Ιταλία: Τέλος το AstraZeneca στους κάτω των 60 – Προηγήθηκε ο θάνατος μιας 18χρονης εμβολιασμένης

0
1318

Oι νέοι που έκαναν ήδη το πρώτο εμβόλιο με σκεύασμα της AstraZeneca, πρόκειται να λάβουν την δεύτερη δόση με σκεύασμα της Pfizer ή της Moderna

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 1.901 και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ την Πέμπτη τα αντίστοιχα τα περιστατικά ήταν 2.079, με 88 θανάτους. Συνολικά, τα διαγνωστικά τεστ είναι 217.610, το 0,9% από τα οποία προέκυψαν θετικά. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 29 λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 277 λιγότεροι.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, στο εξής το εμβόλιο AstraZeneca κατά του κορωνοϊού θα χορηγείται μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω

.

Ο θάνατος μιας κοπέλας δεκαοκτώ ετών η οποία παρουσίαζε χρόνια χαμηλά αιμοπετάλια και εμβολιάσθηκε με AstraZeneca, ώθησε τους ειδικούς που συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση, να υιοθετήσουν μια «άκρως προσεκτική» στάση και να απευθύνουν «ισχυρή σύσταση» υπέρ της αλλαγής των μέχρι τώρα οδηγιών.

Όπως ανακοινώθηκε, οι νέοι που έκαναν ήδη την πρώτη δόση με σκεύασμα της AstraZeneca, πρόκειται να λάβουν την δεύτερη δόση με σκεύασμα της Pfizer ή της Moderna.

Ειδήσεις σήμερα 

EMA για το της εμβόλιο AstraZeneca: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν

Καμπανάκι κινδύνου σήμανε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων συστήνεται όσοι έχουν παρουσιάσει το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής να μην εμβολιαστούν κατά της COVID-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Vaxzervia.

Η επιτροπή ασφαλείας συστήνει ότι το σύνδρομο να προστεθεί στις πληροφορίες για το προϊόν ως νέα παρενέργεια του εμβολίου Vaxzervia αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το Reuters.

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι είναι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής

Το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής είναι μια σπάνια και σοβαρή κατάσταση. Προκαλεί διαρροή υγρών από μικρά αιμοφόρα αγγεία (τριχοειδή αγγεία), με αποτέλεσμα πρήξιμο κυρίως στα χέρια και τα πόδια, χαμηλή αρτηριακή πίεση, πάχυνση του αίματος και χαμηλά επίπεδα λευκωματίνης στο αίμα (ένα σημαντικό αίμα πρωτεΐνη).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ