44 ετών που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός ωραρίου σε ολόκληρη τη Σκωτία. Όμως, τα δεδομένα για το 2021 και το 2022 δείχνουν ότι υπήρξαν οπουδήποτε από περίπου 110 έως 185 καρδιαγγειακά περιστατικά μεταξύ 15 έως 44 ετών που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός ωραρίου.

Έτσι, ο αριθμός των περιστατικών έχει ουσιαστικά διπλασιαστεί.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει τον αριθμό των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν ασθενοφόρο για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά εβδομάδα από την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουλίου 2021 έως την εβδομάδα που έληξε στις 21 Νοεμβρίου 2021 (τα πιο πρόσφατα στοιχεία), καθώς και τον ιστορικό μέσο όρο ανά εβδομάδα για την περίοδο 2018-2019 στην ίδια ηλικιακή ομάδα –

Ο ιστορικός μέσος όρος δείχνει ότι υπήρξαν από περίπου 185 έως λίγο πάνω από 250 άτομα ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν ασθενοφόρο για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά εβδομάδα σε ολόκληρη τη Σκωτία. Αλλά τα δεδομένα για το 2021 και το 2022 δείχνουν ότι υπήρξαν οπουδήποτε από περίπου 290 περιπτώσεις έως 390 άτομα ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν ασθενοφόρο για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά εβδομάδα.

Έτσι, τα περιστατικά δεν έχουν διπλασιαστεί ακριβώς, αλλά εξακολουθούν να έχουν αυξηθεί αρκετά δραματικά.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει την ποσοστιαία μεταβολή στον αριθμό των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός ωραρίου για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά εβδομάδα από την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουλίου 2021 έως την εβδομάδα που έληξε στις 20 Φεβρουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο της περιόδου 2018-2019 ανά εβδομάδα στην ίδια ηλικιακή ομάδα –

Εδώ βλέπουμε ότι ο αριθμός των περιστατικών που απαιτούν εξωνοσοκομειακή περίθαλψη ήταν υψηλότερος καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κυμαινόμενος από μια αύξηση 35% σε μία μόνο εβδομάδα έως μια εντυπωσιακή αύξηση 117% σε μία μόνο εβδομάδα σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει την ποσοστιαία μεταβολή του αριθμού των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που χρειάζονται ασθενοφόρο για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά εβδομάδα από την εβδομάδα που λήγει στις 4 Ιουλίου 2021 έως την εβδομάδα που λήγει στις 21 Νοεμβρίου 2021 2018-2019 , σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο ανά εβδομάδα στην ίδια ηλικιακή ομάδα –

Και πάλι μπορούμε να δούμε ότι ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 15 έως 44 ετών που χρειάστηκαν ασθενοφόρο ήταν υψηλότερος από τον ιστορικό μέσο όρο καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, κυμαινόμενος από 23% αύξηση σε μία μόνο εβδομάδα έως 82% αύξηση σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει τον αριθμό των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός ωραρίου για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά μήνα από τον Ιούλιο 2021 έως τον Φεβρουάριο 2022, καθώς και τον ιστορικό μέσο όρο της περιόδου 2018-2019 ανά μήνα στην ίδια ηλικιακή ομάδα –

Τον Ιανουάριο παρατηρήθηκαν τα περισσότερα περιστατικά τόσο ιστορικά όσο και το 2022, αλλά η διαφορά εδώ είναι ότι το 2022 σημειώθηκε αύξηση κατά 78,07% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο, δεν ήταν ωστόσο η χειρότερη αύξηση που παρατηρήθηκε από τον Ιούλιο του 2021.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει την ποσοστιαία μεταβολή του αριθμού των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός ωραρίου για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά μήνα από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς και τον ιστορικό μέσο όρο της περιόδου 2018-2019 ανά μήνα στην ίδια ηλικιακή ομάδα –

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, με αύξηση 82% έναντι του ιστορικού μέσου όρου. Ακολούθησε ο Δεκέμβριος 2021 με αύξηση 81% έναντι του ιστορικού μέσου όρου. Οι μικρότερες αυξήσεις καταγράφηκαν τόσο τον Οκτώβριο όσο και τον Νοέμβριο του 2021, αλλά οι μήνες αυτοί σημείωσαν και πάλι αύξηση 50% και 49% έναντι του ιστορικού μέσου όρου.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει τον αριθμό των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν ασθενοφόρο για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά μήνα από τον Ιούλιο 2021 έως τον Φεβρουάριο 2022, καθώς και τον ιστορικό μέσο όρο 2018-2019 ανά μήνα στην ίδια ηλικιακή ομάδα –

Τον Ιούνιο του 2021 παρατηρήθηκαν τα περισσότερα άτομα ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν ασθενοφόρο λόγω προβλήματος όπως η πρόκληση καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανακοπής, μυοκαρδίτιδας ή εγκεφαλικού επεισοδίου με 1.772 περιπτώσεις. Ωστόσο, ο ιστορικός μέσος όρος δείχνει ότι ο Οκτώβριος είναι συνήθως ο μήνας όπου καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός ατόμων που χρειάζονται ασθενοφόρο.

Δυστυχώς, η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει περαιτέρω στοιχεία για την υπηρεσία ασθενοφόρων μετά τον Νοέμβριο του 2021, αλλά πιθανότατα θα διαπιστώσουμε και πάλι ένα τεράστιο άλμα στις περιπτώσεις, όπως παρατηρήθηκε με τα άτομα που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός ωραρίου.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει την ποσοστιαία μεταβολή του αριθμού των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που απαιτούν ασθενοφόρο για καρδιαγγειακά περιστατικά ανά μήνα από τον Ιούλιο 2021 έως τον Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο του 2018-2019 ανά μήνα στην ίδια ηλικιακή ομάδα –

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε και πάλι τον Σεπτέμβριο του 2021, με αύξηση 82% έναντι του ιστορικού μέσου όρου. Ακολούθησε ο Ιούλιος 2021 με αύξηση 71% και στη συνέχεια ο Αύγουστος 2021 με αύξηση 66%. Η χαμηλότερη ποσοστιαία μεταβολή καταγράφηκε και πάλι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2021, αλλά και πάλι οι μήνες αυτοί παρουσίασαν αύξηση 50% και 49%.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει τον αριθμό των ατόμων ηλικίας 15 έως 44 ετών που χρειάστηκαν ασθενοφόρο ή θεραπεία εκτός ωραρίου για καρδιαγγειακά περιστατικά σε διάφορες χρονικές περιόδους –

Αυτό που μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα παραπάνω είναι ο αριθμός των περιστατικών εκτός ωρών μεταξύ 27ης Ιουνίου και 21ης Νοεμβρίου 2021, 27ης Ιουνίου και 26ης Δεκεμβρίου 2021, 27ης Δεκεμβρίου και 20ης Φεβρουαρίου 2022, και 27ης Ιουνίου 2021 και 20ης Φεβρουαρίου 2022 σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο.

Καθώς και ο αριθμός των ατόμων που χρειάστηκαν ασθενοφόρο μεταξύ 27ης Ιουνίου και 21ης Νοεμβρίου 2021 καθώς και ο ιστορικός μέσος όρος. Και τέλος ο συνδυασμένος αριθμός των περιπτώσεων εκτός ωραρίου και των περιπτώσεων ασθενοφόρων μεταξύ 27ης Ιουνίου και 21ης Νοεμβρίου 2021 σε σύγκριση με τον συνδυασμένο ιστορικό μέσο όρο.

Όπως μπορείτε να δείτε, το 2021 και το 2022 παρατηρήθηκαν σημαντικά περισσότερες καρδιαγγειακές περιπτώσεις μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15 έως 44 ετών σε όλα τα διαστήματα ημερομηνιών. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά να δούμε εδώ είναι η ποσοστιαία μεταβολή σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει την ποσοστιαία μεταβολή του αριθμού των ατόμων ηλικίας 15 έως 44 ετών που χρειάστηκαν ασθενοφόρο ή θεραπεία εκτός ωραρίου για καρδιαγγειακά περιστατικά σε διάφορες χρονικές περιόδους –

Επειδή τα δεδομένα για το ασθενοφόρο φτάνουν επί του παρόντος μόνο μέχρι την 21η Νοεμβρίου 2021, υπολογίσαμε την ίδια χρονική περίοδο για τα περιστατικά εκτός ωραρίου.

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ότι μεταξύ της 27ης Ιουνίου και της 21ης Νοεμβρίου, ο αριθμός των ατόμων που χρειάστηκαν ασθενοφόρο επειδή υπέστησαν καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανακοπή, μυοκαρδίτιδα, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.λπ. αυξήθηκε κατά 50%, ενώ ο αριθμός των περιπτώσεων εκτός ωραρίου στο ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 63%.

Με τον συνδυασμό τόσο των αριθμών ασθενοφόρων όσο και των αριθμών εκτός ωρών εργασίας έως τις 21 Νοεμβρίου, μπορούμε να δούμε ότι υπήρξε αύξηση κατά 53,45% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο. Αλλά όταν συνδυάζονται τα στοιχεία ασθενοφόρων με το πλήρες ποσό των στοιχείων εκτός ωρών μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022, μπορούμε να δούμε ότι υπήρξε αύξηση 57% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο.

Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός ωραρίου για καρδιαγγειακά περιστατικά μεταξύ 27 Ιουνίου 2021 και 20 Φεβρουαρίου 2022, είδε μια αύξηση 67,36% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι πώς τα στοιχεία για το 2022 μέχρι στιγμής συγκρίνονται με τα στοιχεία για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Τα στοιχεία για τις ώρες εκτός λειτουργίας δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση κατά 65,45% στον αριθμό των ατόμων που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός λειτουργίας για καρδιαγγειακά περιστατικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Όμως, τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το 2022 δείχνουν ότι τα πράγματα στην πραγματικότητα χειροτερεύουν παρά βελτιώνονται.

Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που χρειάστηκαν θεραπεία εκτός ωραρίου για καρδιαγγειακά περιστατικά μεταξύ 27 Δεκεμβρίου και 20 Φεβρουαρίου 2022 ήταν 73% υψηλότερος από τον ιστορικό μέσο όρο στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι, γιατί;

Τα επίσημα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών μπορούν πιθανότατα να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα.

ο Γραφείο Εθνικών Στατιστικών είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός επίσημων στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου και το αναγνωρισμένο εθνικό στατιστικό ινστιτούτο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι υπεύθυνο για τη συλλογή και δημοσίευση στατιστικών που αφορούν την οικονομία, τον πληθυσμό και την κοινωνία σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Το πιο πρόσφατο σύνολο δεδομένων της σχετικά με τους θανάτους στην Αγγλία ανά κατάσταση εμβολιασμού μπορείτε να το βρείτε εδώ. Περιέχει μεγάλο όγκο δεδομένων σχετικά με τα τυποποιημένα κατά ηλικία ποσοστά θνησιμότητας για θανάτους ανά κατάσταση εμβολιασμού μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2021 και 31ης Ιανουαρίου 2022.

Το ακόλουθο διάγραμμα παρουσιάζει τα μηνιαία τυποποιημένα κατά ηλικία ποσοστά θνησιμότητας ανά κατάσταση εμβολιασμού για θανάτους από όλες τις αιτίες, ανά 100.000 ανθρωποέτη μεταξύ ενηλίκων ηλικίας 18 έως 39 ετών στην Αγγλία. Τα δεδομένα έχουν εξαχθεί από τον πίνακα 2 του συνόλου δεδομένων του ONS.

Η πράσινη γραμμή είναι το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ανεμβολίαστων, το οποίο ενώ παρουσιάζει διακυμάνσεις παραμένει αρκετά σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια. Οι άλλες γραμμές ωστόσο αντιπροσωπεύουν διαφορετικές καταστάσεις εμβολιασμού και είναι εξαιρετικά ανησυχητικές.

Η πορτοκαλί, η κίτρινη και η ροζ γραμμή αντιπροσωπεύουν τα ποσοστά θνησιμότητας εντός 21 ημερών από τη λήψη της πρώτης, της δεύτερης ή της τρίτης δόσης. Και αποκαλύπτουν ότι ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται σημαντικά αμέσως μετά τον εμβολιασμό.

Αλλά τα πιο ανησυχητικά στοιχεία είναι τα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν πριν από τουλάχιστον 21 ημέρες, τα οποία μπορείτε να δείτε πιο ξεκάθαρα στο ακόλουθο διάγραμμα –

Γύρω στον Ιούνιο του 2021, παρατηρείται ένα πέρασμα από εκείνους που έχουν λάβει μία δόση σε εκείνους που έχουν λάβει δύο δόσεις όσον αφορά το αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Αυτό προφανώς συμπίπτει με το πότε χορηγήθηκε κάθε ένεση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Αλλά αυτό που είναι πιο ανησυχητικό εδώ είναι ότι η δεύτερη ένεση φαίνεται να επιδεινώνει τα πράγματα πολύ περισσότερο όσον αφορά τον κίνδυνο θανάτου.

Τον Ιανουάριο του 2021 το ποσοστό θνησιμότητας ανά 100.000 ανθρωποέτη μεταξύ των ανεμβολίαστων ισοδυναμούσε με 67,7. Στη συνέχεια, αυτό μειώθηκε μήνα με μήνα σε 33,1 τον Μάιο, προτού αυξηθεί και πάλι τον Ιούνιο σε 44,8. Το ίδιο όμως δεν μπορεί να ειπωθεί για όσους είχαν λάβει μία δόση τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από τον θάνατό τους.

Τον Ιανουάριο του 2021 το ποσοστό θνησιμότητας ανά 100.000 ανθρωποέτη μεταξύ των μερικώς εμβολιασμένων ισοδυναμούσε με 119,9. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 77% υψηλότερο από το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των μη εμβολιασμένων. Στη συνέχεια, το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε 68,3 θανάτους ανά 100.000 άτομα τον Φεβρουάριο, πριν ανέβει σε 90,1 τον Μάρτιο και στη συνέχεια σε 108,8 τον Απρίλιο.

Αυτό σημαίνει ότι σε αυτό το σημείο το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των μερικώς εμβολιασμένων ήταν 193,3% υψηλότερο από το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ανεμβολίαστων. Όμως, λίγο καιρό μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των διπλά εμβολιασμένων (τουλάχιστον 21 ημέρες πριν) σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, με 125,9 θανάτους ανά 100.000 ανθρωποέτη. Τον ίδιο μήνα, το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ανεμβολίαστων ισοδυναμούσε με 46,8. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας των διπλά εμβολιασμένων ήταν 169% υψηλότερο από το ποσοστό θνησιμότητας των ανεμβολίαστων.

Όμως η μεγαλύτερη στατιστική διαφορά σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021. Το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ανεμβολίαστων ισοδυναμούσε με 33,4 θανάτους ανά 100.000 ανθρωποέτη, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των διπλά εμβολιασμένων ισοδυναμούσε με 107. Μια διαφορά της τάξης του 220,4%.

Με 

  • Μυοκαρδίτιδα- μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλεί φλεγμονή της καρδιάς, που αποτελεί γνωστή παρενέργεια των ενέσεων Covid-19,
  • Δεδομένα που δείχνουν αύξηση κατά 73% του αριθμού των ατόμων ηλικίας 15 έως 44 ετών που υπέστησαν καρδιακές προσβολές, καρδιακή ανακοπή, μυοκαρδίτιδα, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις από τότε που προσφέρθηκε για πρώτη φορά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα η ένεση Covid-19,
  • Και περαιτέρω δεδομένα που δείχνουν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι νέοι ενήλικες έχουν κατά μέσο όρο 92% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τους ανεμβολίαστους νέους ενήλικες.

Φαίνεται ότι έχουμε το όπλο που αποδεικνύει τη ζημιά που έχουν κάνει και κάνουν τα εμβόλια κατά του Covid-19 στον πληθυσμό.

Πηγή: THE EXPOSÉ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ