To πιο εμβολιασμένο κράτος το Ισραήλ προειδοποιεί: Ορατό ένα νέο καθολικό lockdown – Στοιχεία σοκ από το Hebrew University

1
2928
Με βάση τα δεδομένα από το Ισραήλ… το 60% όσων ασθενούν βαριά από covid 19 είναι εμβολιασμένοι… έτσι εξηγείται και η προειδοποίηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ για την χαμηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer

Το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο το Ισραήλ, προειδοποιεί ότι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων… θα μπορούσε να επιβάλλει ένα καθολικό lockdown…
Αν και ακόμη δεν υπάρχει σαφές σχέδιο, ωστόσο μόνο το γεγονός ότι είναι ένα από τα εναλλακτικά σενάρια αυτό αποδεικνύει
1)ότι οι εμβολιασμοί δεν αποδίδουν και η ανοσία της αγέλης δεν μπορεί να επιτευχθεί
2)Οι παραλλάξεις του covid 19 για ορισμένους επιστήμονες είναι απόρροια των εμβολίων, ο ιός αντιμετωπίζοντας τα εμβόλια αλλάζει μεταμορφώνεται και αυτό μπορεί να αποδειχθεί φαύλη κατάσταση.
Προφανώς και ο εμβολιασμός για ορισμένους ανθρώπους έχει αποτέλεσμα αλλά με ρεαλιστικά κριτήρια, το 99,5% του πληθυσμού παγκοσμίως δεν κινδυνεύει…

Τι υποστηρίζει το Ισραήλ

Η πιθανότητα νέου lockdwon εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά η κυβέρνηση δεν το εξετάζει από τώρα και ο στόχος είναι να το αποφύγει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz στις 18 Ιουλίου 2021, καθώς το Ισραήλ κατέγραψε περίπου 430 νέα κρούσματα καθώς και αύξηση του αριθμού των σοβαρών ασθενών, που ανήλθαν σε 63.
«Φυσικά είναι πιθανό να υπάρξει ένα νέο lockdown, αλλά δεν το συζητάμε τώρα», είπε ο Nitzan Horowitz σε συνέντευξή του στο Army Radio.
«Όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι εάν υπάρχει μια τεράστια επιδημία εδώ, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής νοσηρότητας, θα φτάσουμε εκεί.
Λαμβάνουμε μέτρα έτσι ώστε να αποφύγουμε το lockdown».
Περίπου 430 νέοι φορείς ιών εντοπίστηκαν το Σάββατο, με 1,47% από τα 33.000 tetss να είναι θετικό σε covid 19.
Την Παρασκευή 16 Ιουλίου τα κρούσματα εκτινάχθηκαν στα 1.120 από 76.000 tests.
Στις αρχές Ιουνίου, το Ισραήλ είχε περίπου 10-20 νέα κρούσματα την ημέρα.
Η νέα επιδημία ξεκίνησε προφανώς σε ορισμένα σχολεία και εστίες και εξαπλώθηκε γρήγορα.
Ενώ η αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας – η οποία θεωρείται η πιο σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη – παρέμενε ελεγχόμενη ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να αυξάνεται.
Περίπου 63 ασθενείς ήταν σε σοβαρή κατάσταση στις 18 Ιουλίου 2021.
Πριν από τέσσερις εβδομάδες ήταν 19.

Η προειδοποίηση του Hebrew University

Το Σάββατο 17 Ιουλίου, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Hebrew University (Εβραϊκό Πανεπιστήμιο) σε μελέτη του προειδοποιεί ότι ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση θα φτάσει τους 100 έως το στα μέσα Αυγούστου.
Στην κορυφή της πανδημίας τον Ιανουάριο 2021, υπήρχαν περίπου 1.200 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, ασκώντας πρωτοφανή πίεση στο σύστημα υγείας του Ισραήλ. ΄
Μήνες πριν, οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι τα ισραηλινά νοσοκομεία θα μπορούσαν να χειριστούν έως και 700-800 σοβαρούς ασθενείς χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της περίθαλψης.
Την Παρασκευή 16 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Bennett συναντήθηκε με αρμόδιους υπουργούς και αξιωματούχους υγείας για να συζητήσουν την τρέχουσα επιδημία.
Ο Bennett είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta, η οποία σήμερα αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων στο Ισραήλ.
«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιο βαθμό βοηθά το εμβόλιο, αλλά είναι σημαντικά μικρότερο από ότι πιστεύαμε», τόνισε.

Καταρρίπτεται ο μύθος της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer έναντι της παραλλαγής Delta είναι «ασθενέστερη» απ ‘ό, τι περίμεναν οι αξιωματούχοι υγείας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Bennett, καθώς πάνω από 1.000 άτομα βρέθηκαν θετικά σε κορωνοϊό.
Λόγω της επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης το Ισραήλ θα προσθέσει και άλλες χώρες όπου θα απαγορεύονται τα ταξίδα.
«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιο βαθμό βοηθά το εμβόλιο, αλλά είναι σημαντικά μικρότερο», δήλωσε ο Bennett.
Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με κορυφαίους παράγοντες στην υγεία και τους αρμόδιους υπουργούς για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση του ιού υπό το φως της αύξησης των κρουσμάτων στο Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Bennett τόνισε ότι «η μετάλλαξη Delta κατακλύζει όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και ισχυρά εμβολιασμένων χωρών όπως η Βρετανία , Ισραήλ και ΗΠΑ»
Είπε ότι στη «Βρετανία, τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει μια αύξηση στον αριθμό των παιδιών που νοσηλεύονται καθημερινά.
Αυτή είναι μια εξέλιξη, την αντιμετωπίζουμε ορθολογικά και υπεύθυνα».

Η πορεία των εμβολιασμών

Με περισσότερους από 5,7 εκατομμύρια Ισραηλινούς να έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση από το εμβόλιο Pfizer, η χώρα συνεχίζει να πιέζει τους πολίτες – ειδικά τους εφήβους – να εμβολιαστούν.
Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων κορωνοιού, σε σχεδόν τέσσερις μήνες διαγνώστηκε στις 16 Ιουλίου όπου 1.118 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.
Από αυτούς που εξετάστηκαν, το 1,58% ήταν θετικό.
Το ποσοστό αναπαραγωγής (R), ο αριθμός των ατόμων που μολύνει ένα άρρωστο άτομο, διαμορφώθηκε στο 1,37 – που σημαίνει ότι ο Covid-19 εξαπλώνεται ξανά.

Αύξηση νοσηρότητας – Στοιχεία σοκ από το Hebrew University

Ενώ η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται, η αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας έχει αυξηθεί αλλά με πιο περιορισμένο ρυθμό.
Από αυτούς που μολύνθηκαν, περίπου 63 ήταν σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Τον Απρίλιο 2021, με περίπου 6.500 ενεργά κρούσματα όπως τώρα, υπήρχαν 370 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.
Η πιθανή εξήγηση είναι ότι μεταξύ των νέων κρουσμάτων, περίπου 2.000 είναι μαθητές σχολείου και οι μισοί από αυτούς εμβολιάστηκαν πλήρως.
Και οι δύο ομάδες είναι απίθανο να νοσήσουν σοβαρά δηλαδή και τα εμβολιασμένα και τα μην εμβολιασμένα παιδιά έχουν μικρές πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά.

Οι περισσότεροι βαριά ασθενείς είναι εμβολιασμένοι

Προς το παρόν, περίπου το 60% των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση έχει εμβολιαστεί.
Επιπλέον, σύμφωνα με ερευνητές του Hebrew University (Εβραϊκού Πανεπιστημίου) που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, περίπου το 90% των νεομολυσμένων ατόμων άνω των 50 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι .
Το «ποσοστό των περιπτώσεων που γίνονται σοβαρά άρρωστοι είναι τώρα 1,6%, σε σύγκριση με το 4% σε παρόμοιο στάδιο στο τρίτο κύμα όταν δεν υπήρχαν εμβόλια», δήλωσε ο καθηγητής Eran Segal, βιολόγος στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann.
Ακόμη και αν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται, «θα χρειαστούν περισσότερα κρούσματα από ότι στο τρίτο κύμα για να φτάσουμε σε ανάλογο υψηλό αριθμό ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία.
Αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη της ανοσίας της αγέλης σε επίπεδο πληθυσμού»
Οι ερευνητές του Hebrew University προέβλεψαν ότι αναμένεται οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση να ξεπεράσουν τους 100 έως τα μέσα Αυγούστου 2021.
Σύμφωνα με τον Segal στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann, μόνο περίπου 4.000 άτομα εμβολιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα – όχι αρκετό για να βοηθήσουν το Ισραήλ να επιτύχει ανοσία της αγέλης.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανέφερε επίσης ότι θα αξιολογήσει την ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου, τουλάχιστον για τους ηλικιωμένους.
Segal.png

Τα μέτρα

Μια ομάδα 1.600 δημοτικών επιθεωρητών θα επιφορτιστεί με τη διασφάλιση ότι οι πολίτες φορούν μάσκες, κυρίως σε εμπορικά κέντρα και μεγάλα καταστήματα.
Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους είναι 500 NIS.
Μια άλλη ενέργεια είναι να εξεταστούν οι πολιτικές στο Αεροδρόμιο Ben-Gurion – και οι αρμόδιες αρχές θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τις Ιερές Ημέρες και το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς στη σκιά του κορωνοϊού.
Τέλος, συμφωνήθηκε ότι όλο το προσωπικό που προσλήφθηκε από τα νοσοκομεία για να βοηθήσει στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού θα παραμείνει απασχολημένο μέχρι την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού.
Αυτό περιλαμβάνει περίπου 600 γιατρούς και 1.600 νοσοκόμες.
Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες διοικητικοί και άλλοι υπάλληλοι υποστήριξης από 30 ιατρικά κέντρα σε όλο το Ισραήλ προχώρησαν σε απεργία.

Ποιες χώρες θεωρούνται υψηλού κινδύνου

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσθέσει την Ισπανία στον κατάλογο των απαγορευμένων χωρών, μαζί με την Βρετανία, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Γεωργία, την Ουγκάντα, τη Μιανμάρ, τα Φίτζι, τον Παναμά, την Καμπότζη, την Κένυα και τη Λιβερία στον κατάλογο των κόκκινων χωρών αρχής γενομένης από τις 23 Ιουλίου.
Όσοι Ισραηλινοί ταξιδέψουν σε αυτά τα μέρη, θα πρέπει να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους για επτά έως 14 ημέρες ανεξαρτήτως εάν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.
Άλλες χώρες για τις οποίες υπάρχει ήδη σοβαρή ταξιδιωτική προειδοποίηση είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Σεϋχέλλες, τον Ισημερινό, την Αιθιοπία, τη Βολιβία, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια, τη Ναμίμπια, την Παραγουάη, τη Χιλή, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα και την Τυνησία.

Και η Ελλάδα στην κόκκινη λίστα

Με βάση πληροφορίες και άλλες χώρες αναμένεται να προστεθούν σύντομα στην ομάδα των κόκκινων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης, της Ελλάδας και της Ολλανδίας.
Ο κατάλογος των απαγορευμένων χωρών περιλαμβάνει την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ινδία, το Μεξικό, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
Απαγορεύεται στους Ισραηλινούς να επισκέπτονται αυτές τις χώρες, εκτός εάν λάβουν άδεια από ειδική κυβερνητική επιτροπή εξαιρέσεων.
Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει τη νέα λίστα χωρών αυτήν την εβδομάδα.
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις δήλωσε ο Bennett, «έτσι ώστε το κοινό να καταλάβει πού πηγαίνουμε και τι κάνουμε, χωρίς πανικό – και κυρίως, με εκ των προτέρων προγραμματισμό, για την πρόβλεψη του μέλλοντος.

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χα Χα Χα… Θα πέσει πολύ γέλιο… Μόλις εφαρμοστεί lockdown στο Ισραήλ, να δούμε που θα κρυφτεί ο Μητσοτάκης και η παρέα του…

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΝΕΣΙΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΙ «ΔΗΘΕΝ» ΕΙΔΙΚΟΙ…..!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ