Με πολύ κόσμο & μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού Τίμου Κουτσουράδη

3
2212
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

 

Το  βιβλίο προλόγισε ο γιατρός κ. Κώστας Κογιόπουλος. Τους  εκλεκτούς καλεσμένους στην πλειοψηφία τους ιατρούς, καλωσόρισε η γιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω κ. Μαρία Φραζάκη.  Χαιρετισμό απηύθυναν: ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κω – Νισύρου κ. Ναθαναήλ (ο οποίος απουσίαζε στη Νίσυρο για την παράκληση της Παναγίας),  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας, ο Ιμάμης Κω κ. Ιρφάν Τράμπα, ο Έπαρχος και ιατρός κ. Γιάννης Καμπανής , ενώ έγιναν και διάφορες  παρεμβάσεις, όπως  από τον πρώην Βουλευτής κ. Ηλία Καματερό, τον Αντιπρόεδρο στο ΔΙΙΚ και ιατρό κ. Νίκο Μανούση και τον καθηγητή κ. Θεόφιλο Μουζουράκη.

Το  βιβλίο είναι ιστορικό και πραγματεύεται την ιατρική διαδρομή στην Κω, από την Τουρκοκρατία μέχρι την Ενσωμάτωση του 1947. Εκδόθηκε  με δαπάνη του Ιατρικού Συλλόγου και πωλείται  προς 10 ευρώ έκαστο, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν προς ενίσχυση του Ιατρικού Συλλόγου Κω.

Ξανθίππη Αγρέλλη

Φωτογραφίες και Βίντεο από: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποια στιγμή αυτοί που απευθύνουν χαιρετισμούς πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να μιλάνε περισσότερο από τον παρουσιαστή του βιβλίου.
    Όταν τάχουμου αθώα ο Ηλίας έβαλε το ερώτημα για τις τεράστιες περιουσίες των γιατρών, επί τουρκοκρατίας, διπλωματικά το θέμα παρακάμφθηκε. Το ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν και μεγαλοκτοκογλύφοι και αυτό ξεχάστηκε, οι παλιοί μιλάγανε για χωράφι και ένεση, αν αρρώστενες, τυχαίο πως όλες οι μεγάλες φάρες του νησιού είχαν σπουδάσει γιατρούς τα παιδιά τους

    • Αλλά αυτά δεν λέγονται, ο χρόνος ξεπλένει τα πάντα και στο τέλος υπάρχουν μόνο ήρωες …..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ