Μπουρλά: Αν χρειαστεί, έτοιμο εμβόλιο σε 100 μέρες για την Όμικρον

1
128

ην ετοιμότητα της Pfizer να παρουσιάσει ένα παραλλαγμένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της Όμικρον μέσα σε 100 μέρες, αν χρειαστεί, εξέφρασε εκ νέου ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας επανέλαβε πως ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την κάθε νέα παραλλαγή του ιού που εμφανίζεται, παραμένει ο εμβολιασμός.

Παράλληλα, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ποσότητα του αντιικού χαπιού που μπορεί να παράγει η Pfizer.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» είπε αρχικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και συνέχισε: «Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων».

Το αντιικό φάρμακο

Στο σχόλιό του για το αντιικό φάρμακο, είπε: «Παράλληλα, εάν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η αντιική θεραπεία μας, που λαμβάνεται από το στόμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και αναμένουμε πως μπορούμε να παραδώσουμε χάπια για 80 εκατομμύρια θεραπείες, σε σχέση με την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατομμύρια. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον διαρκή αγώνα μας κατά της πανδημίας».

Μπουρλά: Το χάπι… της Pfizer θα «πιάνει» και την Omicron

Ο CEO της Pfizer εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το φάρμακο Paxlovid, κατά της Covid 19,  δεν θα επηρεαστεί απο την νέα μετάλλαξη –  Τα τελικά συμπεράσματα αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer προσδοκά να παράγει 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιικού φαρμάκου της κατά της Covid-19, περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της των 50 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

«Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις… χάρη στη μονάδα παραγωγής μας», δήλωσε ο Μπουρλά.

Ο Μπουρλά είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως το φάρμακο, που έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή Omicron.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχω πετάξει όλες τις εικόνες από το σπίτι, άχρηστοι όλοι τους. Μόνον εσένα θα λατρεύω Κύριε και Θεέ μου Μπουρλά! Και τον Υιό σου τον αγαπητό, Μέγα Μεσάζοντα, Μέγα Αρχιερέα Μητσοτάκη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ