4 χυμοί φρούτων για λαμπερή επιδερμίδα

1
833

Αν και δεν υπάρχει τίποτα σαν το νερό για την σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας, μπορείτε να δοκιμάσετε ορισμένους χυμούς που εκτός από θρεπτικοί είναι και ωφέλιμοι για το δέρμα.

Ειδικά ο χυμός πορτοκαλιού σε συνδυασμό με άλλα φρούτα και λαχανικά χαρίζει στην επιδερμίδα σφριγηλότατα και λάμψη.

Το πορτοκάλι ως γνωστόν πέρα από την πολύτιμη βιταμίνη C που μας δίνει, ταυτόχρονα είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.

Άλλα βιοενεργά συστατικά του πορτοκαλιού με σημαντικά οφέλη για την υγεία είναι τα καροτενοειδή και οι φαινολικές ενώσεις (κυρίως φλαβονοειδή). Και οι δύο αυτές κατηγορίες συστατικών δρουν ως αντιοξειδωτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

portokali2

Ας δούμε ποιοι είναι οι χυμοί που χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα σας

Χυμός πορτοκαλιού με καρότο

Θέλετε να ενισχύσετε στον οργανισμό σας τη βιταμίνη C; Τι καλύτερος συνδυασμός από τα καρότα και τα πορτοκάλια που είναι (και τα δύο) πλούσια με βιταμίνη C. Αυτός ο χυμός περιέχει επίσης βιταμίνη Α, Β, Ε και Κ που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής αναδόμησης της επιδερμίδας. Εξάλλου, η πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορεί να συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου.

Χυμός πορτοκαλιού, με μήλο και καρότο

Ο χυμός των τριών αυτών φρούτων αποτελεί μια ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών – βιταμίνης Α, Β και C- που όχι μόνο ελέγχουν το υπερβολικό σμήγμα αλλά και φωτίζουν το δέρμα. Εκτός των άλλων, είναι και γευστικότατος ως χυμός.

portokali

Χυμός πορτοκαλιού με σέλινο

Αυτός είναι ένας χυμός που προσφέρει όχι μόνο οφέλη στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά. Τα πορτοκάλια βοηθούν την επιδερμίδα και το σέλινο τα μαλλιά ενώ λόγω της περιεκτικότητάς τους σε νερό ενυδατώνουν τον οργανισμό και φυσικά την επιδερμίδα σας.

Χυμός από φλούδες πορτοκαλιού

Ναι, καλά διαβάσατε ο χυμός από τη φλούδα πορτοκαλιού έχει πολλά οφέλη. Ειδικά αν έχετε μικτό έως λιπαρό δέρμα. Επιπλέον, είναι πιο πλούσιος σε βιταμίνη C. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη και χυμό λεμονιού για να βελτιώσετε τη γεύση αυτού του χυμού που είναι άκρως θρεπτικός.

Διαβάστε επίσης

Φροντίστε την επιδερμίδα σας με σοκολάτα

Καρυδέλαιο: Πέντε λόγοι για να το εντάξετε στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ψάχνω για τα παιδιά μου τον κατάλληλο χυμό που να έχει βιταμίνες, ειδικά C τώρα με τον Covid. Αμα στίψω πορτοκάλια δεν τον πίνουν γιατί είναι ξινός. Έχω καταλήξει σε αυτόν εδώ https://www.rainbowwaters.gr/kafes-rofimata/humoi/giagiamas-pandaisia-ellinikon-frouton-600gr-450ml/?_gl=1*r7pi9k*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjw06OTBhC_ARIsAAU1yOVL6c55tCX78wsFuzSounSMWarAfpZQnFEUYNdj6mbPUr1_LH45sQcaAiruEALw_wcB που πιστεύω ότι έχει βιταμίνες και τον πίνουν ευχάριστα. Συνδιάζει αρκετά φρούτα και φτιάχνεται εύκολα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ